10 הרגלים המשפרים את בריאות הנפש

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

מצב בריאות הנפש שלנו הוא דינמי במובן שהוא משפיע על כל דבר. לדוגמה, כאשר בריאות הנפש שלנו היא טובה, הביצועים שלנו בעבודה, מערכות יחסים,

ואיכות החיים הכוללת טובים גם כן. כאשר היא לא טובה, אנחנו לא יכולים לנווט ביעילות את חיי היומיום שלנו.

האמת היא כי בעיות בריאות הנפש אינן חולשות אופי – הן חוסר איזון כימי במוח. פשוט וקל. לא פחות ולא יותר.

למה שאנחנו עושים, אם אנחנו מבינים את זה או לא, יש אחריות על בריאות הנפש שלנו.

מה שמביא לנו את הנושא של מאמר זה: דרכים לשמור ולשפר את בריאות הנפש שלכם.

1. הערך העצמי שלכם.

זה טבעי להיות "האויב הגרוע ביותר שלנו"; לתת ביקורת חריפה על כל טעות (אמיתית או נתפסת), ועונש מתמיד על עצמנו מבחינה פסיכולוגית.
למרות מנגנון ברירת המחדל הזה, עלינו לעשות כל ניסיון לתרגל קצת חמלה עצמית (ישנן דרכים רבות לעשות זאת, מדיטציה ביניהם). להקדיש זמן לדברים שאתם נהנים מהם, כגון התחביבים האהובים עליכם.
במילים פשוטות: תעשו דברים שגורמים לכם להרגיש טוב בלהיות אתם!

2. טיפול בגוף שלכם.

הקשר בין הבריאות הגופנית והנפשית מבוסס היטב. לכן, חשוב לטפל בגופכם. הנה כמה דברים שתוכלו לבצע:

– אל תעשנו

– תשתו הרבה מים

– בצעו לפחות 30 דקות של פעילות גופנית

– תשנו לפחות 7 עד 9 שעות בלילה

– תקפידו על תזונה מאוזנת היטב; הימנעות ממאכלים עתירי שומן וממתקים

3. צפה במעגל החברתי שלכם.

לא כולם מבורכים בקשר משפחתי מוצק, אשר (באופן לא מפתיע) מסייע בהתפתחות הנפשית. עם זאת, האחריות שלנו היא לאפשר ל "הסוגים הנכונים" של אנשים להיכנס לתוך חיינו. משמעות הדבר היא תמיכה בבני משפחה ו / או חברים; כמו גם לחפש אירועים חברתיים שיכולים להביא אנשים טובים לתוך החיים שלכם.

4. תנו מה שאתם יכולים.

אתם לא צריכים לתת חצי מהמשכורת שלכם כדי לקצור את היתרונות הנפשיים של נדיבות. נדבו את הזמן והאנרגיה שלכם כדי לעזור למישהו אחר.

5. הבנה וניהול מתודולוגיה ניהולית.

הנה האמת הלא נוחה: רובנו איומים בניהול מתח.

קיימים מספר מערכות מובנות לניהול מתח, ורבות מהן יעילות למדי יש הרבה טכניקות הפחתת מתח פשוטות שיכולות לעזור, כגון תשומת לב מרגע לרגע.

6. טכניקות להרגיע את המוח

למוחנו יש כוחות יוצאי דופן. אנחנו יכולים לפתח הרגלים כגון אובר טינקינג [חשיבת יתר] המאיימים על המצב הנפשי שלנו. לכן, חשוב לתרגל טכניקות כדי לנטרל את החשיבה הטורדנית שלנו. למשל: תפילה, נשימה עמוקה, טכניקות הרפיה.

7. תבחנו את העבודה שלכם

בעיות הקשורות בבריאות הנפש הקשורות לעבודה מיוחסות לדרישות המחייבות הטמונות בהן. מקצועות מסוימים, קשורים עם רמות גבוהות יותר של דיכאון (למשל אחיות, מורים, אנשי מכירות).

אתם צריך לחשוד כי העבודה שלכם לוקחת מחיר דרמטי על בריאות הנפש שלכם, וזה עשוי להיות הזמן לשקול את האפשרויות שלכם. לא הרבה מקומות עבודה הם כיפיים, אבל הם לא צריכים להיות מלחיצים כמו מאיימים על היציבות הנפשית שלכם.

8. להיפטר מאלכוהול וסמים אחרים

אלכוהול וכדורים יכולים להציע הקלה זמנית של מתח. עם זאת, כאשר התנהגות זו הופכת לרגילה, היא מתבטאת בכמה בעיות חמורות אחרות. ההשלכות לטווח הארוך של השימוש שלהם לא שווה את זה.

9. תשנו את השגרה שלכם

מונוטוניות זה דבר אשר גורם למתח. כאשר אנו עושים את אותו הדבר, יום אחר יום, המתח המצטבר יכול להוות איום (לפעמים חמור) על בריאות הנפש שלנו. מצאו דרך לערבב משהו מהנה בשגרה, או למצוא תחביבים חדשים, ופעילויות שגרתיות אחרות.

10. קבלו עזרה

אם אתם מרגישים שאתם צריכים עזרה, אל תתביישו לבקש אותה! מחברים, משפחה, וגם אנשי מקצוע. אין בושה בלהזדקק לעזרה, וזה ערך גדול לדעת לבקש אותה.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו