10 סיבות מדוע אסור לתת לילדים להשתמש במכשירים חכמים

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

מכשירים אלקטרוניים הוכחו כמסוכנים לבריאות האדם ונמצא כי הם מזיקים במיוחד לילדים.

האגודה הקנדית לרפואת ילדים של האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים עשתה מחקר שבו בדקו את הנזקים העלולים להיגרם על ידי שימוש באלקטרוניקה בקרב ילדים מתחת לגיל 12. הנה רשימה של התוצאות הנפוצות ביותר מהתעללות של הטכנולוגיה על ידי ילדים.

התפתחות המוח
המוח של ילד מתחת לגיל 12 נמצא בהתפתחות מתמדת. זו הסיבה לכך שהם סקרנים לשאול שאלות יותר מדי. אם אתם לא נותנים להם את תשומת הלב המספקת ונותנים להם לשחק עם טלפונים, אייפד, טלוויזיה ואינטרנט הילדים נמצאים בסיכון לפתח נזקים מסוימים במוח ויש התפחות של בעיות קשב ועיכובים קוגניטיביים.

השלכות התפתחות

אלקטרוניקה וטכנולוגיה גורמות לילדים להיות עצלנים ויש להן השפעה מזיקה על התנועה והתפתחותם. מסיבה זו, למבוגרים רבים יש מאוחר יותר בעיות עם ידיעת קרוא וכתוב והישגים אקדמיים.

השׁמָנה

טכנולוגיה היא הסיבה מספר אחת להשמנה. זה קורה כתוצאה מישיבה ארוכה ושילוב של חוסר בפעילות גופנית. חוסר פעילות זו ובילוי כל היום מול המחשב, הטלוויזיה או הטלפון הם הסיבה העיקרית לפיתוח סוכרת בסיכון גבוה יותר ללקות בהתקף לב.

מחסור בשינה

מניעת שינה משפיעה על האורגניזם ובריאות הגוף. מניעת שינה קורת כתוצאה משימוש בטלפון או במחשב בחדר השינה. האלקטרוניקה שובה את כל תשומת הלב של הילדים והם הולכים לישון מאוחר ומתעוררים עייפים.

הפרעה נפשית

טכנולוגיה היא אחת מהסיבות להתנהגות בעייתית, פסיכוזה, הפרעה דו קוטבית, הפרעת קשב, חרדה ודיכאון בילדים.

תוקפָּנות

תכני אלימות במשחקים או בסרטונים שהילדים צופים בהם הם הסיבה העיקרית לתוקפנות. זה ידוע כי ילדים מחקים את ההתנהגות של המודל לחיקוי שלהם וחושבים שזה הוא הדבר הנכון.

דמנציה
טכנולוגיה שובה את תשומת הלב של הילד ותוקפת את המוח שלו ובהמשך גורמת להפרעת קשב וריכוז או בעיות זיכרון. כל זה מפריע בשלבים מאוחרים יותר בחיים ויכול לגרום לליקויים בלמידה.

התמכרות טכנולוגיה

ההתמכרות לטכנולוגיה עלולה לגרום לילדים להתנתק מהחיים אמיתיים ומבני משפחתם ולהיות רחוקים וסגורים בעולם משלהם.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו