10 שיטות יעילות מאוד ובלתי שגרתיות להפסיק לעשן

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

ספרים רבים נכתבו על איך להפסיק לעשן ואנשים רבים לא הצליחו להפסיק את ההרגל הזה עדיין. כאשר רעיונות ישנים לא עובדים, הגיע הזמן לנסות משהו חדש. טכניקות לא קונבנציונאליות רבות פועלות לעתים קרובות במקום שבו הרעיונות הישנים נכשלים. אכילה נכונה, תרגול טכניקות נשימה, ותחביבים יכולים לעזור לאדם להפסיק לעשן.

עישון הוא הרגל שקל להתחיל, אבל קשה מאוד להפסיק. ישנן טכניקות רבות להפסיק את ההרגל וספרים רבים שנכתבו על זה אפילו הפכו למוכרים ביותר. אבל, אפילו שיטות מוכחות ביותר להפסיק לעשן לא תמיד מצליחות. אז אתם חייבים לנסות משהו אחר לגמרי – משהו לא קונבנציונלי.

מה שעושה שקשה בגמילה אלה הסימפטומים של הנסיגה, שפוגעים הן פיזית והן פסיכולוגית. עבור רוב המעשנים אשר מפסיקים לעשן, תסמיני הגמילה הפיזיים בדרך כלל נמשכים שבוע. אבל תסמיני הגמילה הפסיכולוגיים דורשים הרבה יותר זמן להתגבר ותלויים בכוח הרצון של האדם.

נסו את השיטות הלא קונבנציונאליות האלה ותראו האם הן עובדות לכם:

1. לאכול במקום לעשן

כאשר אתם מעשנים סיגריה, הניקוטין משחרר שומנים וסוכרים מאוחסנים בדם. זה גורם לכם לדלג על ארוחות ונוצרים סיבוכים אחרים המתרחשים עקב הרגלי אכילה שגויים. כדי למנוע זאת, מומלץ לאכול מזונות בריאים בכל פעם שאתם מרגישים את הדחף לעשן. לצרוך סלטים, נבטים, ומזונות בריאים אחרים המזינים אתכם ולהסיט את תשומת הלב שלכם מעישון. כאשר אתם מפסיקים לעשן, התיאבון שלכם גדל ואתם חייבים לנצל את ההיבט הזה ולאכול בצורה מתונה במרווחי זמן קבועים, מבלי לדלג על כל הארוחות.

2. הימנעו מתלות בתחליפים
אנשים רבים עוברים לתחליפים כגון סיגריות חשמליות וכדומה. תחליפים אלה מספקים ניקוטין רק בצורה אחרת. התחליף היחיד שאתם צריכים הוא הנחישות שלכם להפסיק. לפיכך, הימנעות מתלות בתחליפים חיונית כדי להפסיק לעשן בהצלחה.

3. הגדרת מועדים ריאליסטיים

הגדרת מטרות לטווח קצר קלים יותר להשגה מאשר להחליט להפסיק לעשן לנצח. למשל, להחליט להפסיק לעשן במשך שבועיים. אם תצליחו, הגוף שלכם כבר מפסיק לחוות את רוב הסימפטומים של הנסיגה. עכשיו, תאריכו את ציר הזמן לשבועיים נוספים ותתמקדו בהשגת מטרה זו וכן הלאה.

4. להפחית את צריכת הקפאין

ניקוטין משפיע על הגוף בדרכים רבות. זה מכפיל את הקצב שבו הכבד שלכם יכול לרוקן את הקפאין. לפיכך צריכת קפאין חייבת להיות מוגבלת במהלך הזמן הזה כדי לאפשר לגוף להתאושש. גם משקאות אנרגיה אשר גבוהים בקפאין חייבים להיצרך באופן מתון או להימנע מהם לחלוטין. עם זאת, רק כוס אחת של קפה ביום לא צריכה להיות בעיה.

5. קראו על הפגיעה של העישון

יש טונות של מידע זמין באינטרנט על ההשפעות המזיקות של העישון. קראו את המאמרים האלה שוב ושוב, כך שתוכלו לשטוף את המוח שלכם. אמצו סיסמאות נגד עישון ותחזרו עליהן בנוסף, לאחר הפסקת העישון, תטיפו למעשנים על ההשפעות השליליות של העישון. אבל, זכרו לתרגל את מה שאתם מטיפים.

6. הכירו את תסמיני הנסיגה

כאשר אתם מפסיקים לעשן, תכירו את תסמיני הגמילה ותהיו מוכנים להתמודד איתם. זה נפוץ לחוות מגוון רחב של רגשות כגון חוסר מנוחה, התפרצויות של כעס, ועצבנות.

7. תמצאו תחביבים חדשים

זוהי טכניקה נוספת כדי לבצע הסחת דעת למוח. על ידי מעורבות בתחביב חדש, אתם תשכיחו מהראש שלכם את הדחף לעשן. אבל, זה קל לומר מאשר לעשות. זה ידרוש מכם המון כח רצון. פילאטיס, נומיסמטיקה, גינון, פעילות גופנית, אומנויות לחימה הם רק כמה תחביבים מעניינים שאתם יכולים לאמץ לכם. הגנה עצמית ואמנות צורות המתמקדות באנרגיה הפנימית שלכם דורשים רמות כושר גבוהות יכולים להיות יעילים במיוחד לגוף והנפש שלכם.

8. חפשו עזרה מחברים

ראשית, תכריזו על ההחלטה שלכם. תגידו למשפחה ולחברים כי החלטתם להפסיק לעשן. תנו להם לדעת כי ייתכן שתצטרכו עידוד מדי פעם. תגרמו להם להיות מודעים לכך שאתם עלולים לקבל מדי פעם התקפי כעס ורגזנות. זה יוכל להכין אותם להתמודד עם תסמיני הגמילה שלכם.

9. דגש על היגיינת הפה

ברגע שאתם מפסיקים לעשן, בקרו את רופא השיניים שלכם ותבצעו ניקוי מלא של הפה. תיפטרו מהכתמים ומהשיניים הצהובות. כמובן, זה עשוי להיות קצת יקר, אבל זה יניע אתכם להימנע מטבק בעתיד.

10. תרגול טכניקות נשימה

תתחילו לתרגל טכניקות נשימה כמו פראניאמה, אשר יכולות לעזור לנקות את הריאות הסתומות שלכם. משקעי הזפת והטבק נצברו במשך שנים וחסמו את הריאות. נשימה עמוקה עוזרת לריאות לגרש את הרעלים ולנקות את הריאות. כתוצאה מכך, כל הגוף שלכם יקבל דם מחומצן וטרי, אשר ישפר את הבריאות הכללית של הגוף והנפש.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו