4 סימנים לכך שאתם סובלים ממצוקה רגשית

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

החברה המודרנית היא ים של דרמה. אנחנו רוויים בדברים שדוחפים את הכפתורים הרגשיים שלנו.

הנה ארבע סימנים למצוקה רגשית ואיך אפשר לטפל בזה:

1. אתם מתנערים מן העולם

רובנו מתמודדים עם הדרמה היומית על ידי ניסיון לברוח לתוך ספרים, משחקי וידאו, ספורט או מוסיקה. כאשר אנחנו במצוקה נפשית, אנחנו מבלים יותר ויותר זמן בפנטזיות האלה כדרך להימלט מהמציאות האורבת ממש בחוץ. אנחנו רק רוצים להירגע על החוף עם משקה קר ביד שלנו. כאשר החיים מכים אותנו למטה, אנחנו רוצים לברוח.

מה שאתם צריכים לעשות זה להסתובב ולדחוף את זה. זה נראה מנוגד, אבל אתם לא יכולים לברוח מן הבעיות שלכם או מהדרמה בחיים שלכם לנצח. היכו אותם בזה אחר זה. תחסלו את הדרמה מהחיים שלכם באמצעות פתרון הבעיה הבסיסית או הסרת הדרמה מהחיים שלכם. אל תתנו לנסיבות להכתיב את תגובתכם. קחו בחזרה את השליטה על החיים שלכם. "אתה אדון לגורלך; אתה הקפטן לנשמתך."

2. חוסר סבלנות

כן, אנחנו נהיים חסרי סבלנות כאשר אנו לחוצים. יש לנו גם אפס סבלנות עבור אנשים אחרים. אנחנו רוצים לסיים את כל ההתחייבויות שלנו עכשיו.

אז, תקחו נשימה עמוקה, תחזיקו אותה במשך כמה שניות ותתנו לכל מה שמציק לכם בראש פשוט ללכת לעזאזל. פשוט תניחו לזה.

3. אתם מרגישים סחוטים כל הזמן

לחץ ודרמה כרוניים יכולים לנקז את האנרגיה הנפשית, הגופנית והרגשית שלכם. זה מדכא את הרצון. אתם מרגישים לכודים בתוך ברזנט מוקף אנשים אחרים שגם הם מנסים נואשות לשחרר את עצמם מן המלכודת. ככל שהמאבק שלכם נגד זה יהיה גדול יותר, כך תשקעו מהר יותר לתוך הבור.

כן, אתם עייפים ולחוצים. כך גם כולם. אם אתם צריכים לטעון את הסוללות שלכם, אז לכו תעשו משהו שאתם אוהבים כדי להקל על הלחץ. לכו לחדר כושר, לכו לטיול, או בכלל לרקוד. קבלו את זרימת הדם ואת האנדורפינים זורמים. הזכירו לעצמכם שאתם חיים ותוססים ומלאי עוצמה. גוף בתנועה נשאר בתנועה.

4. רגשות שליליים עולים אל פני השטח

כעס, מרירות, קנאה ותסכול יעלו על פני השטח הרבה יותר בקלות ובמהירות כאשר אתם במצוקה נפשית. המחסומים בין הרגשות השליליים לבין שאר העולם יחלשו בעקבות מתח ודרמה. הרגשות האלה גם מסלימים הרבה יותר מהר.

אתם לא קורבן של חיים, או של הנסיבות, אלא אם אתם נותנים לעצמכם להיות קורבן. אתם שולטים על הפעולות שלכם ואתם שולטים במצב הרגשי שלכם.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו