5 דרכים שבהם הל יכול לעזור לך לרדת במשקל

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

תבלינים יכולים לעשות הרבה יותר מאשר לשדרג ארוחה. עם העבודה שטיפולים אלטרנטיביים כובשים את העולם בסערה, אנשים פונים לארונות התבלינים שלהם עבור תרופות לכל דבר, החל מסוכרת ועד לבעיות שיניים. הל, בדומה למרחבים המפוקפקים של היער שבו הוא גדל, כבש בשקט בניחוחו המתוק מטבחים ברחבי העולם, אבל עם פחות רעש מאשר קינמון או ציפורן. אבל עכשיו, כשחוקרים זיהו את היכולת של התבלין הירוק בצורת התרמיל לעזור עם ירידה במשקל, הל עשוי לעשות יותר רעש.

מומלץ לתקוף את השומן שבגופכם במספר חזיתות, והל, מצרך מצוי בתורת הרפואה ההודית [איורוודי], יכול להאיץ את חילוף החומרים שלכם, לנקות את מערכת העיכול, להפחית את החזקת הנוזלים ואפילו להוריד את רמות הכולסטרול על ידי שריפת שומן. הל אפילו נכלל בקרב מזונות שיכולים להוריד את לחץ הדם באמצעות חומר משתנן = חומר שגורם להפרשה מוגברת של שתן.

1. מנקה רעלים

לדברי איורוודה, מחלות מסוימות או מחלות של הגוף יכולות לנבוע מהצטברות של עודף רעלים. הם משולים לחומר דביק שיכול לחסום את זרימת הדם הנורמלית ואת רמות האנרגיה הנמוכות. הוצאת הרעלים מהגוף שלך נעשית על ידי צריכת מזון שמצמצם רעלים, ואחד מהם הוא הל. תה פיקנטי עם הל הוא משקה מומלץ כתרופה.

2. מונע הצטברות שומן בבטן

הל גם עוזר להדוף את הצטברות השומן באזור בעייתי – אזור הבטן. עבור אנשים רבים, השומן נוטה לשבת סביב הבטן, ושם אותם בסיכון של שורה של בעיות מטבוליות ואפילו בעיות לב וכלי דם.
מחקר מצא כי אבקת הל שנלקחת כתוסף עשויה לסייע בהורדת הצטברות שומן בבטן. במחקר אחר, חוקרים הצליחו להשפיע על הצטברות שומן פריטוניאלי (שומן ברקמה המצפה את איברי הבטן), רמות שומנים לא תקינות, וחוסר סובלנות לגלוקוז בחולדות על ידי הזנת דיאטה דלת שומן בפחמימות גבוהות. כאשר נבדקו בעלי החיים אחרי שקיבלו הל כתוסף, הם החלו להראות שיפור בסובלנות לגלוקוז, ורמות השומנים הובאו תחת שליטה. הצטברות השומן בבטן נעצרה גם כן. ובלי תופעות לוואי עיקריות, זה עשוי בהחלט להיות תרופה ששווה לנסות.

3. מונע החזקת נוזלים בגוף

שימור נוזלים ונפיחות יכולים גם הם לגרום לעלייה במשקל. אם אתה חושד כי זאת הסיבה מאחורי קילוגרמים המיותרים שאתה נושא, הל יכול להיות שימושי במיוחד. הל יכול לעזור לגוף לגרש את הנוזלים הנוספים שנשמרים בצורה של שתן. כפי שמחקר אחד מצא, כאשר הל ניתן לבדיקת בעלי חיים, הוא גרם לעלייה משמעותית בהיקף השתן שנוצר על ידי הנבדקים. למעשה, החוקרים מצאו שההשפעות של הל משתוות לחומר משתנן מסחרי סטנדרטי, חומר שגורם להפרשה מוגברת של שתן.

4. מפחית כולסטרול רע

עם ההתקפה רבת ההיבטים של הל, זה לא מפתיע כי המאפיינים נוגדי השומן שלו גם יעזרו להוריד את רמות הכולסטרול בדם. פעילות אנטי היפרליפידמית [היפרליפידמיה הוא עודף ליפידים במחזור הדם. במונח היפרליפידמיה משתמשים לציון שורה רחבה של הפרעות שונות. עודף של ליפידים בדם נוצר בשל פגם במערכת התובלה של השומנים (לעיתים בשל פגם תורשתי), בשל עודף פחמימות בתזונה, בשל תרופות מסוימות או בשל השפעה של מחלה סיסטמית כגון תת-תריסיות או סוכרת. רמות גבוהות של ליפידים בדם, מהווים גורם סיכון משמעותי בהיווצרות טרשת עורקים. טרשת עורקים עלולה להוביל לאוטם חריף בשריר הלב, (התקף לב) ולאירוע מוחי, (קריש דם במוח)] מועילה לאלה עם בעיות כולסטרול, תלונה נפוצה עבור מי שסובל מעודף משקל.
מחקר אחד על נשים שמנות מצא כי אבקת הל ירוק יכולה להקטין את כמות הכולסטרול הרע וטריגליצרידים [=תרכובת שומנית בגוף], ובכך להפחית באופן משמעותי את רמות הכולסטרול הכולל. עם זאת, הל הוריד במעט גם את רמות הכולסטרול הטוב, אבל ירידה זו הייתה פחות משמעותית. החוקרים טוענים כי להל יש השפעה מגנה על רמות הכולסטרול הטוב.

5. מפחית נפיחות

קלקול קיבה כרונית יכול להוביל לנפיחות, ושימוש בהל הוא טיפול נפוץ להפרעות במערכת העיכול. להל שמחולץ מן הפרי והקליפה יש תרכובות רבות שיכולות להילחם בחיידקים נפוצים כמו אשריכיה קולי [=אחד ממיני החיידקים העיקריים החיים במעי התחתון של בעלי חיים הומיאוטרמיים בעלי חום גוף קבוע (כולל יונקים וציפורים) והחיוניים לעיכול תקין] וסטפילוקוק זהוב [=חיידק אל-אווירני פקולטטיבי ממשפחת Staphylococcaceae בעל שיעור נשאות גבוה באוכלוסייה].
בנוסף הל מכיל שמן חיוני בעל פעילות אנטיבקטריאלית טובה נגד חיידקים גורמי זיהום כמו
Pseudomonas aeruginosa,
Saccharomyces cerevisiae [=הוא חיידק גראם-שלילי, שיכול לגרום למחלות בצמחים, בבעלי חיים ובבני אדם. P. aeruginosa הוא פתוגן בעל עמידות רב-תרופתית המזוהה בשל מנגנוני העמידות לאנטיביוטיקה המשוכללים שלו, והמעורב במחלות קשות – הן בזיהומים נוזוקומיים בבתי החולים כדוגמת דלקת ריאות תלוית מנשם (VAP) והן בתסמונות אלח דם שונות].
pacilus Bacillus [=הוא חיידק גראם חיובי וקטלאז חיובי הנמצא בדרך כלל בקרקע]
Staphylococcus [=סוג של חיידקים אמיתיים. הסוג כולל 31 מינים; רובם אינם פתוגניים אך כמה מהם גורמים למספר מחלות נפוצות באדם]
אפידרמידיס
Staphylococcus aureus [=הוא חיידק אל-אווירני פקולטטיבי ממשפחת Staphylococcaceae בעל שיעור נשאות גבוה באוכלוסייה]
עם פעילות זו נגד חיידקים רעים, הל יכול לעזור למאזן בתוך המעיים לחזור למצב נורמלי, ומאפשר עיכול נורמלי.

כיצד לשלב הל בתזונה
ברגע שהחלטת שאתה מנסה הל, תמצא דרכים להשתמש בו במזון ובמשקאות ביומיום שלך. בעוד מתכונים מסוימים במזרח התיכון ובהודו עשויים להתאים היטב לשימוש בהל, זה יכול לעבוד באותה מידה עם קפה ותה. מה שצריך זה רק להוציא את הזרעים של ההל הלולב ולטחון אותם טוב. הוסף קמצוץ של הל מרוסק לתה או לקפה, עם או בלי חלב דל שומן, וזה דרך מהירה וקלה לצרוך הל. אין צורך לומר, עם זאת, שרק הל לא יעזור לך לרדת במשקל, אלא אם כן תאמץ הרגלים בריאים אחרים.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.