5 סימנים לכך שהרגלי אכילה שלכם פוגעים לכם בבריאות

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

ניתן לייחס התוצאות הבריאותיות השליליות של התזונה בעולם לשני דברים עיקריים: הרגלי אכילה גרועים והתפשטות של מזון מעובד. בעוד שהאחרון לא יכול להיות בשליטה שלנו,

הראשון בהחלט. ראשית, יש צורך לזהות הרגלי אכילה אשר מזיקים לבריאות הכללית.

הנה 5 סימנים לכך שהרגלי האכילה שלכם לא בריאים:

1. אנו אוכלים הרבה, ולא בריא

אנו נוטים יותר למלא את הצלחות שלנו עם "דברים טעימים" ולא ירקות בריאים, פירות, וכו'… תחשבו על חילוף החומרים של הגוף שלכם כמשרפה – כשאין מספיק אוכל האש כובה – כשיש יותר מדי מזון האש מחניקה.

2. מוצאים פורקן ונחמה באוכל לא בריא

אה, כן. איזו דרך טובה יותר לשחרר את הרגשות שלנו מאשר עם המבורגר מפלצתי, פיצה עם כל התוספות, או סתם ארוחת שחיטות אחרת? לאנשים לחוצים יש סבירות גבוהה יותר להתמכר לאוכל לא בריא. אנו ממליצים לחשוב על דרך נוספת ובריאה יותר כדי להתפרק ולשחרר את הרגשות אחרי ימים לחוצים.

3. בשר מעובד

בשרים מעובדים רבים – נקניקיות, נקניקים, בשרים מעדנים וכו '- מכילים גם תערובת לא בריאה של חנקות וגם כמות מיותרת של נתרן. חנקות הן חומר משמר המערער את יכולתו של הגוף לעבד סוכר, דבר אשר מוריד את רמות הסוכר בדם. עודף נתרן תורם ליתר לחץ דם או לחץ דם גבוה. זה יכול גם לתרום למחלות לב.

4. צריכה מוגברת של קפה

רבים מאיתנו אוהבים קפה, או לפחות שמים את זה בראש סדר העדיפויות בבוקר. אף אחד לא אומר לוותר על כוס הבוקר או שתיים. עם זאת, צריכת עודף קפה פירושה צריכת עודף קפאין – זה אומר אחסון שומן מוגבר והשפעות בריאותיות לא רצויות אחרות.

5. אתם לא צורכים מספיק סודיום

התעלמות מצריכת הנתרן במזון שלנו זה רעיון רע. זה הכרחי כדי לווסת צריכת נתרן כדי להדוף השמנה, לחץ דם גבוה ועוד בעיות בריאותיות אחרות. סטטיסטיקה מזעזעת מהעולם המערבי: האמריקאי הממוצע צורך כ -50% יותר מכמות המלח המומלצת.

אוקיי, אבל מה אנחנו אמורים לעשות?

אכילה בריאה יכולה להיות קשה בחברה המייצרת כמויות לא פרופורציונליות של מזון לא בריא. הפתרון הוא כזה: להיות מודעים למה שאנחנו מכניסים לגוף שלנו. אכילה מודעת יכולה להיות אמצעי יעיל נגד נטיות מולדות להתמכר להרגלי אכילה לא בריאים.

לאכול בזהירות פשוט פירושו לעסוק בהרגלי אכילה עם הכוונה לדאוג לעצמנו.

אנחנו יכולים לתרגל אכילה מודעת על ידי 5 שאלות עצמאיות:

למה אני בוחר לאכול את האוכל המסוים הזה? למה אני אוכל עכשיו?

מתי אני חושב על אכילה? מתי אני נוטה יותר לאכול מזון לא בריא?

למה אני מתכוון לאכול את זה? האם אוכל זה משרת את האנרגיה שלי ואת הבריאות או כל צורך גופני אחר?

מה אני בוחר לאכול? מהן הבחירות הבריאות בהתחשב באפשרויות?

כמה אוכל אני צריך לאכול? האם המנות שלי תורמות להרגלי אכילה בריאים?

אכילה מודעת הפכה למגמה בקרב אלה השואפים להשיג אורח חיים בריא.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו