6 טעויות נפוצות שאתם עושים כשאתם מנסים להיות בכושר

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

לעתים קרובות אנו מעריצים אנשים בריאים, אנשים בכושר כנקודת גובה לאיך אנחנו רוצים להיות.

אנו רואים את הכושר שלהם בתור מטרה שאפתנית. עם זאת, גם האנשים הבריאים ביותר עשויים לעשות טעויות, והם עוד עשויים להפיץ את הטעויות לאחרים על ידי המלצה לשנות לאורח חיים מסוים.

הנה שישה דברים שאתם צריכים להיות מודעים בשביל להיות יותר נבונים בנוגע לעצות שאתם מקבלים.

הרגלים נפוצים שאנשים מאמינים שהם טובים :

1. אכילת ממתיקים מלאכותיים

לא הוכח שלממתיקים מלאכותיים יש השפעה בריאותית, אבל יש סיבות להאמין שאספרטיים יכול להיות מסוכן לילדים. עכשיו, באופן כללי, לממתיקים מלאכותיים יש קלוריות נמוכות יותר מאשר לעמיתיהם עם הסוכר. עם זאת, זה כשלעצמו יכול להיות חיסרון.

כאשר אתם משתמשים בממתיקים מלאכותיים, אתם מקבלים פחות קלוריות מתוך כמות מסוימת של מתיקות. לפיכך, ייתכן שלא תוכלו לקשר סוכר עם קלוריות ובסופו של דבר תאכלו יותר ממתקים. חסרון נוסף הוא שממתיקים מגבירים את בלוטות הטעם שלנו במתיקות, מה שהופך אותנו להרגיש שאוכל רגיל הוא פחות טעים.

2. להתאמן יותר מדי

כשמדובר באימון, יש דבר כזה שנקרא יותר מדי עשייה. ההמלצות להתאמן 4 ימים בשבוע אינן סף מינימלי, אלא הנחיות ממוצעות הניתנות לאנשים. אבל יתר פעילות גופנית יכולה לגרום ללחץ מופרז על הלב. החוקרים גילו כי אנשים המתאמנים בטריאתלון ומפעילים אותם, שוחים על פני גופי מים ענקיים, ומבצעים פעילויות אחרות של סיבולת גבוהה, יש להם שיעור גבוה יותר של לייפת לב ופגיעה לאורך זמן.

3. לא ישנים מספיק

כמה מכם גאים בעצמכם על העובדה שאתם מרגישים טוב מאוד עם רק 4-5 שעות של שינה ביום? האם אתם חושבים על זה כעל חוסך זמן לעשות דברים נוספים? אם כן, דעו זאת: כל בני האדם הבוגרים זקוקים למינימום של 7-8 שעות שינה בכל יום. גם אלה שבריאים יכולים להזיק לבריאות שלהם פשוט על ידי לא לישון מספיק.

השינה היא הזמן של הגוף והנפש לשיקום. מבחינה רפואית, חוסר שינה מגביר את לחץ הדם ואת הפעילות של מערכת העצבים הסימפתטית, אשר שולט על התגובות שלכם לתנאים מלחיצים. מניעת שינה גם מקטינה את רמות הלפטין בגוף, המוביל להשמנת יתר.

4. הימנעות מלגוון באוכל

לכולנו יש העדפות מזון. אבל אם אתם אוכלים את אותו פסטה עם רוטב כל יום, בהחלט יש סיבה לדאגה! יש סיכוי שאתם אוכלים רק סוג מסוים של פירות או ירקות. גם אם אתם בריאים ופעילים, אם תעשו כך זה יגרום לכם להפסיד קבוצה מגוונת של חומרים מזינים מקבוצות מזון שונות. אפשר לומר שגם לתזונה יש את אותו אפקט, אבל חיים שלמים של מניעת אוכל או אוכל מסוים אינם דומים לשום דבר אחר.

5. אכילת יותר מדי חלבון

לעתים קרובות אנו אומרים כי יותר מדי פחמימות זה רע לנו. האמת היא כי אכילת יותר מדי מזון של כל קבוצת מזון רעה לנו, חלבון אינו יוצא מן הכלל.

מטבוליזם של חלבון בגוף מייצר תרכובות גופרית ופוספט, אשר יכול, בתורו, להפעיל לחץ על הכליות כי אילו פסולות מזיקות. בשל מצב אלקליין של הגוף בעת אכילת חלבון, בריאות העצם מושפעת גם בטווח הארוך.

6. שתיית יותר מדי אלכוהול

הדעות מחולקות על אלכוהול, יש אפילו כמה דיאטות שממליצות על כוס יין אדום בכדי לשפר את בריאות הלב. אבל באופן כללי, אלכוהול הוא רע לכל הגוף. הכבד לעיתים קרובות נושא בנטל של הפיכת אלכוהול אתילי לפסולת מופרזת. באלכוהוליסטים כרוניים, שחמת כבד שכיחה למדי.

הדבר לגבי צריכת אלכוהול היא שאפילו אדם שבכושר ובריא אינו יכול להימלט מן ההשפעות השליליות שלו. שתיית אלכוהול יכולה להחליש את המערכת החיסונית וגם להיות גורם סיכון להתפתחות של מספר סוגי סרטן.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.