6 מזונות פשוטים שמנקים ומסלקים רעלים מהכבד

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

האם ידעתם שאתם יכולים לטהר את הכבד שלכם באופן טבעי רק על ידי אכילת שש מזונות אלה?

1. שום

לשום יש מגוון של יתרונות עם כוח ריפוי, דבר ששהופך אותו לסוג של מזון-על. תוכן הסלניום בשום מגביר את הפעולה של נוגדי חמצון אשר מסלקים רעלים מהכבד. הארגינין בשום מרגיע את כלי הדם ומסייע בהקלת לחץ הדם בכבד.

2. אשכולית

אשכוליות עשירות בבויטמין C וגלוטתיון, האשכולית מסייעת להאיץ את רמות הייצור של שני חומרים מזינים אלה אשר מיוצרים באופן טבעי בכבד. שני חומרים מזינים אלה מעורבים במספר תהליכים, כולל בניית רקמות, חיזוק המערכת החיסונית, וסיוע לכבד לייצור אינזמים מנקי רעלים.

3. ירקות ירוקים

ירקות בעלי עלים ירוקים מגנים על הכבד על ידי נטרול מתכות, כימיקלים, וחומרי הדברה. התרד למשל מגביר את זרימת המרה כדי לעזור לגוף להיפטר מפסולת. סלק מטהר את הדם ומגביר את תפקוד הכבד. סלק גם מקדם ייצור של חומרים מזינים בגוף. מיני נבטים וצמחים אחרים מסייעים בהפקת אנזימים בכבד להסרת רעלים.

4. אבוקדו

אבוקדו הוא מזון-העל האמיתי של הכבד. הוא מכיל גלוטתיון, ויטמין C ו- E, הפועלים כמו נוגדי חמצון ומנטרלים את החיידקים החופשיים ומגנים על תאי הכבד מפני נזק. ויטמין E וויטמין K באבוקדו פועלים כחומר אנטי דלקתי ומגנים על הכבד מפני דלקת מזיקה. כמו כן יש באבוקדו שומנים בריאים אשר משפרים את רמות הכולסטרול.

5. אגוזי מלך

הם מכילים חומצות אמינו ארגנין, אשר הכרחיות כדי לסייע לכבד לטהר אמוניה בגוף. הם גם עשירות בגלוטתיון וחומצות שומן אומגה -3, התומכות בדטוקסיפיקציה (ניקוי רעלים) בכבד. נוגדי החמצון בהן מסייעות בנטרול חיידקים חופשיים, ומסייעים בהגנה מפני הצטברות שומן בכבד. שומנים בריאים אלה מסייעים בבניית תאי קרום חזקים סביב תאי הכבד שלכם.

6. כורכום

המרכיב העיקרי בכורכום הוא כורכומין, שהוא נוגד חמצון רב עוצמה עם תכונות אנטי דלקתיות. הכורכומין עוזר להגן על צינור המרה, דבר אשר משפר את זרימת המרה, ועוזר לניקוי הכבד. כמו כן הכורכום "מחייה" תאי כבד על ידי מניעת רעלים ואלכוהול מלהיות מומרים לתרכובות מזיקות אשר יכולות להזיק לכבד.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו