סיבות לאכול קיווי

6 סיבות בריאותיות לאכול קיווי על בסיס יומי

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

הקיווי אולי קטן בגודלו, אבל אל תתנו לגודל שלו להטעות אתכם. הפרי הזה הוא סופר בריא ומזין אשר מספק יתרונות בריאותיים רבים.

הנה שש סיבות נפלאות לאכול קיווי כל יום:

1. עור יפה
קיווי מכיל ויטמין C המפתח את חלבון הקולגן בעור. ויטמין C הוא חומר מזין חשוב אשר עובד בגוף כנוגד חמצון ומסייע במניעת נזק הנגרם על ידי השמש. הוא עוזר להחליק קמטים בעור ולשפר את מרקם העור הכללי.

2. בריאות העיניים

קיווי מכיל לוטאין פיטוכימי. לוטאין הוא ויטמין קרוטנואידי אשר יכול לעזור למנוע עיוורון הקשור לגיל. הוא גם יכול להגן על העיניים מפני סוגים שונים של נזק של חיידקים חופשיים. מכיוון שהגוף לא יכול לסנתז לוטאין ברמות הדרושות לבריאות, חשוב להשיג אותו ממזונות המכילים לוטאין, כגון קיווי.

3. מוריד את לחץ הדם

בקיווי יש רמת אשלגן גבוהה, אשר מסייעת בצמצום השפעות הנתרן בגוף. צריכת אשלגן נמוכה היא גורם סיכון גדול שעלול לפתח לחץ דם גבוה, כמו צריכת נתרן גבוהה.

נמצא גם כי צריכת אשלגן גבוהה קשורה גם בהורדת 20% מהסיכון למוות מגורמים כלליים.

4. בריאות הלב

קיווי מכיל אשלגן וסיבים התומכים בבריאות הלב. הגידול בצריכת אשלגן, בשילוב עם ירידה בצריכת הנתרן, הוא השינוי התזונתי החיוני ביותר שאדם יכול לעשות כדי להפחית את הסיכון שלו למחלות לב וכלי דם.

צריכת אשלגן גבוהה גם קשורה לסיכון מופחת לשבץ, הגנה מפני אובדן מסת שריר, שימור צפיפות המינרלים בעצמות וצמצום היווצרות של אבנים בכליות.

5. מונע עצירות

מספר מחקרים דיווחו כי לקיווי עשויה להיות השפעה משלשלת וניתן להשתמש בו כתוסף תזונתי במיוחד עבור קשישים שחווים עצירות.

6. הגנה נגד אסטמה

מחקרים הראו כי פרות העשירים בויטמין C כגון הקיווי עשויים לספק השפעה משמעותית נגד תסמינים נשימתיים, הקשורים בצפצופים ואסטמה.

מחקר שפורסם בכתב העת Thorax, הראה כי למעל 18,000 ילדים, שגילם נע בין 6-7 שנים, אשר אוכלים קיווי (לפחות 5-7 פעמים בשבוע), היו 44% פחות סיכויים לצפצופים, לעומת ילדים שלא אוכלים קיווי על בסיס קבוע.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.