7 דברים שניתן לעשות אם אתם עייפים כל הזמן

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

עייפות ניתן לתאר כחוסר אנרגיה ומוטיבציה (פיזית ונפשית). זה שונה מנמנום, מונח המתאר את הצורך לישון … עייפות היא תלונה נפוצה מאוד וזה חשוב לזכור שזה סימפטום ולא מחלה.

עייפות קורת לכולנו, אבל במיוחד כשאנו מזדקנים. החדשות הטובות הן שאנחנו יכולים לנטרל את התחושה הנוראית הזאת. כל מה שצריך זה קצת ידע וכוח רצון – ואולי כוס קפה.

הנה 7 דברים שניתן לעשות אם אתם עייפים כל הזמן:

1. להיבדק

בחינות ובדיקות בריאות יכולות לזהות בעיות לפני שהן מתחילות. במקרה שקיימת בעיה, הרופא יוכל לרשום טיפול.

עייפות יכולה להיות סימפטום של מצב רפואי בסיסי. יש צורך בבדיקה גופנית כדי לקבוע את זה.

2. להזיז את הגוף.

פעילות גופנית היא לעיתים קרובות הדבר האחרון שעולה במוח של מישהו כאשר הוא מרגיש עייף. עם זאת, מחקרים רבים הגיעו למסקנה כי פעילות גופנית שגרתית יעילה בהעלאת רמת האנרגיה.

3. לשתות היטב.

התייבשות היא מצב בו הגוף מסלק יותר נוזלים מאשר הוא צורך; זה מצב קשה נפשית ופיזית. הזעה, מתן שתן, ואפילו נשימה יכולים לגרום לאובדן מים.

שתייה תכופה במשך היום תעזור לצמצם תחושות של עייפות, וגם תעזור להגביר את הערנות והריכוז שלנו. נסו להגיע לפחות ל8 כוסות ביום של מים.

4. שעות שינה יציבות

דפוסי שינה בלתי סדירים לא רק תורמים לעייפות, אלא גם מגבירים את הסיכון לתאונות ופציעות.

מומחים ממליצים ללכת לישון מוקדם מספיק כדי להבטיח שנת לילה טובה. עבור אדם בוגר בריא, מומלצות 7 עד 9 שעות שינה בכל לילה. כמו כן גם נמנום במשך 10 עד 30 דקות במהלך אמצע היום הוא גם נהדר אבל סילוק העייפות.

5. אומגה 3

שמן דגים, אומגה 3, בנוסף להיותו טוב לבריאות הלב, עשוי להגביר את הערנות ולהילחם בעייפות. יש המון דרכים לקבל אומגה 3: דגים שומניים (למשל סלמון, סרדינים, טונה), זרעי פשתן, ואגוזים.

6. לאכול באופן קבוע

הרעיון של אכילת 5 עד 6 ארוחות קטנות לאורך היום במקום 3 ארוחות גדולות כבר נושא מחלוקת בקרב קהילת הבריאות. חלק מן האנשים, כגון מפתחי גוף וספורטאים, לעתים קרובות דובקים במשטר של 5-6 הארוחות. רובנו נשארים עם לוח הזמנים של 3 ארוחות מסורתיות.

לא משנה מה ההעדפות שלכם, הגוף דורש רמות מספיקות של ויטמינים, מינרלים וחומרים מזינים לאורך כל היום.

אכילת מזון בריא, כגון דגנים מלאים ופחמימות מורכבות, יכול לעזור לווסת את רמות הסוכר בדם.

 7. דעו את שעון הגוף שלכם

לשעון הביולוגי בגוף שלנו, יכולה להיות השפעה חיובית על רמות האנרגיה שלנו. ישנם אנשים שאוהבים את הבקרים, ומקבלים מוטיבציה לעשות דברים; מנגד ישנם אנשים שהם "ציפורי לילה", והם פורים ביותר במהלך הערב.

אתה בוודאי יודעים לאיזו משתי הקבוצות אתם משתייכים. השתמשו בידע זה כדי לתזמן משימות, וכך תמנעו עייפות מיותרת.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו