7 דרכים אינטליגנטיות להתמודד עם אנשים רעילים

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

אנשים רעילים מבדילים את עצמם על ידי הנטייה שלהם ליצור דרמה בחייהם, או להיות מוקפים בה, לנסות לתמרן או לשלוט באחרים, להיות נזקקים לתשומת לב (כל העולם סובב סביבם): להשתמש באחרים כדי לענות על הצרכים שלהם, להיות ביקורתיים מאוד על עצמם ועל אחרים,

מקוננים על מזלם הרע ועל מזלם הטוב של אחרים, פוגעים בחומרים או פוגעים בעצמם בדרכים אחרות, ומסרבים (או אינם מסוגלים) לבקש עזרה.

הנה 7 דרכים להתמודד עם אנשים רעילים:

1. אל תזינו אותם

כאשר אנו מקדישים תשומת לב לאנשים רעילים, גם אם היא שלילית, זה מזין אותם. לא אכפת להם באיזה אופן יתייחסו אליהם, העיקר שיתייחסו. לכן, אם הפעם הראשונה שדיברתם עם האדם על התנהגותו לא נחלה הצלחה, מוטב שתוותרו.

2. השמיעו את קולכם

לא כל מי שמציג התנהגות רעילה הוא בהכרח "בריון". אבל כאשר התנהגות כזו ניכרת, הגיע הזמן להשמיע את קולכם ולהתנגד למעשים של הפחדה.

3. תגבשו עמדה.

מגיע לכם שיתייחסו אליכם כאל אדם – באדיבות, ובכבוד. כאשר מישהו מפר את "החוזה" המקובל מבחינה חברתית, יש לראות בזה מעשה של תוקפנות.

לכן, אל תפחדו להגדיר גבולות ברורים עם אנשים שגבולותיהם היטשטשו. למרבה המזל, אתם לא צריכים להיכנס לדיאלוג ארוך ומתפתל עם אנשים רעילים, מספיק ללכת באמצע שיחה איתם והם יבינו.

4. רגישות גבוהה.

כאמור, יש להפריד בין התנהגותו הרעילה לבין "האני האמיתי" של האדם. כאשר אנו יודעים כי מישהו פועל בשליליות בשל סיבה כלשהי; בעיות אישיות, מתח הקשור לעבודה, בעיות רפואיות וכו ', ראוי להגיב בחמלה.

עם זאת, כאשר הוא חוצה קו אדום, יש צורך לדבר.

5. להמשיך הלאה, אם יש צורך.

להיות חשוף להתנהגות רעילה על בסיס יותר מדי שכיח יכול להיות מתיש נפשית ופיזית. אנו נדע באופן אינסטינקטיבי כאשר אדם דוחף אותנו לאזור הזה – לפעמים, יש צורך פשוט לברוח.

6. לא לקחת דברים באופן אישי.

אינטראקציה עם אדם רעיל – בנקודת זמן מסוימת – תוביל בסופו של דבר לכך שהוא יגיד משהו מעליב, לא אנושי, מביך ומיותר. חילופים מסוג זה בוודאי יכעיסו אותנו בדרך כלשהי. לכן, חשוב לזכור כי "זה לא אני, זה אתה."

7. זמן אישי לבד

הדרך בה אנו בוחרים להתמודד עם התנהגות רעילה תלויה מאוד במי הוא האדם המעורב.

לדוגמה, אם זה עמית במשרד, קל יותר לתכנן תוכנית כדי למנוע רטוריקה שלילית שלהם. אם זה חבר קרוב או בן משפחה – בן זוג, ילד, חבר הכי טוב וכו '- המצב יכול להיות קצת (בסדר, הרבה) מעורפל יותר.

ככל שאנחנו קרובים יותר למישהו, כך אנחנו מבלים איתו יותר זמן. עלינו לתת עדיפות לרווחתנו. אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת היא להשקיע זמן אישי לבד.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.