7 סיבות נפוצות של חרדה ודיכאון

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

רוב האנשים שמתמודדים עם חרדה ודיכאון אינם מסוגלים לספק סיבה מדויקת מדוע הם סובלים מכך מלכתחילה. מלבד אדם החווה אירוע טראומטי (מלחמה, מוות של אדם אהוב), קשה להבין מה בדיוק גורם לחרדה ודיכאון.

ברוב המקרים, לדיכאון וחרדה אין סיבה אחת. אנשי מקצוע בתחום הרפואה קובעים כי דיכאון וחרדה נובעים משילוב של גורמים: גנים, נסיון העבר, נסיבות עכשוויות ועוד.

הנה 7 סיבות נפוצות לדיכאון וחרדה:

1. התמכרות בחומרים

התמכרות לסמים או אלכוהול היא הרגל שיכול להיווצר בכל עת, כולל ילדות ושנות גיל העשרה.

סמים ואלכוהול משבשים תקשורת תקינה בין הנוירוטרנסמיטרים. נוירוטרנסמיטורים הם המוח והגוף של ה"כימיקלים הכימיים" השולטים בכל חוויה פיזית ופסיכולוגית.

אנשים הנוטים לדיכאון וחרדה העוסקים בשימוש בסמים נוטים לפתח יותר מחלות נפש.

2. עבודה

להיות מותש בגלל עומס בעבודה גורם ללחץ ותגובות בתוך הגוף. רוב האנשים כיום מודים כי הם מושפעים באופן מתון על ידי המתח שנגרם בעבודה.

כאשר המוח חשוף ללחץ כרוני, האיזון הכימי מופר.

3. אבל וטראומה

מדברים הרבה בחדשות על השכיחות של הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD) בקרב אנשי צבא. להיות עד או קורבן של אלימות מכל סוג שהוא יכול לעורר תגובה ביולוגית המתפתחת לחרדה מלאה ודיכאון.

4. בריאות

אנשים שאובחנו עם מצב בריאותי שלא ניתן לטפל בו עלולים להיות בסיכון מוגבר להיות מדוכאים. מחלות הקשורות לגיל או אבחנות של מצב סופני כגון מחלת פרקינסון, מחלת אלצהיימר, מחלות לב וכלי דם או סרטן גורמות לעיתים קרובות לתחושות של פאניקה וחוסר אונים; כמובן, חשיפה ממושכת לרגשות אלה יכולה להתבטא בחרדה ובדיכאון.

5. שינויים קיצוניים

במהלך קריסת וול סטריט הידועה לשמצה של 1929, שהובילה לאובדן מיליארדי דולרים, התאבדו 23,000 בני אדם – אז, המספר הגבוה ביותר של התאבדויות אי פעם בשנה אחת.

בעוד שלא ניתן לבדוק מה מספר האנשים שהרגו את עצמם בגלל חרדה ודיכאון – ואילו השפל הכלכלי היה רק ה"טריגר" עבורם.

6. דימוי עצמי נמוך

תמונה שלילית מתמדת של עצמך יכולה להוביל לדפוסי חשיבה אובססיביים; על מראה, כסף, מוניטין, וכן הלאה. במקרה הגרוע ביותר, הנוירוכימיה של המוח משתנה, מה שמוביל לתסמינים או מצבים דיכאוניים וחרדתיים.

7. בידוד או דחייה

מכיוון שבני אדם הם יצורים חברתיים באופן טבעי, אנו דורשים אינטראקציה חברתית לתפקד כראוי.

בידוד, מרצון או לא, והפרדה מבני אדם אחרים; זה בניגוד לתפקודים החברתיים הקוגניטיביים של המוח. כתוצאה מכך, המוח מאמץ את תהליכי המחשבה, ומעצב רשתות עצביות, שמפריעות לכימיה הטבעית.

בקיצור, בידוד ו / או דחייה יכולים להוביל לחוסר איזון נוירוכימי המתבטא בחרדה ודיכאון.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו