8 דרכים להתמודד עם מצבים מלחיצים

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

"לפעמים כאשר אנשים נמצאים תחת לחץ, הם שונאים לחשוב, וזה הזמן שבו הם הכי צריכים לחשוב." – ויליאם ג 'יי קלינטון, הנשיא ה-42 של ארצות הברית

יש רק דבר אחד בטוח בחיים אלה, ששום דבר לא בטוח. מהרגע שאתם מתעוררים עד לרגע שאתם הולכים לישון בלילה, מספר מצבים קשים ומלחיצים יכולים להתרחש.

הנה 8 דרכים לטפל בכל מצב מלחיץ במיוחד …

1. ללמוד לקבל את המצב ולהתמודד איתו

היבט חשוב אחד הוא להבין מתי המצב הוא בלתי נשלט, כגון כלכלה רעה, מחלה, או משהו אחר. כאשר זה קורה, אנחנו חייבים לקבל את המצב כמו שהוא. אבל יש הבדל גדול בין קבלת המצב לבין ויתור. הקבלה חשובה, אבל גם ההתמודדות יעילה.

2. הכירו תודה

לגישה שיש לנו כלפי מצבים מלחיצים יש השפעה מוחלטת – חיובית או שלילית. גישה שלילית היא לעתים קרובות מנגנון ברירת המחדל האוטומטי שיכול להשפיע לרעה על רווחתנו הנפשית, הגופנית ואפילו הרוחנית.

במקום זאת, במודע תנסו להחליף את המחשבה הזאת, כך שתגובת ברירת המחדל תהיה הכרת תודה. לדוגמה, כאשר אתם מוצאים את עצמכם במצב רע, תנסו לשנות את הפרספקטיבה. תחשבו על דברים שאתם מעריכים – משפחה, חברים, עבודה, בריאות, אמונה, או משהו אחר. חפשו דברים בטבע כדי להעריץ ולהעריך – עצים, שמש, או נוף נעים.

3. אל תתנו לשליליות להשתלט על היום שלכם

בעיצומו של יום עמוס, קדחתני, מלחיץ, קל מאוד לשכוח לדאוג לרווחתנו הרגשית והגופנית. כאשר הבוס שלכם מתנהג כמו דיקטטור או שאתם מאחרים בפרויקט, זה מאוד מפתה לאפשר לשליליות להשתלט על היום שלכם.

במקום זאת, נסו להשתמש בזמן כדי להירגע. כאשר יש לכם הפסקה, תקחו כמה דקות כדי להתרחק מהכל ולהרפות. תעשו כמה תרגילי נשימה, תקראו, או תשלחו הודעה לאדם אהוב. תבלו את זמן ארוחת הצהריים בלעשות משהו מהנה ותשכחו את השליליות שקרתה בעבר.

4. תראו את התמונה הגדולה.

כאשר אתם מאחרים, שוכחים משהו, או משהו אחר בלתי צפוי קורה מערכת "הלחם או ברח" שלכם פועלת וישתחררו לתוך המוח שלכם הורמוני הלחץ שיהפכו את האירוע להיראות הרבה יותר משמעותי ממה שהוא באמת.

זכרו להעריך את המצב המלחיץ מנקודת מבט כוללת, רציונלית. שאלו את עצמכם "האם המצב הזה באמת חשוב בטווח הארוך?" או "עד כמה זה חשוב לחיי? האם זה באמת חשוב יותר מאשר הבריאות הנפשית והפיזית שלי? "ברוב המקרים, התשובה תהיה לא.

5. למדו כמה שיטות לחיסול לחץ

כאמור, להיתקלות במצבים מלחיצים יש השפעה גדולה על המוח והגוף שלכם. איגוד הלב האמריקני ממליץ על "סטופרס" במצבים שונים.

– ספרו עד 10 לפני שאתם מדברים.

– קחו שלוש עד חמש נשימות עמוקות.

– צאו להליכה.

– אל תפחדו לומר "אני מצטער" אם עשיתם טעות.

– הגדירו את השעון 5 עד 10 דקות קדימה, כדי למנוע את הלחץ של לאחר.

– תשברו בעיות גדולות לחלקים קטנים יותר. (פירוט בסעיף 7)

– נסיעה בנתיב איטי או להימנע מכבישים סואנים יעזרו לכם להישאר רגועים תוך כדי נהיגה.

– תריחו פרחים, תחבקו אדם אהוב או תחייכו אל השכן שלכם.

6. חיוביות עצמית

כולנו מדברים אל עצמנו כל היום. רוב הדיבור הזה הוא פנימי וישתנה בהתאם למצב שבו נתקלנו. התגובת מחדל כאשר אנו נתקלים מצב קשה, משימה, או אירוע לפעמים היא דיבור עצמי שלילית. דיבור עצמי שלילי זה רק מגביר את הלחץ ומקשה על פתרון הבעיה.

במקום זאת, תרגלו דיבור עצמי חיובי כדי להירגע ולשלוט על מתח. הנה כמה דוגמאות:

"אני לא יכול לעשות את זה …" הפכו ל"אני אעשה כמיטב יכולתי."

"אני שונא את זה כשזה קורה …" הפכו ל"אני יכול בקלות להתמודד עם זה; אני רק צריך לחשוב … "

"שום דבר לא הולך היום …" הפכו ל"אני רק אקח את זה צעד אחר צעד …"

הדבר החשוב לזכור הוא לתרגל את המעבר הזה. סביר להניח שתצפו להתנגדות פנימית כלשהי לשינוי בתפיסה, אך תראו שינוי חיובי אם תתמידו.

7. לקחת צעד אחד בכל פעם

זכרו את הפתגם הזה:" איך רץ מרתון מסיים? קילומטר אחד בכל פעם." רצי מרתון מתאמנים כל השנה, ויש להם משמעת עצמית עצומה. עם זאת, רצי מרתון יכול לחוות כאבים קשים וקשיים לסיים את המירוץ.

לפעמים אנחנו צריכים שינוי קטן בחשיבה. לעתים קרובות מדי, כאשר מתמודדים עם משימה קשה אנו קופצים ישר אל הסיום במקום לעמוד מול מכשול אחד בכל פעם. זה הרבה יותר קל לצמצם את המיקוד שלנו, להשלים משימה אחת, ולאחר מכן להתמודד עם הבאה.

8. תבקשו עזרה

עם כל הטיפים, הרמזים, והעצות על התמודדות עם מצבים מלחיצים, זה עשוי להיות החשוב ביותר. בהתאם לסולם ולתוחלת החיים של הלחץ שנתקל בו, ייתכן שיהיה צורך לבקש עזרה.

חשוב להבין שאין בושה לבקש עזרה. אל תאפשרו לגאווה, לייאוש או לעקשנות להניא אתכם מלבקש סיוע, מכל סוג שהוא, כאשר הוא נחוץ.

לפעמים, אנחנו צריכים לאפשר לאנשים הטובים בחיים שלנו להראות כמה הם דואגים לנו.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו