8 היתרונות הבריאותיים של קינמון

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

יש תבלין שבטח תמיד במזווה שלך, אבל יש לו יתרונות בריאותיים שאתה לא מתאר לעצמך – זהו הקינמון. קינמון לא יכול להיות אקזוטי או אינטגרלי לתרופות המסורתיות כמו, למשל, כורכום. אבל הוא קנה לעצמו מקום בתרופות ביתיות והיתרונות שלו מרחיקים לכת -, החל מבריאות הלב וכלי הדם עד לסוכרת אקנה וזיהומים!

החוקרים משתמשים הן קינמון סיני (קינמונום ארומטיקום) והן בקינמון אמיתי – 'קינמון ציילון' נקרא על שם ציילון (הקרויה כיום סרי לנקה), מקום מוצאו של העץ. במחקרים מסוימים, הסוג של הקינמון שצריך להשתמש בו אינו מוגדר, ובמקרה זה אתה צריך לבחור סוג אחד וללכת איתו. לשני הזנים יש יתרונות בריאותיים וצריך לבחור על פי הדרישות שלך וההיסטוריה הרפואית.

1. ממתן את רמות הסוכר בדם ומפחית את ההתנגדות לאינסולין

אחת הסיבות לתהילה של הקינמון היא שזה תבלין פלא לסוגי חולי סוכרת, ועוזר בחזיתות מרובות. זה יכול להפחית את רמות הסוכר בדם, להפחית את עמידות האינסולין, ולעזור להקל על בעיות הקשורות לסוכרת כמו היפרליפידמיה [היפרליפידמיה הוא עודף ליפידים במחזור הדם. במונח היפרליפידמיה משתמשים לציון שורה רחבה של הפרעות שונות. עודף של ליפידים בדם נוצר בשל פגם במערכת התובלה של השומנים (לעיתים בשל פגם תורשתי), בשל עודף פחמימות בתזונה, בשל תרופות מסוימות או בשל השפעה של מחלה סיסטמית כגון תת-תריסיות או סוכרת. רמות גבוהות של ליפידים בדם, מהווים גורם סיכון משמעותי בהיווצרות טרשת עורקים. טרשת עורקים עלולה להוביל לאוטם חריף בשריר הלב, (התקף לב) ולאירוע מוחי, (קריש דם במוח) ] .
לקיחת קינמון יכולה להביא לתוצאות בתוך פחות מ -40 יום, כפי שמחקר אחד גילה. נבדקים חולי סוכרת שלקחו בין 1 ל 6 גרם של קינמון מדי יום הראו ירידה של בין 18 ל 29 אחוזים ברמות הגלוקוז בנסיוב.
רוב המחקרים בחנו את ההשפעה של קינמון סיני. לקינמון זה יש אפקט סינרגיסטי, שיפור היעילות של אינסולין בגוף. האפקט הטיפולי שלו יכול לעזור להוריד את רמות הגלוקוז בדם בצום בכל מקום בין 10 ל -29 אחוזים, לפי כמה מחקרים.
חצי כפית ביום יכולה לעשות את ההבדל. מוסיפים אותו לספל תה שחור או קפה נטול סוכר, מכניסים אותו לשייקים או מיצי ירקות טריים שאתם שותים או מפזרים על ארוחת הבוקר או הארוחות העיקריות.

2. מוריד כולסטרול ויש לו יתרונות ללב ולכלי דם

קינמון יכול לעשות את הקסם על הלב שלך בזמן קצר יחסית. במקרה אחד, כאשר נבדקים עם מחלת כבד שומני לא אלכוהולית לקחו 1500 מ"ג של תמצית קינמון מדי יום במשך 12 שבועות בלבד, הטריגליצרידים ומספר הכולסטרול הכולל שלהם השתפרו.
הקלינמלדהיד [=תרכובת אורגנית ארומטית שנוסחתה C9H8O. זהו נוזל שמנוני צמיג צהבהב המעניק לקינמון את הארומה האופיינית. המולקולה מורכבת מקבוצת פניל הקשור לאלדהיד דרך שרשרת לא רוויה. החומר נמצא באופן טבעי בקליפת עץ הקינמון ועצים נוספים מהסוג Cinnamomum. החומר דומה לליגנין ובדומה לו מסונטז בצמח מפנילאלנין. קימנאלדהיד מופק מקליפת העץ על ידי מיצוי בקיטור. השימוש העיקרי בחומר הוא כתוסף מזון לממתקים, מסטיק, גלידה ומשקאות קלים בריכוזים של פחות מ-0.5%. החומר משמש גם בבשמים, כקוטל פטריות (פונגציד) בחקלאות לרוב להגנה על מערכת השרשים של הצמח. סינאמאלדהיד משמש גם כקוטל חרקים ואמצעי לדחיית בעלי חיים כולל כלבים וחתולים. משתמשים בחומר גם להגנה על פלדה וסגסוגות ברזל אחרות מקורוזיה] בקליפתו משפר את חילוף החומרים של השומנים. זה עוזר לך להילחם לא רק בהפרעות בחילוף החומרים, אלא גם בהשמנת יתר שקשורה לדלקת.
קינמון יכול גם לעזור בניהול היפרליפידמיה, בעיה שחולי סוכרת רבים מתמודדים איתה. התבלינים משפרים את חילוף החומרים של השומנים בנוסף לשיפור ההתנגדות לאינסולין. צריכת קינמון יכולה להראות תוצאות בתוך פחות מ -40 יום, כך עולה ממחקר אחד. נבדקים חולי סוכרת שלקחו בין 1 ל -6 גרם של קינמון מדי יום במשך 40 יום, במחקר שהוזכר קודם לכן, ראו שמספרי הטריגליצרידים שלהם, והכולסטרול הכללי, ירדו באופן משמעותי. לצורך מחקר זה השתמשו בקינמון סיני.

3. מפחית לחץ דם

אם אתה מתמודד עם בעיה של לחץ דם גבוה, הוספת קינמון בתזונה עשוי להקל על הבעיה. זה בגלל שהקינמלדהיד בתבלין גורם לכלי הדם להתרחב, דבר שיסייע להוריד את לחץ הדם . שני סוגי הקינמון נבדקו עבור השפעות אלה. עם זאת, יש שפע של מחקרים שנעשו בבעלי חיים בנושא הזה, בעוד חקירה נוספת עשויה להיות נחוצה כדי לאשר את היעילות בבני אדם.

 

4. מפסיק דלקות, ונלחם במחלות דלקתיות

קינמון עוזר לחסל דלקת בגוף באדיבות שפע של תרכובות פלבנואידים אנטי דלקתיות רבות שהוא עשיר בהם. אלה עוררו את העניין של קהילת המחקר והרפואה. קינמון נלמד ביישומים אפשריים בהפרעות נוירולוגיות כמו מחלת פרקינסון או אלצהיימר, שם מתהווים תהליכים דלקתיים בהתקדמות המחלה.
מחקרים על קינמון סיני הראו כי קליפתו יכולה לעזור לעכב דלקת על ידי הגבלת הייצור של תחמוצת החנקן. השפעה זו הופכת אותו למרכיב פוטנציאלי יעיל נגד דלקת, שניתן להשתמש בו לטיפול בבעיות כמו דלקות בקיבה [דלקות אשר יכולות לנבוע כתוצאה ממספר גורמים. הסיבה העיקרית להתפתחות של דלקת חריפה (גסטריטיס אקוטית) בקיבה היא אלכוהוליזם או צריכת תרופות כגון אספירין או עישון לתקופה ארוכה או נוגדי דלקת מסוג NSAIDS לתקופה ממושכת. לעיתים דלקת בקיבה מתפתחת לאחר ניתוח גדול, טראומה, כוויות או זיהום חריף. דלקת בקיבה יכולה להתרחש גם אצל אנשים אשר עברו ניתוח להורדה במשקל. סיבות להופעה של דלקת כרונית הן בעיקר על רקע זיהום של החיידק Helicobacter pylori. סיבות אחרות הן "אנמיה ממאירה"- pernicious anemia, רפלוקס כרוני של המרה, (chronic bile reflux) או הפרעות אוטואימוניות (קשורות למערכת החיסון) אחרות. הסימפטום הנפוץ במקרים בהם יש דלקות בקיבה הוא כאב אבדומינלי (בטני). סימנים אחרים הם הקאות, קושי בעיכול ועוד, לרבות תחושה של מלאות או של שריפה בבטן העליונה. כדי לאבחון גסטריטיס ניתן להשתמש בגסטרוסקופיה, בדיקות דם או בדיקות מעבדה אחרות. הטיפול כולל בין היתר מתן תרופות (כגון מעכב משאבת מימן) ואנטיביוטיקה] או הפרעות בעיכול ומחלות דלקתיות.

5. מתמודד עם זיהומים בקטריאליים, פטרייתיים ויזיהומים נגיפים

את התכונות האנטי מיקרוביאלית של הקינמון ניתן לאמץ כדי להתגבר על זיהומים. לקינמון ציילוני, בפרט, יש יתרונות מרפא בשל פעילות אנטיפרזיטית, אנטיבקטריאלית, ונוגדי וירוסים שלו.
אדים של שמן אתרי של קינמון בשילוב עם ציפורן נמצאו יעילים נגד חיידקים נפוצים כמו סלמונלה ואשריכיה קולי [אחד ממיני החיידקים העיקריים החיים במעי התחתון של בעלי חיים הומיאוטרמיים בעלי חום גוף קבוע (כולל יונקים וציפורים) והחיוניים לעיכול תקין.] שגורמים זיהומים בעיכול ונגד סטפילוקוקוס הידוע כאחראי זיהומים. התכונות האנטי פטריות של קינמון שימושיות כאשר אתה מנסה לחסל זיהום בשלפוחית ​​השתן.
חלטו תה צמחים מבוסס קינמון כדי להפיק את היתרונות. שימוש מקומי של שמן אתרי, מדולל בשימוש עם שמן נשא, יכול גם לעזור עם זיהומים פטרייתיים. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, כדאי להתייעץ עם נטורופת מוסמך או רופא אלטרנטיבי.

6. טוב לתסמונת השחלות הפוליציסטיות, התכווצויות ווסת, ודימום כבד בווסת

תרופה פשוטה וביתית עבור התכווצויות וסת הינה שימת תחבושות חמות עם כמה טיפות של שמן קינמון. זה אמור להקל על הכאב של ואף להפחית דימום וסת כבד .
מחקרים מדעיים מצאו שיש גם הוכחה ליתרונות של קינמון לבריאות האישה. באופן ספציפי, לאלו עם תסמונת שחלות פוליציסטיות התבלין מסייע לשפר את רגישות האינסולין שלהם, סובלנות לגלוקוז וכמות הגלוקוז. נשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות בדרך כלל נאבקות עם עמידות לאינסולין.

 

7. עוזר להתגבר על עייפות ולהרגיש אנרגיה

מספיק ניחוח של קינמון כדי להמריץ אותך גם בימים האטיים ביותר. משמשים ארומתרפיה, שמן אתרי של קינמון מעורבב שמתפזר בחדר יכול לעשות פלאים לערנות שלך ולעזור לך להרגיש פחות עייף. חוקרים מצאו כי הוא יכול לעזור גם לערנות בקרב הנהגים הנמצאים על הכביש לאורך זמן ממושך.
פולימר methylhydroxychalcone בקינמון מסדיר את רמות הגלוקוז בדם, ועוזר לגוף להשתמש בסוכר שלו כראוי. כתוצאה מכך, יש לך מקור מתמשך של אנרגיה.

8. משפר את זרימת הדם ועוצר זהיומים כדי להקל על תסמיני דלקת פרקים

בעוד התכונות האנטי דלקתיות שלו לא יכולות להיות מתאימות כדי לרפא או להשתלט על דלקת פרקים, קינמון יכול להיות בעל ברית טוב בשילוב עם מזונות אנטי דלקתיים אחרים. החומצה שבתבלינים יכולה לעכב נזק בתאים, מה שעוזר להפחית דלקת. זה בתורו נלחם עם הכאב ואי הנוחות הקשורים לדלקת פרקים.

ההבדל בין שני סוגי הקינמון: בחר בהתאם לטעם ולפרופיל הבריאות שלך
כאמור, החוקרים אינם מבחינים תמיד בין שני סוגי הקינמון במחקרים שנעשו ולא החליטו אם אחד מהם טוב יותר מהאחר. ההבדל העיקרי הוא הבדל הטעם. ההרכב של הקינמון הסיני נותן לו ארומה חזקה. בעוד שהארומה בקינמון הצלייני מתונה יותר.
הקינמון הסיני, אם כי זמין וזול יותר, אבל יש חיסרון אחד, אם כי – תכולת הקומרין שלו גבוהה יותר . תרכובת צמח זה מכילה נוגדי קרישה ואף יכולה להזיק לכבד כאשר נעשה בה שימוש בכמויות גדולות.

המינון היומי המומלץ

בדרך כלל, רמות התזונה של קינמון, המשמש לתיבול או כמרכיב במזון שלך, לא גורמתשום בעיות עיקריות. עם זאת, בשימוש טיפולי יש לשמור על מינון של 2 עד 5 gm ליום עבור מבוגרים בריאים נורמליים. נשים בהריון צריכות לנקוט משנה זהירות בנטילת מינון טיפולי גדול יותר, משום שלא בוצעו מספיק מחקרים כדי למדוד תופעות לוואי שליליות כלשהן על ההריון. אלה עם מחלת כבד עלולים למצוא את מצבם מחמיר כאשר הם לוקחים כמויות גדולות של קינמון סיני.

חשוב גם לדעת כי קינמון לא יכול להחליף תרופות רגילות. הוא יכול לשמש רק כצעדים משלימים לאחר התייעצות עם הרופא שלך.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.