8 סימנים לכך שאתם לחוצים מדי ולא מודעים לכך (וכיצד לטפל בזה)

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

מתח יכול להשפיע על כל ההיבטים בחיים שלכם, כולל הרגשות, התנהגויות, יכולת חשיבה, ובריאות פיזית. מתח כרוני (יכול) לגרום או להחמיר בעיות בריאותיות חמורות רבות.

כמובן, רמות מתח גבוהות מורגשות על ידי הגוף. במצב של מצוקה, המוח ישחרר אדרנלין וקורטיזול ("הורמון הלחץ") לתוך זרם הדם. בנסיבות רגילות – ובנוכחות איום ממשי – תגובה הורמונלית זו מאפשרת לנו "לרסן" תפקודים שלא יהיו חיוניים או מזיקים במצב של "הילחם או ברח". במילים אחרות, אנו יכולים להתמודד באופן פרואקטיבי עם איום בנסיבות כאלה.
 
במאמר זה, אנו דנים בשמונה ההשפעות הפיזיות הנפוצות ביותר של מתח רב מדי. נספק גם כמה עצות כיצד להתמודד בצורה יעילה עם לחצים בחיינו.

1. כאבי ראש

כאבי ראש נוטים יותר להתרחש כאשר אנו מתוחים. יתר על כן, מתח הוא הגורם מספר אחת של כאבי ראש. כאבי ראש מסוג המתח יכול לגרום לכאב מתון, או אינטנסיבי בראש, בצוואר, ומאחורי העיניים. הלחץ יכול גם ליצור ולהחריף סוגים אחרים של כאבי ראש, כולל מיגרנות.

2. בעיות עיכול

כשהמוח משחרר את ההורמונים, מערכת העיכול עוברת סוג של הלם "ראשוני". מומחים רפואיים חשפו קשר מורכב בין המוח למערכת העיכול, מה שעוזר להסביר מדוע לחץ יכול לגרום למספר בעיות במערכת העיכול. לחץ כרוני יכול גם להחמיר תנאים מסוימים, כגון תסמונת המעי הרגיז (IBS).

3. התקררות וזיהומים

הלחץ גורם למערכת הדם שלנו לפעול קשה יותר (עקב קצב הלב המוגבר). זה אפקט פיזיולוגי, יחד עם עלייה בלחץ הדם, אשר יכול לדכא את המערכת החיסונית. כמובן, זה מחליש את היכולת של המערכת החיסונית לחפש ולנטרל חיידקים הגורמים למחלות וסיכונים אחרים.

4. משקל

למרות שתגובות מתח קשורות יותר עם עלייה במשקל, מיעוט של אנשים חווים תנודתיות במשקל ואפילו ירידה במשקל. עם זאת, רמות גבוהות של קורטיזול, ההורמון שמופרש בעת לחץ, גורמות לצבירת שומנים בבטן בצורה מהירה יותר.
 
 5. בעיות קיבה

בעיות בקיבה הן בין הסימפטומים הנפוצים ביותר של אנשים עם רמות מתח גבוהות. בחילה, קלקול קיבה, התכווצויות וכאבים הם כל בעיות הקשורות לבטן כתוצאה מתגובת לחץ.

6. עייפות \ תשישות

גירויים רגשיים, נפשיים ופיזיים עלולים לגרום ללחץ שמפריע לתפקוד תקין של הגוף. נוכחות של מתח מגבירה את הלחץ ואת רמות המתח בתוך הגוף, מה שהופך אותו לעייף ותשוש.

7. כאב בחזה

מתח יוצר חרדה, וחרדה יוצרת מתח. זה מחזור נפש מתסכל אשר יכול לגרום לכאבים בחזה. בנוסף, כאבי חזה הם לעתים קרובות מפחידים – תגובה זו מחריפה עוד יותר את הלחץ / חרדה הקיימים.
 
לחץ כרוני הוא כשלעצמו גורם סיכון למחלות לב והתקף לב. מחקרים שנעשו לאחרונה קשרו גם את הלחץ ואת המנגנונים לקרישת דם, מה שעלול לגרום לבעיות לב בינוניות עד קשות.

8. אובדן מי.ן

עבור גברים ונשים כאחד, הרצון לעסוק ביחסי מי.ן יכול להיות נלהב יותר על ידי מתח. הסיבה הפשוטה היא כי הלחץ משחרר כימיקלים במוח אשר אחראים על גירוי מיני. לחץ כרוני יכול להוביל לבעיות בביוץ עבור נשים, ולהוריד את ספירת הזרע והפוריות אצל גברים.
 
הנה כמה מן הדרכים הטובות ביותר כדי לטפל במתח:

– כתיבה במשך 10 עד 15 דקות ביום על אירועים מלחיצים והשפעותיהם. זה עוזר לארגן את המחשבות שלנו ועשוי לקדם הקלה מתח.

– שיחה עם המשפחה, חברים, או חברים לעבודה על הרגשות המלחיצים שלנו.

– לעשות משהו מהנה, כגון תחביב, פעילות יצירתית או עבודה התנדבותית.

– התמקדות בהווה על ידי תרגול מדיטציה ודמיון מודרך.

– פעילות גופנית באופן קבוע, שהיא אחת הדרכים הטובות ביותר לנהל מתח.

– תרגילי נשימה, הרפיה בשרירים ויוגה יכולים לעזור להקל על הלחץ.

– עיסוי, ארומתרפיה או טיפול במוזיקה.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו