9 דרכים יעילות לנקות את הרעלים מהגוף

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

מזון-מהיר, אלכוהול, זיהום – הגוף שלנו מתמודד עם רעלים על בסיס יומי. למרבה המזל יש לנו מערכת ניקוי בגוף. העור, המערכת החיסונית והמעיים, פועלים לנקות רעלים ולהגן מפניהם. הכבד עוזר לעכל חומרים מזינים כמו אבץ ונחושת ולנטרל מתכות מסוכנות כמו כספית, עופרת, וקדמיום.

וכמובן יש את הכליות שמסננות פסולת רעילה. אבל אודות להרגלי חיים לא בריאים, מערכות אלה מועמדות לעיתים קרובות למבחן. אז איך אנחנו יכולים לתת לגוף שלנו להתנקות מרעלים ?

אין גלולת קסם או פתרון מהיר לנקות את הגוף

מדיאטת ניקוי רעלים, שבה אתם צורכים רק מיצי פירות לשייק של ירקות ועשבים ירוקים, עד למבינים בכף הרגל שטוענים שהם יודעים איך לסלק רעלים, תמצאו הרבה 'פתרונות קסם' לנושא. אבל האמת היא שתצטרכו תהליך ארוך יותר כדי להשאיר את הגוף נקי. ההימור הכי טוב שלכם הוא כמה צעדים בריאים ועקביים שתומכים במנגנוני הגוף. בדרך הזאת, האברים שמנקים את הגוף מקבלים את כל העזרה שהם צריכים כדי לשמור על המערכת המורכבת הזאת מתפקדת.

הנה 9 צעדים שתוכלו להתחיל איתם עוד היום כדי לנקות את הגוף מרעלים ולהשאיר אותו במצב בריא

אכלו סיבים

סיבים תזונתיים מסייעים בחיסון רעלים ע"י שמירה על סדירות המעי הרגיז. סיבים מסיסים יכולים להגביר את ייצור הצואה ולהאיץ את התנועה של פסולת ומזון דרך מערכת העיכול. זה שימושי במיוחד אם אתם סובלים מעצירות. בנוסף הסיבים המסיסים ידועים כמעכבי קליטה של כולסטרול ושומן והם שולטים על רמות הסוכר בדם, מה שהופך אותם נהדרים עבור הלב.

מה לעשות : מומלץ לצרוך כ25 גרם סיבים ליום אם התזונה שלכם היא 2000 קלוריות. פירות, אגוזים וירקות הם מקורות טובים לשני סוגי הסיבים, המסיסים והלא מסיסים. כדי למלא את המכסה היומית אפשר גם לערבב עשבי תיבול מלאים שעשירים בסיבים. יש מגוון שלם של מזונות שאתם יכולים לבחור מבניהם : שעועית, עדשים, תפוחים, אוכמניות, שיבולת שועל ואגוזים יספקו לכם סיבים מסיסים בעוד אורז חום, מלפפונים, גזר, עגבניות וקטניות יספקו לכם סיבים לא מסיסים.

נטרלו רדיקלים חופשיים (סוג של תרכובת כימית) עם נוגדי חמצון

תרכובות שנמצאות במזון מעובד, נחשפים לקרני השמש. כשהגוף ממיר אותם לאנרגיה וכן כשהוא ממיר טבק ואלכוהול ,זה יכול לגרום להיווצרות של רדיקלים חופשיים. אתם רדיקלים עלולים להזיק לדנ"א שלכם. לכן, יש להם תפקיד בתהליך ההזדקנות כמו גם במגוון של מחלות לב, סוכרת, וסרטן. נוגדי חמצון יכולים לעזור להגן על התאים בגוף מפני נזק שנגרם עקב רעלים מסוימים ורדיקלים חופשיים. כ"כ הם יכולים לתקן את הנזק במידה מסוימת.

מה לעשות : פירות וירקות עשירים בנוגדי חמצון. וודאו שאתם אוכלים ממגוון צבעים כדי לקבל מגוון של נוגדי חמצון. לדוגמא, אבטיח, עגבניות, אשכוליות ומשמשים יספקו לכם ליקופן. אפונה, פפאיה, דלעת, מנגו, גזר ומלון יספקו לכם בטא קרוטן. ירקות עם עלים ירוקים כמו תרד, וכרוב, יספקו לכם לטואין.

השתמשו בפחות מלח

רובנו מוסיפים יותר מידי מלח או נתרן באוכל שלנו. מלח יכול לעלות את לחץ הדם, למתוח את הכליות ו לגרום להם נזק, ולפגוע ביכולת שלהן להסיר רעלים מהגוף. והרעלים יתחילו להצטבר בגוף.

מה לעשות : נסו לצמצמם את צריכת המלח היומית ל6 גרם ביום. זכרו, הרבה מזון מעובד כמו נקניקיות ולחמים, עשירים במלח, לכן בדקו טוב את התווית. בכל מצב, זה לא שאתם צריכים להתחיל לאכול אוכל חסר טעם רק בגלל שאתם מצטמצמים במלח. תבלינים כמו קינמון, פלפל וג'ינג'ר יכולים להכניס טעם וצבע לאוכל.

שתו פחות אלכוהול

הכבד מנקה ומסנן את הדם, וכשאתם שותים אלכוהול הוא גם מסנן אותו. אבל בכל פעם שזה קורה, כמות קטנה של תאים מתה. לכבד יש יכולת לחדש את עצמו אבל צריכה מוגזמת של אלכוהול יכולה לפגוע באפשרות הזאת ולגרום נזק קבוע לכבד.

מה לעשות : לנשים שתו משקה אחד ביום. לגברים שתו שתי משקאות ביום. משקה אחד מוגדר 12 גר' בירה או 5 אונקיות של יין. ועדיין עדיף לקחת הפסקה מאלכוהול למשך זמן.

שטפו רעלים החוצה בעזרת מים

הכליות שלכם מסננות דם כדי לייצר שתן שמורכבת מפסולת ומנוזלים נוספים. שתיה מספקת של מים תסייע לשמור על תפקוד תקין של הכליות. השתן הוא בד"כ בצבע קש אבל אם השתן הוא בצבע כהה זה אולי סימן שאתה לא מקבל מספיק מים.

מה לעשות : וודאו שאתם מקבלים מספיק נוזלים. נשים צריכות בסביבות 2.1 ליטרים ביום בעוד שגברים צריכים בסביבות 2.6 ליטרים. אבל יתכן שתצטרכו יותר אם אתם מתאמנים באינטנסיביות או אם ממש חם כדי להשלים את הנוזלים שנאבדים כתוצאה מהשעה.

הפסיקו לעשן

סיגריות מכילות למעלה מ4000 כימיקלים. והרבה מהם יכולים להיות מאוד רעילים. הנה דוגמא של חומרים שאתם שואפים כשאתם מעשנים : פורמלדהיד, שמשמש כדי לשמר דגימות במעבדות. אמוניה, שמשמש לניקיון שירותים. מימן ציאניד, שנמצא ברעל לחולדות. טולואן, שהוא חלק ממדללי צבע … לכן אין פלא שעישון יכול לגרום לסרטן, לנזק לריאות ו להגדיל את הסיכון למחלות לב.

מה לעשות : פשוט הפסיקו לעשן. אם זה קשה, ישנם קורסים ברחבי האינטרנט או ייעוץ שיכול לעזור. כדאי גם לשקול תחליפי ניקוטין או תרופות מרשם המסייעות להפחית את תסמיני הגמילה. מחקרים מראים שהם יכולים להכפיל את סיכויי ההצלחה שלך .
נסו תרופות צמחיות

להלן מס' תרופות צמחיות שיכולות להגביר את תפקוד הכבד שלך ולעזור לנקות את הגוף

גדילן (סוג צמח)

חלב גדילן מכיל חומרים שיכולים לשפר את תפקוד הכבד, חלק מהם חשובים כדי להפחית דלקות, לשטוף רעלים שמזיקים לכבד, ולחדש תאי כבד שנפגעו. בנוסף הוא נפוץ כדי לנטרל השפעות מזיקות של אלכוהול על הכבד ו לעזור לו להבריא אחרי שמפסיקים לשתות אלכוהול.

מה לעשות : טוחנים 12 עד 15 גרם של פירות יבשים של גדילן ואוכלים את זה . אפשר גם לשים אותו בתוך תה. גדילן מצוי גם כתוסף. אם תפקוד הכבד שלכם לקוי זה עלול לקחת 8 עד 12 שבועות של שימוש לפני שרואים שיפור. מי שמצב הכבד שלו כרוני ייתכן שיצטרך להשתמש בגדילן לטווח ארוך. לחשוב להתייעץ עם רופא לפני שלוקחים גדילן לטווח ארוך.

כורכום

הכורכום נמצא בשימוש אלפי שנים בגלל תכונות המרפא שלו. נוגדי החמצון החזקים והמאפיינים האנטי דלקתיים שלו יכולים להגן גם על הכבד. מחקר אחד בבעלי חיים הראה כי הוא יכול לעכב התפשטות של 'שחמת הכבד' אצל חולדות שנחשפו לחומרים כימיים מזיקים.

מה לעשות : הכורכום הוא מסוג התבלינים שמהווים תוספת נהדרת לאוכל. נסו קארי חריף עם כורכום. אפשר גם לעשות ממנו משקה מסורתי שמגיע מדרום מזרח אסיה – חלב כורכום. והאמת שהוא קל להכנה – כל שעליכם לעשות זה להרתיח כוס חלב עם כפית כורכום. לגימה יומיומית מהמשקה הזה יגביר את החסינות של הכבד.

שוש (סוג של מצח)

לליקריץ יש תכונות נוגדי חמצון חזקות שעשויות להגן על הכבד. מחקר אחד בבעלי חיים מצא כי זה יכול לעצור מחלת כבד שומני אלכוהולי.

מה לעשות : שימו כ14 גרם שורשי ליקריץ ב500 מ"ל מים והשרו אותם כרבע שעה. לאחר מכן הוסיפו אותם לתה ושתו. מה שכן בליקריץ יש תרכובת שעלולה להזיק אם צורכים אותו לטווח ארוך לכן כדאי להתייעץ קודם עם רופא.

שנו מספיק

האם ידעתם ששנת לילה טובה משחקת תפקיד חשוב בפינוי רעלים מהמוח ? מלקולות רעילות מצטברות במרחב שבין תאי המוח במהלך היום. החוקרים מצאו שהמבנה התאי של המוח משתנה בזמן השינה והפערים בין בתאי מוח גדולים. המערכת הגלימפתית שלכם מסייעת בשליטה על זרימת הנוזל השדרתי – נוזל המקיף את חוט השדרה והמוח – נפתחת. הנוזל זורם במהירות דרך המוח שלך ומוציא החוצה רעלים מזיקים .

מה לעשות : בן אדם מבוגר צריך לישון בן 7 ל9 שעות שינה בלילה. שימו לב שאתם לא מתקמצנים על שעות שינה. התחילו את היום עם ראש צלול.

נסו לצום לסירוגין

צום למעשה היה דרך חיים בזמנים המוקדמים של האנושות. הוא גם חלק מכל הדתות הגדולות יהדות, נצרות, איסלאם והינדואיזם. חוקרים מצאו כי צום יכול להיות טוב לכבד. כאשר אתם רעבים הגוף שלך מייצר יותר חלבון מסוים (GADD45 )שנוצר התפתחות נזקים בדנ"א. החלבון הזה מעורב בתיקון הדנ"א אבל הוא גם מווסת את ספיגת חומצות השומן ע"י הכבד. לאנשים עם חוסר בחלבון הזה יש הצטברות גדולה יותר של שומן בכבד לרמת סוכר גבוהה .

מה לעשות : הגבילו את צריכת הקלוריות שלכם ל500 קלוריות ביומיים רצופים תוך כדי ביצוע דיאטה רגילה במהלך שאר ימי השבוע. תוכלו גם לנסות סוג דיאטה שבמהלכה אתם אוכלים כל 8 שעות ביום וצמים לאחר מכן כ16 שעות. אם אתם סובלים ממחלות מסוימות כדאי להיוועץ קודם ברופא כדי לא להחריף סיבוכים.

 

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו