9 צמחי מרפא שנלחמים בלחץ וחרדה באופן טבעי !

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

בימים אלה, זה נפוץ להרגיש לחץ! אז למה לא למלא את הבית שלכם עם צמחייה? מעבר ליופי, לצמחים רבים יש יתרונות נגד חרדה גם כן.

הצמחים משחררים ניחוחות מרגיעים ומפיגי מתח. הם גם עושים מה שהצמחים עושים הכי טוב, וזה לטהר את האוויר.

למרבה הצער, הבתים שלנו מלאים בחומרים סינתטיים! חומרים אלה פולטים כימיקלים לא בריאים. למשל פורמלדהיד ובנזן, שני חומרים מגרים ומסרטנים. קשה להימנע מהם, אך למרבה המזל, עציצים עוזרים לנקות את האוויר.

1. לבנדר

לבנדר ידוע במאפיינים המרגיעים שלו. שאיפת הריח מאטה את מערכת העצבים, וגורמת לכם להירדם ולהירגע ביתר קלות. זה אפילו יכול לשפר את מצב הרוח שלכם, את הריכוז, והעצבנות.

2. רוזמרין

אתם כל כך לחוצים שאתם לא יכולים לחשוב? תקנו צמח רוזמרין! הניחוח שלו משפר את הזיכרון ואת הריכוז, מה שהופך אותו לשימושי עבור רגעי חרדה. הוא תומך גם במערכת העצבים, בדיוק כמו האזוביון.

3. מרווה מרושתת

הארומתרפיה של המרווה מפיגה לחץ. על פי מחקר, השמן עזר לאמהות להרגיש פחות כאב, פחד וחרדה במהלך הלידה. ניתן לשאוף את הריח של המרווה על מנת לקבל הקלה ורגיעה.

4. לשון החותנת

הצמח לשון החותנת הוא פופולרי כמטהר אוויר מכיוון שהוא מנקה את האוויר על ידי סינון הכימיקלים המזיקים. בנוסף, מאחר והוא דורש השקייה רק פעם בחודש, הוא נורא קל לטיפול.

5. גרברה

אם אתם אוהבים צבעים בהירים, תשיגו לעצמכם מיד כד של הגרברה. עלי הכותרת מיד יעודדו ויצבעו את החלל שלכם. פרחים אלה גם מטהרים את האוויר, בדיוק כמו צמחים אחרים.

6. פיקוס גומי

צמחים אלה ידועים כמנקי רעלים. באופן ספציפי, הם הטובים ביותר בסינון הפורמלין. צמח זה יכול לשגשג גם בתאורה עמומה, לכן ניתן לשים אותו בחלל מקורה ללא בעיה.

7. פותוס זהוב

אחד הצמחים היפים והמרגיעים, הוא פותוס הזהב. הוא מיד יצור אווירה מרגיעה בביתכם. יתרה מכך, תוכלו ליהנות מן האוויר הטהור שהוא מייצר.

8. דרקונית

האם העבודה גורמת לכם חרדה? אמצו דרקונית. צמח זה מעולה בהסרת רעלים וניקוי האוויר. מאחר ומשרדים נוטים להיות עם הרבה כימיקלים סינתטיים באוויר, הדרקונית תהיה בחירה חכמה.

9. ספטיפיליום

צמח זה יוצר אווירה מרגיעה, בזכות הפרחים הלבנים והיפים שלו. צמח זה גם מטהר את האוויר מכימיקלים כמו אצטון ובנזן.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו