16 הצמחים הטובים ביותר שיטהרו את האוויר בבית שלכם !

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

אם אתם חושבים שגידול צמחים זה משימה מייגעת, הנה סיבה נוספת ללמה אתם צריכים קצת טבע בבית שלכם.

עם מערכות אוורור לא תקינות, בילוי הרבה זמן בבית, וכן הצטברות של חומרים מוטסים,

האוויר שאתם נושמים בבית או במשרד עלול להשפיע על הבריאות שלכם. אתם יכולים להיות מועדים למחלה, כאבי ראש, ואלרגיות.

אבל יש דרך לצאת ממחנק זה. לצמחים יש את הכוח לשפר את איכות האוויר סביבכם.

למעשה, מחקר שנערך על ידי נאס"א אומר כי לצמחים יש פוטנציאל לנטרל את ההשפעות של כימיקלים משוחררים על ידי רהיטים,

מוצרי ניקוי, לחות, ומוצרים אחרים .1 המחקר נעשה בתחילה כדי למצוא דרכים לשפר את איכות האוויר בחלליות.

הנה כמה צמחים שישפרו את האוויר שאתם נושמים –

1. קיסוס החורש

צמח פופולרי זה נמצא בכדי להפחית חלקיקים של חומר צואה-מוטס. הם מסייעים להפחית רעלים כמו בנזן, פורמלדהיד (המצוי החומרי ניקוי הבית), קסילן, וטולואן. הצמח מרגיע את דרכי הנשימה ומסייע להפחית הצטננות, שיעול, אסטמה. מחקר אחר טוען כי זה יכול להפחית באופן משמעותי את הצמיחה של עובש בבית שלכם.

2. אלוורה

אין הפתעה כאן – אלוורה ידועה בתור היתרונות הבריאותיים שלה. מלבד היותה ידועה בכוחות ריפוי פצעים, היא מפחיתה דלקות ומסירה רעלים כמו פורמלדהיד ובנזין (נמצא פלסטיק ודטרגנטים). הצמח הוא נהדר כדי לטהר את האוויר, לטפל בכוויות, והוא אפילו טוב עבור העור והשיער. זה ציון מרשים!

3. לשון החותנת

לשון החותנת הוא שימושי בכדי להסיר רעלים כמו בנזן, פורמלדהיד, קסילן. די קל לשמור על הצמח כי זה דורש השקיה מינימלית. צמחים אלה מעדיפים תנאים יבשים וקצת שמש.

4. חרצית

בנוסף להארת חדר, החרצית שימושית כדי להילחם במזהמים כמו בנזין ורעלים משוחררים דטרגנטים וצבע. המכונים "אמא גן", זה צמח מסוים שיודע גם להסיר אמוניה מן האוויר בתוך הבית.

5. ירקה מצויצת

אם אתם חדשים לכל הרעיון של גידול צמחים, צמח עכביש היא דרך טובה להתחיל. הם הכי קלים לגידול ודורשים אור שמש עקיף. הם עוזרים להסיר פורמלדהיד, חד תחמוצת הפחמן, קסילן. אתם יכולים למקם אותם במוסכים ומחסנים. הם עוזרים להסיר את המזהמים מן פליטות המכונית.

6. גרברה

צמח בהיר זה הוא נהדר במאבק בטריכלוראתילן, כימיקל שמשוחרר מניקוי יבש ולחות. אתם יכולים לשים אותם בחדר הכביסה שלכם או בחדרי שינה. מניחים אותם בקרקעות ובאור שמש ישיר.

7. דרקונית מופשלת

למרות שיש כ 40 סוגים של צמח דרקונית, אחד אדמדם הוא מה שאתם צריכים בחיים שלכם. הם מועילים להסיר רעלים כמו פורמלדהיד וקסילן. הם עשויים לגדול באיטיות אבל הם יכולים לגדול עד גובה של 4.572 מטר.

8. כף במבוק

אחד הצמחים הביתיים הפופולריים ביותר הוא כף במבוק. צמח אטרקטיבי זה אוהב אזורים מוצלים והוא נהדר לסינון בנזן טריכלוראתילן. הם יכולים להיות די גדולים, אז למקם אותם באזורים שאינם בשימוש נרחב, אולי ליד רהיטים.

9. ספטיפיליום

ספטיפיליום מסנן פורמלדהיד, בנזן, אמוניה, ו trichlorethylene. צמח הפרחים היפה יכול לגדול ללא הרבה מים ואור שמש. הפרחים הלבנים יהיו תוספת נהדרת לסלון!

10. גרניון

מלבד הניקוד הטוב במראה הדקורטיבי, גרניום יכול להיות יתוש טבעי דוחה. הצמח עוזר להתמודד עם פורמלדהיד נוכח באוויר. הם צריכים הרבה אור בכדי לפרוח, אם כי הם יכולים לחיות בלי הרבה שמש ומים.

11. בוסטון פרן

עם העלים היפים שלה והמראה הדקורטיבי, בוסטון פרן ידוע לשימוש בתור מטהר אוויר טבעי. הם עוזרים להביא לחות בחזרה לאוויר הם משגשגים תחת אור בהיר, לחות גבוהה ואדמה לחה.

12. פיקוס בנימינה

הפיקוס הוא צמח ביתי פופולרי מאוד. לדברי נאס"א, הפיקוס בנימינה מסננת מזהמים כמו פורמלדהיד, קסילן וטולואן. אתם יכולים לגדל אותו באור שמש עקיף.

13. אגלאונמה

האגלאונמה הוא צמח עם תחזוקה קלה ונמוכה. הוא פולט כמויות גבוהות של חמצן, לסנן את האוויר על ידי הסרת רעלים כמו פורמלדהיד ובנזן. הצמח אוהב אור שמש עקיף ואוויר לח.

14. פותוס זהוב

הפותוס הזהוב נחשב יעיל מאוד לטיהור האוויר. המכונה "צמח הכסף", הם נהדרים בהסרת פחמן חד חמצני ו-להעלות את איכות האוויר שאתם נושמים. הם צריכים קצת שמש ופחות השקיה. הצמח הוא רעיל לצריכה, לשמור אותו הרחק מהישג ידם של ילדים וחיות מחמד.

15. רודודנדרון

הרודודנדרון היא לא רק פרח יפה. היא לוקחת רעלים כמו פורמלדהיד שדולף מן דיקט ולכה. היא פורחת באקלים חם ואוהבת אזורים מוצלים. ישנם כ 10,000 זנים לבחירה! אתם יכולים להמשיך לחפש את המושלמת שמתאימה לחדר שלכם.

16. צמח גומי

צמח הגומי יכול להיות תוספת נהדרת לבית שלכם. הם משפרים את איכות האוויר על ידי לקיחת פחמן דו חמצני, חיידקים ועובש. הם קשים במיוחד על פורמלין. צמח הגומי זקוק לתחזוקה נמוכה. סובלני לאורות עמומים ויכול גם לשרוד עם השקיה מדי פעם.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.