5 מחלות שיכולות להתפתח בגוף כאשר אתם לא ישנים מספיק

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

השינה משחקת תפקיד חשוב בבריאות גופנית. לדוגמה, השינה מעורבת בריפוי ותיקון של הלב וכלי הדם. חוסר שינה מתמשך קשור לסיכון מוגבר למחלות לב, לחץ דם גבוה, סוכרת ושבץ.

השינה היא בהחלט פעילות מהנה ומרגיעה. זו היא גם אחת הפעילויות החשובות ביותר הן לבריאות הנפשית והן הגופנית שלנו. סגירת העיניים שלנו לפחות כמה שעות בכל לילה מאפשרת לגוף שלנו לאתחל מחדש ולהיטען לאחר יום ארוך ומאומץ. הגוף והמוח עוברים כמה תהליכים חשובים במהלך השינה, אשר הם קריטיים לתפקוד האדם.

זה הגיוני, אם כן, כי מניעת שינה יכולה לגרום לבעיות חמורות. במובנים רבים, אנחנו יכולים להרגיש את הבעיות זמן קצר לאחר התעוררות. אנחנו לא יכולים להתרכז, ואנחנו מאוד איטיים. כאשר זה קורה על בסיס יומי, הבריאות שלנו יכולה לסבול השלכות חמורות.

5 בעיות רפואיות ומחלות שעלולות לנבוע מחוסר שינה:

1. אלצהיימר

במחקר שנערך בשנת 2013 על ידי אוניברסיטת הופקינס (JHU), החוקרים הגיעו למסקנה כי הרגלי שינה לקויים יכולים להיות הגורם למחלת האלצהיימר. יתר על כן, מחקר זה הסיק כי חוסר שינה יכול לזרז את התקדמות המחלה.

2. סרטן הערמונית

במחקר שכלל 2,425 גברים איסלנדיים בין הגילאים 67 ל -96, החוקרים גילו כי גברים עם בעיות שינה היו בסיכון גבוה ב -60% לפתח סרטן ערמונית. נתון מזעזע, כי מספר זה גדל פי שניים כאשר המשתתפים דיווחו על קשיי שינה.

מדענים מייחסים את המתאם בין סרטן ומניעת שינה לרמות נמוכות של מלטונין. מלטונין הוא חומר כימי חשוב לדיכוי צמיחת הגידול. כאשר כימיקל זה ברמות נמוכות מדי – הסיכון למחלות גובר משמעותית.

3. מחלות לב

במילים פשוטות, שינה גרועה היא איום ממשי לבריאות הלב. שינה גרועה הייתה קשורה למחלות לב וכלי דם במשך שנים; עם זאת, רק לאחרונה, מדענים גילו מתאם חזק יותר מבעבר. במחקר של 147 גברים רוסים, אשר שני שלישים מהם חוו התקף לב, סבלו גם מהפרעות שינה.

בנוסף, נבדקים שדיווחו על הפרעות בשינה היו בסיכון גבוה פי 2.6 לפתח בעיה לבבית.

4. סוכרת

מחקרים רבים הגיעו למסקנה כי קיים קשר בין סוכרת לבין הרגלי שינה גרועים. עם זאת, אוניברסיטת שיקגו ערכה מחקר נוסף הקושר את חוסר השינה והסוכרת גם להשמנה פוטנציאלית – מצב הידוע במקרים של סוכרת. חוקרים גילו כי שינה לקויה יכולה להחריף את ההצטברות של רמות חומצות השומן בדם, אשר יכולים לשנות באופן שלילי את הדרך בה הגוף מווסת את רמת הסוכר בדם.

5. מחשבות אובדניות

זה דבר מפתיע מאוד ומטריד. במחקר שנערך בשנת 2014 בבית הספר לרפואה באוניברסיטת סטנפורד, החוקרים מצאו קשר בין חוסר שינה לבין שכיחות התאבדות. במהלך 10 שנות המחקר, 20 מתוך 420 המשתתפים שהתאבדו דיווחו על שינה גרועה. בסופו של דבר, החוקרים הגיעו למסקנה כי לאנשים הסובלים מחוסר שינה יש סיכוי גבוה פי 1.4 לסיים את חייהם. בנוסף, סיכון זה עולה עם שילוב של גיל מתקדם ורמות מתח.

דרכים לשפר את השינה

זה די ברור כי השינה היא חיונית לבריאות ואיכות החיים שלנו. זוהי פעילות מכרעת להפחתת הסיכון למספר עצום של מחלות ובעיות רפואיות. מסיבה זו, נציג רשימה של כמה דרכים לשפר את איכות השינה, כפי שהוצע על ידי הקרן הלאומית לשינה (NSF).

הנה 5 טיפים:

# 1 לפתח ולשמור על לוח הזמנים של השינה; לעשות את זה בראש סדר העדיפויות, להתעורר וללכת למיטה באותו זמן בכל לילה, אפילו בסופי שבוע.

# 2 להירגע כל לילה לפני השינה. נסו לתרגל פעילות שגרתית (למשל קריאה, מדיטציה) כהרגל כל לילה לפני שאתם נרדמים.

# 3 תרגיל יומי. פעילות גופנית היא פעילות הכרחית לשיפור השינה.

# 4 תסתכלו על סביבת השינה שלכם. האם החדר שלכם בטמפרטורה הנכונה? הטמפ' המומלצות לשינה היא (16-21 מעלות צלזיוס). החדר צריך להיות קריר, חשוך, ומבודד מרעש.

# 5 תסתכלו על הכריות שלכם ועל המזרן. האם הם תורמים לשינה טובה? אם לא, תקנו חדשים ונוחים יותר.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו