8 עובדות תזונתיות על הבמיה, שרוב האנשים לא יודעים

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

לבמיה יש שמות רבים אחרים, כולל: במיה, 'אצבע הגברת', גומבו ובהינדי. הבמיה משתייכת למשפחת החלמית (חובייזה). היא צומחת באיזורים טרופיים, באיזורי משנה טרופיים ובאיזורי טמפרטורה חמים, הצמח אהוד ברחבי העולם, בגלל יתרונותיו הרבים.

תרמילי הבוסר של הצמח ועלעליו, משמשים במטבחים רבים כירקות. אפשר להגישם ככבושים, מבושלים או מטוגנים. ללא קשר, הזרעים נכבשים בדרך כלל, וניתן להפיק מהם שמן במיה אכיל. השמן הוא בצבע ירקרק-צהוב, והוא בגוון ניחוח נעים. יש בו תכולה גבוהה של שומנים לא רוויים, כגון חומצה לינולאית, שהיא בעלת יתרונות בריאותיים משמעותיים.

יתרונות הבמיה הם רבים, מאחר והצמח עשיר בחומרים מזינים, בסיבים, במעט קלורית, אפס שומנים ובויטמינים. הוא מכיל גם אשלגן, חומצה פולית, סידן, מגנזיום, בטא-קרוטן, מנגן, לוטאין וערכים אנטי חימצוניים.

לפיכך, הירק יכול להשתתף במאבק על חוסרים תזונתיים רבים, ולהלן רשימה על העובדות מבחינה תזונתית של הצמח שכדאי לכם לדעת אותם.

עובדות מבחינה תזונתית על הבמיה שרוב האנשים לא יודעים

מוריד את רמות הסוכר בדם

לבמיה יש תכונות של אינסולין, המסייעים בהורדת רמות הסוכר בדם. הצמח מהווה גם בחירה טובה בקרב אנשים הסובלים מסוכרת, מאחר והוא בעל ערך מדד גליקמי נמוך, שזה בטווח ה-20. במחקר שפורסם על ידי כתב עת לרוקחות ולמדעים, נקבע שלקליפה, וכן לאבקת הזרעים של הצמח, יש תכונות אנטי סוכרת ואנטי-היפר-ליפידים.

במחקר מעקב שפורסם על ידי כתב העת האיראני למדעי הרפואה, נקבע שלתמצית הצמח יש השפעה היפו-גליקמית. השפעה זאת עוזרת לצמצם את רמות הגלוקוזה בדם, ומונעת את ספיגת הכולסטרול, ובכך, מצמצמת את רמות השומנים והליפידים בדם.

כדי ליהנות מאותם יתרונות, יש לחתוך את קצותיהם של ארבעה, או חמישה הצמחים ולדקור במזלג את גוף התרמיל. יש להשרות את הירקות בכוס מים במשך הלילה ולהוציאם בבוקר שלמחרת. יש לשתות את המים על קיבה ריקה , כדי לצמצם ולשמור על רמות הסוכר בדם.

מעודד את העיכול

הסיבים התזונתיים מהווים תרכובת בריאה למעי הגס ולעיכול. זאת מאחר והסיבים עוזרים לתנועת המזון במערכת העיכול בצורה חלקה. כמו כן הם מוסיפים נפח לצואה, מה שמקל על סילוק הפסולת מהגוף. כתוצאה מכך, פעולות המעיים הופכות לקבועות, ומונעות עצירות, ובעיות גסטרו אחרות לא נוחות. בין הבעיות הללו נמנים: גזים, התכווצויות ותחושת נפיחות.

הבמיה עשירה בסיבים תזונתיים, ומכילה גם ויטמין A, שעוזר לביצועים היעילים של מערכת העיכול. לכן, כדאי לצרוך שתי כוסות של הצמח, בצורה של הכנת מרק ממנו וליהנות מיתרונות העיכול שלו.

משפר את בריאות העור

החומרים המזינים הרבים המצויים בבמיה, יכולים לעזור בשמירה על עורכם, כדי שייראה מלא חיים וצעיר. למשל, הירק מכיל ויטמין C שעוזר לתקן רקמות שניזוקו, ומסייע בצמיחתן של רקמות חדשות. הרקמות הללו משפיעות על תצורת הקולאגן ועל הפיגמנט המצוי בעור.

הירק מונע גם את הופעתם של מצבים שונים בעור, כגון פסוריאזיס ואקנה. תמציות הצמח, מכילות כמויות רבות של סיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול. עיכול טוב, הוא גורם נוסף שעוזר בשמירה על בריאות העור.

כדי להפיק את יתרונם של אותם ערכים, יש להרתיח שתי כוסות מהצמח כשהוא קצוץ בשתי כוסות של מים, במשך של עד 15 דקות, ואז להוציא את התערובת מהסיר. לאחר 10 דקות, יש להכין מחית מהתרמילים עם שמן חוחובה, וליצור עיסה. אפשר להשתמש בכל שמן אחר גם.

יש למרוח את התערובת על הצוואר והפנים ולהשאיר אותה במשך כ-15 דקות, לפני השטיפה. יש למרוח את המסיכה הזאת פעמיים בשבוע, כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר.

שיפור המערכת החיסונית

אפשר לחזק את ההגנה על המערכת החיסונית, בכך שצורכים במיה על בסיס קבוע. זאת בגלל כמויות הויטמין C המשמעותיות המצויות בצמח, שעוזרות לעורר את ייצור תאי הדם הלבנים. תאי הדם הלבנים בגוף, אחראים על המאבק נגד גופים זרים, ונגד רדיקאלים חופשיים מזיקים, שבגוף.

בנוסף, לצמח יש ערכים אנטי-חימצוניים, שעוזרים לחזק את המערכת החיסונית בגוף. יכולת זאת שומרת על הגוף כהגנה מפני מחלות. תפקידים אחרים של נוגדי החימצון, כוללים את המאבק במחלת הסרטן, במחלות לב ובהזדקנות טרם עת.

גורם לשיער להיות רך ומבריק

בתמצית הצמח קיימים חומרים מזינים רבים, שיכולים להועיל לשיער. החומרים המזינים הללו כוללים: נחושת, אשלגן, תיאמין, אבץ וחומצה פולית. הצמח מכיל גם ויטמינים ונוגדי חימצון שגורמים לשיער להפוך להיות גמיש, מבריק ומאוורר היטב.

מלבד זאת, יתרון נוסף שיש לבמיה, ושניתן למצוא ברירית השקופה שלו, שיש לה ערך טבעי הדומה למרכך שיער. בתמורה, אותו מאפיין מעניק חיים לכל שיער חסר חיים.

כדי להפיק את המיטב מאותם ערכים בבית, יש לחתוך כ-10 חתיכות מהירק בצורה אופקית ולשים אותם בסיר המכיל כוס אחת של מים. יש לבשל זאת על חום נמוך, עד שהמרקם הופך להיות דביק, ואז להסיר מהאש.

לאחר מכן, יש להוסיף טיפות של שמן מנטה או לבנדר לתערובת, ולחכות שתתקרר. יש להשתמש בבד, כדי לסנן את התערובת ולאחסן אותה בבקבוק. לאחר החפיפה, אפשר למרוח את המרכך הטבעי הזה תוצרת הבית, ולשטוף את השיער, יש לחכות כ-5 דקות, ואז לשטוף שוב.

מונע מחלת כבד

ערך תזונתי נוסף של הבמיה, הוא בסיוע בניקוי הכבד ומכך, במניעת הופעתה של מחלת כבד. הסיבה היא, שהחומרים המצויים בבמיה, קושרים את הכולסטרול ואת חומצות המרה, ומכך, הכבד מסלק את הרעלים.

הירק מונע גם הצטברות של שומנים בכבד. חוקרים מכתב עת סעודי לרוקחות, ערכו מחקר והגיעו למסקנה שלתמצית הצמח יש תכונה נוגדת חימצון בעלת עוצמה רבה. תכונה זאת, עוזרת להגן על הכבד מפני נזקים שנגרמים על ידי כימיקלים שונים.

לפיכך, אם רוצים לשפר את בריאות הכבד, יש להוסיף את הירק לתזונה. ניתן גם לצרוך תוספים על פי מרשם רופא, כדי להילחם במחלת כבד.

 

מפחית את הכולסטרול הרע

אחד מהיתרונות הנוספים של הבמיה, הוא בהורדת רמות הכולסטרול בגוף. מחקר שנערך על ידי פדרצית החברות האמריקאיות לביולוגיה ניסיונית, מתאר את יתרונות תמצית הצמח, בכך שהוא מוריד את רמות הכולסטרול ואת הפעילות ההיפו-ליפידמית.

המחקר קבע שהצמח יכול לעכב את פעילות אסטראז הכולסטרול בלבלב, ולצמצם את יכולות האסטראז של הכולסטרול. הצמח גם קושר בין חומצות המרה, וכתוצאה מכך, זה מעכב את יכולת הכולסטרול להיספג בגוף.

בנוסף, כל הכולסטרול שלא נספג, מופרש דרך הצואה. בכך נמנעת מחלת לב, וכן בעיות בריאות אחרות, שנוצרות כתוצאה מנוכחות הכולסטרול בדם.

שיפור המראה החיצוני

אחד מיתרונות הבמיה, הוא שיפור המראה החיצוני. הירק מכיל ויטמין A ובטא קרוטן, ששניהם חומרים מזינים חיוניים, שעוזרים לשמור על מראה טוב. כמו כן, החומרים המזינים הללו מונעים מחלות עיניים, כגון קטרקט.

מלבד זאת, ויטמין A מגן מפני הפרעות בעיניים, ובמקביל, מקדם את בריאותן הטובה.

מסקנות

ירק זה הוא מאד נפוץ. עם זאת, הוא גם יוצא דופן, מאחר והיתרונות שיש בו, מבטיחים לשפר את הבריאות.

לכן, אם הירק אינו מהווה כבר חלק מהתזונה שלכם, כדאי לכם לשקול זאת, ולהכליל אותו בתזונתכם. לירק יש טעם מתוק ומרקם משתנה, תלוי בסגנון הבישול.

ללא קשר, יש לצרוך את הירק הטעים הזה, כדי לשפר את בריאות המוח והגוף.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.