הפתרון לעייפות וחוסר אנרגיה

תתעוררו: 9 דרכים להיפטר מהעייפות ולהתמלא באנרגיות

עבור אלו מאיתנו ש״רצים על אדים״, זו בדיוק הכתבה לקרוא. האם אפשר להפסיק להרגיש את העייפות המתמשכת? בהחלט כן והנה 9 דרכים כיצד נוכל לעשות זאת.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

1. שלילת בעיות רפואיות

הדבר הראשון שעלינו לעשות הוא לשלול תופעות רפואיות. נציין כי פעמים רבות העייפות היא תוצאה של אורח חיים, שינויים שבאים עם הגיל, אך אם היא מתמשכת לאורך זמן רצוי לבצע בדיקות ולהתייעץ עם גורם רפואי לשלילת בעיות כמו סוכרת מחלות לב, אנמיה, בעיות בבלוטת התריס ועוד.

2. שילוב תנועה ביום יום

לפעמים הדבר האחרון שנרצה לעשות בזמן העייפות הוא לזוז אבל מחקרים מצביעים על כך שפעילות גופנית דווקא מגבירה את רמות האנרגיה. פעילות גופנית קבועה יכולה לשפר את המרץ ואת איכות החיים כשהיא מייעלת את עבודת הלב, הריאות והשרירים.

3. אימון מתיחות ויוגה

למרות שכמעט כל פעילות גופנית מומלצת, מתיחות ויוגה יכולות להיות יעילות במיוחד להגברת האנרגיה. מחקרים מצביעים על כך שמרגלים הראו שיפור משמעותי ברמות האנרגיה לאחר שישה חודשים של אימון שבועי.

4. הגברת כמות המים

התייבשות גורמת לפגיעה באנרגיה ובביצועים הגופניים ולכן אחד הדברים שאנחנו צריכים לעשות בעת עייפות הוא להגביר את כמות השתייה שלנו. הדבר נכון לאנשים שמתאמנים ומוצאים עצמם חסרי אנרגיה וגם לאנשים שלא עושים יותר מדי במהלך היום. התייבשות עלולה להוביל לפגיעה בריכוז ובערנות וקל לפתור אותה עם כוס מים.

5. הקדמת שעת השינה

חוסר שינה מגביר את הסיכון לתאונות והוא באופן לא מפתיע אחד הגורמים העיקריים לעייפות בשעות היום. הפתרון פשוט, הקדמת שעת השינה וזאת כדי להבטיח שנת לילה מלאה. עבור אנשים שלא מצליחים ״להחזיק מעמד״ לאורך היום, שינה של מספר דקות באמצע היום יכולה להיות יעילה, אך כל עוד היא לא פוגעת בשנת הלילה.

6. תוספת אומגה 3

שמני אומגה 3 טובים לבריאות הלב, מגבירים את הערנות ויכולים להשפיע על התחושה הנפשית. מחקרים מצביעים על כך שאלו שנוטלים אומגה 3 מגיבים היטב לאירועים שונים, מרגישים נמרצים יותר והם ערניים יותר. אומגה 3 נמצאת באופן טבעי בדגים וניתן לצרוך אותה כתוסף תזונה בצורה פשוטה יחסית.

7. הכרת המקצב הפנימי

ישנם אנשים שהם יותר אנשי בוקר ואחרים דווקא אנשי לילה. כל אחד במיטבו בשעה אחרת של היום וכדאי מאד להכיר את המקצב הפנימי ולשמור את המשימות החשובות ביותר לזמנים בהם אנחנו ערניים באופן טבעי. יש לזכור כי אנחנו שונים אלה ומאלה ולכן הדרך הטובה ביותר לתפקד במהלך היום היא לא להשוות את עצמנו לאחרים אלא לעצמנו ולנהל נכון את המקצב הפנימי שלנו.

8. הפחתה במשקל

משקל עודף משפיע על רמות האנרגיה ולפעמים אפילו ירידה קטנה במשקל יכולה לספק ״בוסט״ אנרגטי משמעותי. בכל הנוגע להפחתת משקל יש לזכור כי הכוונה היא לשמור על אורח חיים בריא ולכן ניתן למצמצם את כמות המנות, להעדיף ארוחות מאוזנות וכמובן להגביר את הפעילות הגופנית. אפשר להתייעץ עם מומחה בתחום וכדאי לזכור כי לעתים קרובות שינוי קטן עושה הבדל גדול ברמות האנרגיה.

9. אכילה לעתים קרובות

המלצה זו משתנה בין אדם אחד לאחר אך ישנם אנשים שיכולים להרגיש אנרגטיים יותר על ידי אכילה לעתים קרובות בתדירות קטנה. כלומר הכוונה היא ממש לא להכביד על הגוף בארוחות אלא לייצב את רמות הסוכר בדם על ידי בחירה בחטיפי אנרגיה קטנים (כמו תמרים) אחת למספר שעות ולא ליצור מרווחים גדולים מדי בין הארוחות.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.