בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

10 סימנים שאתם לחוצים יותר ממה שאתם חושבים!

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

כאשר אנו לחוצים, מתרחשים מספר דברים: כלי הדם צרים, קצב הלב עולה, הנשימה הופכת רדודה, וכו 'אבל אנחנו באמת לא חושבים על זה. אנחנו חווים את זה ונותנים לזה לעבור.

אבל יש לכך השלכות, במיוחד אם רמות הלחץ של מישהו הן גבוהות כבר זמן רב. מתח, במילים פשוטות, הוא הרוצח מספר # 1 של בני אדם. על פי האגודה הפסיכולוגית האמריקנית, מתח כרוני קשור לכל ששת הגורמים העיקריים למוות:

– מחלת לב

– מחלת הסרטן

– מחלות ריאות

– תאונות

– שחמת הכבד

– התאבדות

10 סימנים עיקריים של מתח

1. קושי להחליט החלטות

כתבות שבריא לדעת
סיכונים של אכילה מהירה

5 סיכונים בריאותיים של אכילה מהירה מדי

סימנים של דופמין נמוך

שימו לב: אלו התסמינים הנפוצים ביותר לדופמין נמוך

הלחץ פוגע ביכולתו של האדם לקבל החלטות, בייחוד אם ההחלטה היא בעלת משמעות. הלחץ גם משפיע לרעה על איך מישהו תופס סיכון ותגמול.

2. יותר ריבים עם הקרובים שלכם

בגלל ההשפעות הגופניות והפסיכולוגיות של מתח, קונפליקטים כגון ויכוחים והאשמות מתבטאים לעיתים קרובות.

3. שינויים בתיאבון

הלחץ משפיע על הורמונים האחראים לתיאבון. לפטין וגראלין הם שני הורמונים המסדירים תיאבון. הראשון מזין את הרצון לאכול בעוד האחרון יוצר תחושה של שובע (מלאות), בלחץ איזון ההורמונים מופר.

4. תשישות ועייפות

בגלל תגובת הילחם או ברח, קצב הלב והנשימה גדל. אם המוח נוטה להישאר במצב זה, הוא צורך כמות לא פרופורציונלית של עתודות האנרגיה בגוף, התוצאה היא לעתים קרובות הרגשת עייפות של המוח והגוף.

5. ביטחון עצמי נמוך יותר

בעוד ההסבר המדויק הוא קצת אטום, ישנו מתאם בין הורמוני מתח ותסמיני דיכאון. דוגמה לכך היא שבמערכת היחסים אנשים שסובלים מלחץ כרוני מדווחים על הערכה עצמית נמוכה.

6. בעיות ריכוז וזיכרון

אם אדם אינו עושה דבר לגבי רמת הלחץ הגבוהה שלו, הוא מסתכן בפיתוח לחץ כרוני. כאשר זה קורה, היכולת של המוח שלנו "לכווץ" הסחות דעת מצטמצמת, והדבר מעכב את יכולתנו להתרכז. שחרור מהיר של הורמוני קורטיזול לתוך ההיפוקמפוס פוגעת בזיכרון גם כן.

7. אימפולסיביות

הלחץ אשר פועל על האמיגדלה ממריץ את תגובת הילחם או ברח. המוח תופס מתח כמו פחד. אנו נוטים להיות יותר אימפולסיביים במצב של הילחם או ברח – תוצר לוואי של האבולוציה האנושית.

8. שינויים באופני שינה

לפי קרן השינה הלאומית: "אנשים הנמצאים תחת לחץ רב יכולים לסבול מנדודי שינה. מתח גורם לנדודי שינה על ידי שחרור הורמוני לחץ גבוהים בדם.

9. פחות חברתיות

נסיגה חברתית (כלומר בידוד) מתרחשת לעתים קרובות ביותר כאשר אדם מתמודד עם רמות גבוהות מאוד של מתח במשך תקופה משמעותית. זה יכול להיות מיוחס לאיזשהו חוסר איזון כימי, אולי אפילו דיכאון או חרדה.

10. הגדלת השימוש באלכוהול, בניקוטין או בחומרים אחרים

מתח הוא תגובה פסיכולוגית שאף אחד לא אוהב לחוות. כדי להקל על תגובה זו, ישנם אנשים שבוחרים באלכוהול, ניקוטין או חומרים אחרים. בטווח הארוך, השימוש בחומרים אלה עלולים להפוך להתמכרות.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות, דיאטה

11 הצורות הטובות ביותר להידוק עור רפוי לאחר הרזייה

כיצד להפסיק כאב שיניים בלי ללכת לרופא השיניים?

אלה המזונות שיכולים לגרום לדלקת מפרקים

4 סיבות מדוע אתם עלולים להיות בסיכון ממחסור בוויטמינים ומינרלים

באותו נושא