4 סיבות מדוע אתם עלולים להיות בסיכון ממחסור בוויטמינים ומינרלים

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

וויטמינים ומינרלים הם חשובים ביותר עבור הגוף שלכם מכיון שהם לוקחים חלק בתהליכים פיזיולוגיים שונים המתרחשים בגוף שלכם ועוזרים לתפקד את הגוף שלכם בצורה אופטימלית. כיום,

חסרון בוויטמינים ומינרלים הרבה יותר נפוץ ממה שאולי אתה נוטה לחשוב. אנשים מודעים לחסרון בוויטמנים נפוצים כמו וויטמין די, אומגה -3, וכן חיסרון בסיבים, אבל יש מחסור ברבים אחרים שנפוצים כמו אלה שהזכרנו. אנשים לא לוקחים ברצינות מחסור בוויטמנים אחרים כי לא מדברים עלהים לעתים קרובות.

אבל למחסור בהם יכול להיות אפקט לא טוב על הבריאות שלכם. ליקויים מסוימים עלולים לפגוע בתפקוד המערכת החיסונית שלכם, חלקם עשויים להשפיע על מחזור השינה שלכם, וחלקם עשויים להשפיע על יכולת חילוף החומרים בגוף ביעילות .

אלו הוויטמנים העיקריים שמחסור בהם יכול להזיק לבריאות שלכם

מגנזיום, סלניום, ברזל, אבץ וויטמין בי-12, אלו הוויטמנים העיקריים.
אם יש לכם רמות נמוכות של מגנזיום בגוף, אתם יכולים לסבול מאסטמה, מיגרנה, עצירות, שינה גרועה, כאבי שרירים, ו'תסמונת הרגל חסרת מנוח' [ הפרעה נוירולוגית תחושתית אשר מתבטאת בצורך עז להזיז את הרגליים המלווה בתחושה לא נעימה ברגליים בשעות מנוחה ושינה].

מחסור בסלניום עלול לגרום לכאב בשרירים.

רמות נמוכות של ברזל בגוף שלכם יכול לגרום לאנמיה, עייפות, שינה באיכות ירודה, חרדה, דיכאון, כאבי לשון, כאבי שרירים, וצרבת.
מחסור באבץ עלול לגרום לפצעים חוזרים ומתמשכים בפה, עייפות נפשית, פריחות, קושי בריפוי פצעים, ואפילו עיוורון לילה.
מחסור בוויטמין בי-12 עלול לגרום לחרדה, דיכאון, אובדן זיכרון, עייפות ונורופתיות.

ומה אתם יכול לעשות כדי למנוע את זה ?

אתם אפילו לא יכולים לדמיין מה זה הרגשה בריאה ונמרצת, אם אין לכם את הכמות הנכונה של ויטמינים ומינרלים בגוף שלכם זה עלול לגרום למערכת הגוף כולה להיות מבולגנת. אתם יכול לחשוב שאתם לא יכולים לסבול מזה כי אתם עושים הכל נכון. אבל האם זה באמת כך ? ישנן סיבות רבות מדוע הבריאות שלכם עלולה להיות בסיכון ללא ידיעתכם, ומודעות למה הם הסיבות יכול לעזור לכם לקבל החלטות טובות יותר לגבי הבריאות שלכם. הנה כמה סיבות מדוע אתם יכולים להיות בסיכון ממחוסר וויטמינים ומינרלים.

1 מזונות מעובדים וסוכרים

 

מזונות מעובדים וסוכרים הם מאוד לא בריאים בעצמם כי הם חסרים חומרים מזינים והם מלאים בכימיקלים שפוגעים בבריאות שלכם. בו זמנית, הם מכילים גם מוצרים המונעים את קליטתם של חומרים מזינים ומסכלים את חילוף החומרים שלכם . קחו מהם צעד אחורה . אם מזונות מעובדים וסוכרים מהווים חלק גדול מהתזונה שלכם, כדאי לנסות לצרוך פחות מהם ככל האפשר. במקום זאת, איכלו יותר פירות, ירקות עם עלים כהים [כמו תרד וברוקולי], שמן דגים, אגוזים, זרעים, ובשר אורגני.

2 אכילת יתר של דגן

אתם עשוים לחשוב כי דגנים הם טובים מאוד בשבילכם בגלל הסיבים שיש בהם. והם אכן כאלה. אבל יותר מדי של דבר טוב הוא רע. אם אתם צורכים יותר מדי גרגרים, זה יכול למנוע את ספיגתם של חומרים מזינים . כדאי לנסות לשמור על מנות קטנות של פחמימות, ולאכול מוצרים ללא גלוטן ככל האפשר. אתם יכול לנסות לקבל את הפחמימות שלכם ממקורות אחרים כמו קטניות, אגוזים, וזרעים. אבל אתם צריכים להיות זהירים מאכילת יתר מהם.

3 הירקות ופירות שאתם אוכלים חסרים בחומרים מזינים

גם אם אתם כוללים שפע של פירות וירקות בתזונה שלכם, אתם עדיין יכולים בסופו של דבר להיות חסרי בוויטמינים כי אלה פירות וירקות שגדלו בקרקע חסרה חומרים מזינים. אתם צריכים להיות זהירים יותר לגבי המקור של המזון שלכם . קנו יותר מזון אורגני, ונסו לקנות אותו מחקלאים מקומיים שנוטים לגדל את היבולים שלהם על קרקעות יותר עשירות מבחינה תזונתית.

4 חסרים בבטן שלכם מיקרובים חיוביים

הבטן שלכם היא בית לסוגים רבים של חיידקים. למרות שחלק מהם עשויים להיות מזיקים, רובם מציעים לכם יתרונות בריאותיים מרובים שמתרחשים באופן טבעי במעיים שלכם. חיידקים אלה יכולים לעזור לכם לעכל את המזון שאתם אוכלים ולספוג את החומרים המזינים. הם גם מסייעים לחסל דברים מזיקים שהגוף שלכם לא צריך. רמת החיידקים הטובים והרעים חייבת להיות מאוזנת כדי שהמעיים יהיו בריאים. אם יש לכם יותר מידי סוג רע של חיידקים, זה יכול להוביל לבעיות במערכת העיכול ויכול למנוע ספיגה נאותה של חומרים מזינים . מומלץ שתעשו את זה להרגל קבוע, לחדש את המיקרובים הבריאים ע"י אכילת מזונות מותססים כמו יוגורטים וכרוב כבוש .

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו