בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
דרכים להילחם בעייפות

כך תילחמו בעייפות: המדריך המלא

מקרים רבים של עייפות נובעים מלחץ, חוסר שינה, תזונה לקויה ואורח חיים לא בריא. המדריך הבא מיועד לכל האנשים העייפים אשר רוצים לשנות את המצב ולנסות להילחם בעייפות ולהחזיר לעצמם את רמות האנרגיה בחזרה.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

אכילה לעתים קרובות יכולה להקל על העייפות

דרך טובה לשמור על רמות אנרגיה גבוהות במהלך היום היא לאכול ארוחות קבועות וחטיפים בריאים כל 3 עד 4 שעות וזאת במקום ארוחה אחת גדולה בתדירות נמוכה.

תנועתיות במהלך היום

כשאנחנו עייפים הדבר האחרון שרובנו רוצים לעשות הוא לזוז אבל… דווקא פעילות גופנית סדירה יכולה להפחית את רמות העייפות בטווח הארוך. כדאי לדעת כי אפילו הליכה קצרה של 15 דקות יכולה לתת ״בוסט״ אנרגטי ואפשר להתחיל עם פעילות קצרה יחסית ולהגביר את הקצב, התדירות ומשך האימון בהדרגה.

ירידה במשקל מקלה על צבירת אנרגיה

כאשר הגוף נושא עודף משקל יכולה להיות תחושה של התשה. המשקל העודף מפעיל עומס על הלב שיכול להוביל לעייפות. ירידה במשקל מעלה את רמות האנרגיה ובנוסף לכך היא יכולה לעזור להגביר את הפעילות הגופנית ובכלל בפעולות יום יומיות שונות.

שינה טובה

רבים מאיתנו פשוט לא ישנים מספיק ואי אפשר להפחית בחשיבות השינה וההשפעה שלה על מידת הערנות שלנו לאורך היום. הטיפים הבאים יכולים לסייע להשגת שינה טובה יותר:

  • שגרת שינה הכוללת הליכה לישון באותה השעה בכל יום
  • הימנעות מתנומות לאורך היום ובעיקר אחר הצהריים
  • ביצוע פעילות מרגיעה לפני השינה

הפחתת מתח

מתח צובר המון אנרגיה וכשאנחנו מתוחים העייפות מתחילה להיות מורגשת. כדי להפחית את המתח אנחנו יכולים להתאמן בחדר הכושר, לתרגל יוגה או טאי צ׳י, להקשיב למוזיקה ולקרוא ספר, לבלות עם חברים ולבצע כל פעולה שיכולה לגרום לנו לתחושה טובה יותר.

כתבות שבריא לדעת
אכילה מהירה

9 הרגלים לא בריאים שגורמים למחלות והשמנה

סיבות לעייפות

15 סיבות שחשים עייפות כל הזמן למרות שישנים טוב

טיפול רגשי

ישנן עדויות שמצביעות על כך שטיפולים יכולים להשפיע על מידת העייפות. טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) יכול לעזור להתמודד מול העייפות כשזו נגרמת ממתח, חרדה או מצב רוח ירוד.

הפחתת קפאין

קפאין הוא חומר ממריץ אשר על פניו יכול לעזור לנו להילחם בעייפות אך בפועל הוא משבש את מקצבי השינה הרגילים ועלול להוביל לבעיות שינה לאורך היום. במונח קפאין הכוונה היא לא רק קפה אלא גם המוצרים הבאים:

  • תה
  • משקאות תוססים
  • משקאות אנרגיה
  • חלק ממשככי הכאבים
  • מספר צמחי מרפא

ההשפעה של הקפאין בגוף יכולה להימשך עד 7 שעות ולכן רצוי להימנע ממנו בערב ובמיוחד לאלו שמתקשים להירדם.

הפחתת אלכוהול

שתיית כוס יין בערב יכולה לעזור להירדם אבל כשאנחנו נרדמים לאחר שתיית אלכוהול השינה פחות עמוקה והעייפות יכולה להיות מורגשת ביום למחרת. הדבר נכון גם במקרה של שנת לילה ממושכת של שמונה שעות שלמות. הפחתת צריכת האלכוהול לפני השינה יכולה להוביל למנוחה טובה יותר ומכאן לאנרגיה גבוהה במהלך היום.

הגברת נוזלים

לפעמים העייפות היא תוצאה של התייבשות קלה. רבים מאיתנו פשוט לא שותים מספיק מים לאורך היום ולא מקפידים על הידרציה לאחר פעילות גופנית. במקרה של עייפות רצוי מאד לשתות כוס מים ובכלל, לבצע מעקב אחר השתייה ולשים לב שהגוף שלנו לא מגיע להתייבשות בלי לשים לב.

 

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
טיטויפה
לפני 13 ימים

תודה רבה מהמםםם

שרית
לפני 13 ימים

החכמתי מהמאמר, תודה רבה !

Shoshana lvin
לפני 13 ימים

Thanks for the information 👍👍👍👍

סוזי פקר
לפני 12 ימים

כתבה מפורטת מאוד

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

4 דרכים יעילות שיעזרו לכם להפסיק לנחור לתמיד!

3 סיבות די רציניות למה אתם צריכים להפסיק להשתמש בסמארטפון בלילה

אלו הם הסימנים המקדימים להתקף לב חודש לפני שהוא מתרחש

3 סיבות שצימוקים עוזרים לטהר מרעלים את הכבד

באותו נושא