בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
טיפים לאלרגיה עונתית

10 טיפים שיעזרו לכם לעבור את עונת האלרגיות בשלום

הפריחה היפיפייה בחוץ יכולה להיות סבל עבור אנשים שסובלים מאלרגיות. יחד עם הטמפרטורות שמתחממות מגיעה עונת האבקנים כשאלו מביאים לחלקנו תופעות של התעטשויות, גודש, נזלת ותסמינים נוספים.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

נקודה חשובה לשים לב אליה היא שמדובר באלרגיה שמתרחשת בתקופה מסוימת של השנה ועבורה צירפנו 10 טיפים שיוכלו לעזור לנו לעבור אותה בשלום.

1. בדיקה כי זו תגובה אלרגית

לפעמים השינוי הפתאומי יכול להיראות כמו מחלה ולכן כדאי לבדל בין אפשרות זו לבין אלרגיה. כדאי לדעת כי גודש שנמשך למעלה משבועיים וכן סימפטומים שמחמירים עם חשיפה לאלרגניים יכולים להצביע על כך שמדובר באלרגיה ולא הצטננות או וירוס.

2. בדיקת רגישות

כדאי מאד לנהל יומן של התסמינים השונים ולהיעזר בלוח השנה לצורך כך. יש להיות עם אצבע על הדופק ולשים לב האם התופעות השונות מתרחשות בדיוק בעונה ספציפית. המעקב ולאחריו בדיקה מקצועית יכולים לסייע להבין את סוג הרגישות ולהימנע מ

3. הימנעות מפעילויות בחוץ

כאשר רמות האבקנים גבוהות רצוי להימנע מיציאה החוצה. שיא האבקה נוטה להתרחש במהלך מספר שעות ולרוב לאחר הזריחה ובשעות לאחר השקיעה. לכן, במקרה של אלרגיה רצוי לנסות לבצע את הסידורים בצהריים או לאחר העבודה.

4. תשומת לב למזג האוויר

רובנו אוהבים את מזג האוויר השמשי והיבש אבל כדאי לדעת כי ישנם פחות אבקנים בימים מעוננים, גשומים ונטולי רוח. לכן במטרה למזער את התסמינים רצוי לבדוק את מזג האוויר לפני יציאה החוצה ולתכנן את הפעילות לזמן בו החשיפה לאבקנים יכולה להיות מינימלית.

5. צמצום מגע

במיוחד עבור אלו שמסתובבים בגינה (כולל לצורך השקיה, שתילה ופעולות נוספות) רצוי להימנע ממגע בפנים ובמיוחד בעיניים. יש להקפיד על כובע רחב שוליים ומשקפי שמש שימנעו מהאבקנים להגיע לאזורים רגישים בגוף.

6. שטיפת אלרגניים

האבקה יכולה להצטבר על העור, השיער, הבגדים ואפילו על חיות המחמד. לאחר שהייה בחוץ רצוי לשטוף את הבגדים ולהתקלח וזאת כדי להפחית את חלקיקי האלרגניים. זה יכול להיות משמעותי במיוחד לקראת כניסה למיטה ובמניעת אבקנים על המצעים.

7. מניעת כניסת אבקנים לבית

בתקופת האבקנים ובמיוחד בימים של רוח רצוי לשמור על החלונות סגורים ככל האפשר וזאת כדי להימנע מכניסת האבקנים לתוך הבית. רצוי לייבש את הבגדים בבית ולא בחוץ ואפילו לחלוץ נעליים בכניסה וזאת במטרה למנוע את התפשטות האלרגניים בתוך הבית.

8. טיפול באלרגיה לאבק

תכשירים מסוג אנטיהיסטמינים יכולים לעזור בטיפול במספר אלרגיות. היסטמין הוא חומר כימי המיוצר על ידי המערכת החיסונית שלנו כדי לתקוף אלרגניים ולכן הם יכולים לעזור כשהם נלקחים בתיאום עם גורם רפואי.

9. מערכת טיהור אוויר

במקום לפתוח את החלונות בימים חמים רצוי להשתמש במכשיר לטיהור האוויר אשר מסנן חלק מהאלרגניים. ישנם מכשירים שונים שחלקם טוענים לסינון ולכידת מעל 99% מהחלקיקים האולטרה-עדינים. כך ניתן לנשום אוויר נקי יותר בבית.

כתבות שבריא לדעת
דרכים להוריד לחץ דם

14 דרכים להורדת לחץ דם שרוב האנשים שכחו אותן

סיכונים של אכילה מהירה

5 סיכונים בריאותיים של אכילה מהירה מדי

10. שאיבת אבק בבית

המלצה אחרונה היא לשמור על הבית נקי על ידי שימוש בשואב אבק לפחות פעם בשבוע. רצוי להעדיף שואב אבק שיש בו מסנן וזאת כיוון שישנם חלקיקים אלרגניים צפופים שיכולים לעבור במסננים רגילים ולחזור בחזרה לאוויר שאנחנו נושמים.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

היתרונות הבריאותיים של הלימון
תזונה

12 היתרונות הבריאותיים של הלימון שלא סיפרו לכם מעולם!

טיפים לבוקר מושלם

10 דברים שקל לעשות לאחר היקיצה בבוקר כדי להתחיל את הבוקר מאושרים

7 תפיסות שגויות על ירידה במשקל שהורסות את התהליך

למה אתם באמת צריכים להפסיק לקחת את הטלפון איתכם לשירותים

באותו נושא