בריא לדעת
Search
Close this search box.
סימנים שאנחנו לא זזים מספיק

סימנים מפתיעים שמצביעים על כך שאנחנו לא זזים מספיק

כולנו יודעים שחשוב לזוז אך לא כולנו מבינים את ההשפעה השלילית שיכולה להיות לחוסר תנועה. הרשימה הבאה עשויה להיות מפתיעה אך היא חשובה ואם אנחנו מזדהים איתה, סימן שהגיע הזמן שנתחיל לזוז.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

עצירות

כאשר אנחנו זזים, המעי הגס שלנו זז וקל לנו יותר להתרוקן. טונוס השרירים בבטן ובסרעפת מהווה חלק משמעותי בהעברת הפסולת דרך מערכת העיכול כאשר פעילות גופנית קבועה יכולה לעזור בכל הנוגע לפעילות מעיים.

מפרקים נוקשים

מפרקים נוקשים וקשים להזזה יכולים להצביע על מצב דלקתי או מחלה אוטואימונית אך הם יכולים להיות סימן לכך שאנחנו לא זזים מספיק. אימון קבוע כולל הליכה יומית של לפחות חצי שעה יכול להפחית את תחושת הנעילה ולהפחית כאבים.

חוסר נשימה

כאשר השרירים שלנו לא פעילים התוצאה היא קושי. בכל הנוגע לנשימה השרירים הם אלו שועזרים לריאות לנוע פנימה והחוצה בזמן נשימה. כשאנחנו מתאמנים התנועה של השרירים קלה יותר וככל שאנחנו מתאמנים פחות כך אנחנו עלולים להרגיש חוסר נשימה גם בפעולות יומיות קלות.

חרדה ודיכאון

תופעות של חרדה ודיכאון יכולות לקרות או להחמיר בשל חוסר תנועה. תרגילי אירובי ובהם הליכה, רכיבה על אופניים, שחייה וריצה, מניעים את הדם, מחזקים ומייצבים את מצב הרוח ויכולה להיות להם השפעה על הביטחון העצמי.

עייפות קבועה

פעילות גופנית עוזרת לספק חמצן וחומרי מזון לרקמות. אלו מאיתנו שמבלים רוב הזמן בישיבה עלולים למצוא את עצמם עייפים ואיטיים וזאת בשל העובדה שהרקמות לא מקבלות את האנרגיה שהן כל כך זקוקות לה.

מטבוליזם איטי

יכול להיות קשר בין קצב חילוף החומרים לבין הפעילות הגופנית. ככל שאנחנו זזים יותר כך אנחנו שורפים יותר קלוריות והדבר משפיע על המטבוליזם שלנו.

קשי הירדמות

קושי בהירדמות מתאפיין בכך שאנחנו לא מצליחים להירדם וזאת למרות שנכנסו למיטה בזמן ואולי אפילו דאגנו לסביבה מיטבית. תנועה במהלך היום יכולה להוביל להירדמות מהירה ולשינה עמוקה יותר.

שכיחה

פעילות גופנית סדירה מובילה לייצור כימיקליים המוגדרים כגורמי גדילה. אותם כימיקליים מגבירים את ייצור כלי הדם במוח וככל שזורם יותר דם כך החשיבה טובה יותר והזיכרון משופר. פעילות גופנית יכולה לסייע לזיכרון שלנו ולתהליכי קבלת החלטות.

עלייה בלחץ הדם

בילוי רוב הזמן שלנו בישיבה מעלה את הסיכון להתפתחות מחלות לב ועלייה בלחץ הדם. עלייה בלחץ הדם עלולה להוות גורם סיכון לבעיות לב כולל מחלות עורקים כליליים והתקף לב.

מצב טרום סכרתי

כאשר אנחנו עושים פעילות גופנית באופן קבוע, הגוף שלנו נוטה לשמור על רמות הגלוקוז בדם בצורה המיטבית. רמות סוכר יציבות בדם מרחיקות אותנו מסכנת פיתוח סוכרת מסוג 2 ואם נאמר לנו כי אנחנו במצב טרום סכרתי עלינו לדעת כי פעילות גופנית עשויה לשפר אותו.

כתבות שבריא לדעת
היתרונות הבריאותיים של הריצה

רוצו על זה: היתרונות הבריאותיים של הריצה

בעיות בבלוטת התריס

9 מוצרי מזון שיש להימנע מהם אם סובלים מתת פעילות בלוטת התריס

כאבי גב

שרירי הליבה שלנו עלולים להיחלש בשל חוסר שימוש בהם ובמקרה זה אנחנו יכולים לחוש כאב גב שיכול להתבטא בתנועה ובזמן מנוחה. פילאטיס, יוגה ותרגילי מתיחות יכולים להיות מעולים לחיזוק שרירי הליבה ומניעת כאבי גב.

מחלות רבות

מחקרים מראים כי פעילות גופנית מתונה יכולה לסייע בלחימה במחלות שונות ולמנוע צינון. כאשר אנחנו פעילים ומשקיעים בפעילות גופנית, המערכת החיסונית שלנו מתחזקת ואנחנו פחות מושפעים מחיידקים.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אבי
לפני 1 חודש

תודה חשוב מאוד לדעת וליישם

שולה סונסול
לפני 1 חודש

כתבה מעולה. שמחתי לקרוא ולהשכיל….

שפיר רבקה
לפני 1 חודש

תודה על כול המידע אבל קשה ליסם

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות, תזונה

דלקת פרקים: מזונות שכדאי לאכול או להימנע מהם!

10 סימני אזהרה שהגוף שלכם נותן לכם כאשר אתם מתוחים מדי

אלו הם הגורמים, התסמינים, והטיפול למחלת הפרקינסון!

8 דברים שאתם עושים ועוצרים אתכם מלהתאמן

באותו נושא