בריא לדעת

6 טריקים שיעזרו לכם להירדם בתוך דקות

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
הצטרפו בחינם לקבוצת הוואטסאפ שלנו, מספר החברים מוגבל!
וואטסאפ vip

חשוב לזכור כי הרגלי השינה הם בדיוק – הרגלים. לכן, ככל שתתרגלו טכניקות אלה, כך תוכלו להיפטר מהר יותר מהרגלי שינה שליליים ולקבל תוצאות מעשיות.

הנה שישה טריקים להירדמות מהירה:

1. כבו את האורות

האם אי פעם הייתה לכם הפסקת חשמל בלילה? אם כן, הסיכויים שישנתם טוב יותר באותו לילה גבוהים יותר. הסיבה לכך היא, שכל אור זוהר, פלואורסצנטי, ותאורת לד- LED, השעון הפנימי של הגוף עדיין מסנכרן עם השמש (תודה, אבולוציה!)

2. לנשום עמוק בשקט

במאמר שפורסם בכתב עת רפואי באמריקה, החוקרים סיכמו:

המשתתפים בקבוצת המודעות המודעת (MAPs) הראו שיפור משמעותי בהשוואה לקבוצות אחרות. (קבוצת ה-MAPs) הראו שיפור משמעותי בתוצאות של תסמיני נדודי שינה, תסמיני דיכאון, הפרעות עייפות וחומרת עייפות.

3. הרגלים בריאים

לא להיות מסוגלים להירדם יכול להיות מתסכל מאוד – אבל זה לא בעיה שיכולה לנבוע מרצון. כמו רעב או צמא, השינה היא פונקציה של הגוף. אנחנו יכולים (וצריכים) לבצע התאמות להרגלים שלנו, אבל עדיין יהיו פעמים שאנחנו פשוט לא מוכנים להירדם.

הרגלים פעילות גופנית סדירה, ויסות ממריצים, תזונה מאוזנת היטב, והגבלת תנומות בשעות היום יכולות להפוך את ההירדמות לקלה יותר.

4. לעשות מקלחת חמה או אמבטיה

לא רק שאמבטיה חמה או מקלחת זו חוויה מבורכת, אלא היא גם גורמת לירידה חדה בקורטיזול (הורמון הלחץ) וטמפרטורת הגוף. ההשפעות האלה המביאות לשינה ערבה.

5. לחמם את הרגליים

במחקר שנערך על ידי חוקרים גרמנים, הצוות גילה קשר בין רגליים חמות לבין הירדמות. זאת משום שמתבצעת וסודילציה – הרחבת כלי הדם הנובעת מרגיעה של קירות השרירים של כלי הדם.

תרופות פרמצבטיות ועזרי שינה ידועים כמפעילי וסודילציה בדרגות שונות. כפי שמתברר, זוג גרביים חמים (או בקבוק מים מחומם?) עשוי גם לעזור לעשות את הטריק.

6. תנו לדמיון שלכם להוביל אתכם

כאמור, לחשוב על כמה אתם רוצים להירדם זה לא מועיל. הפניית תשומת הלב של המוח שלכם לשינה תהיה משימה מייגעת שרק תגדיל את רמות הלחץ.

אם המוח והגוף חשים בחוסר מנוחה, פשוט תאפשרו לדעתכם לנדוד במשך זמן מה. תארו לעצמכם את החופשה החלומית באי טרופי כלשהו, ​​או תדמיינו כמה מטרות או שאיפות יש לכם להשיג. מחשבות חיוביות ומרגיעות יעזרו לעודד שינה.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
פינטרסט
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

בריא לדעת בשבילך

בריאות

כל מה שאתם חייבים לדעת על נדודי שינה !

זה מה שצבע הפיפי שלכם אומר על הבריאות שלכם!

6 סיבות לכך שאנשים תקועים בעבר שלהם … ולא מצליחים להתקדם !

10 המזונות המובילים שמונעים אקנה ועור מגורה

באותו נושא