3 סיבות די רציניות למה אתם צריכים להפסיק להשתמש בסמארטפון בלילה

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

בואו נודה בזה, כולנו אוהבים לגלוש באינטרנט, לשחק משחקים, או להשתמש ביישום חדש שהורדנו לטלפון החכם לפני שהולכים לישון. ייתכן שתרצה לבדוק את תחזית מזג האוויר ליום המחרת, לשוחח עם החברים שלך, או לראות את התמונות שצילמת באותו יום אחר הצהריים.

עם זאת, החוקרים בודקים ללא הרף את ההשפעות של הטלפונים החכמים על הבריאות שלנו ועל רווחתם והממצאים שלהם אינם חיוביים.

אולי כבר שמעת על הקרינה שמגיעה מהטלפון הנייד, וזה דבר שאנשים רבים דואגים לגביו. נראה גם כי האור הכחול הנפלט מטלפונים אלה גורם לבעיות בריאותיות חמורות.

"אור כחול הוא חלק של ספקטרום האור המלא, כלומר אנו נחשפים אליו על ידי השמש בכל יום. עם זאת, חשיפה בלילה לאור זה, אשר נפלט ברמות גבוהות על ידי סמארטפונים, טבלאטים, מחשבים ניידים, ומסכי LED אחרים, עלול להזיק לראיה שלך. זה גם מדכא את הייצור של ההורמון מלטונין, אשר עוזר בוויסות השעון הביולוגי".

מדענים מצאו כי טלפונים חכמים קשורים לשלוש בעיות בריאותיות:

סיכון מוגבר לסרטן

אור מוגבר בלילה מוביל להפרעות לשינה, וזה מעלה את הסיכון לסרטן, במיוחד סרטן השד והערמונית.

מלטונין הוא נוגד חמצון רב עוצמה והוא נשק טבעי של הגוף נגד סרטן, אבל זה מדוכא על ידי "אור כחול". אם זה קורה פעם אחת, זה לא יכול להיות בעיה בריאותית ענקית, אבל המשך השימוש של טלפונים חכמים בזמן השינה גורם לבעיות בריאותיות חמורות.

אובדן שינה

"אור כחול" משבש את הייצור של מלטונין, כאמור לעיל, ההורמון הזה מסדיר את השעון הביולוגי של הגוף. אם הגוף חסר בשינה, מחזור שינה משובש יוביל לבעיות בריאותיות מרובות:

  • עלייה במשקל
  • דִכָּאוֹן
  • בעיות לב וכלי דם
  • בעיה בתהליך ה'שליפה' – פעולה קוגניטיבית שבה מידע שקודד בזיכרון לטווח הארוך מועבר לתודעה.
  • בעיות עור
  • זמן תגובה איטי יותר
  • פגיעה בעין

החשיפה ל"אור כחול "בלילה גורמת לנזק לרשתית ולניוון המקולרי, שהוא אובדן הראייה המרכזית, או היכולת לראות מולך, כמו גם זה עלול לגרום לקטרקט.

לדברי אחד הרופאים, שפציינט בן ה -35 הגיע אליו כשהוא סובל מקטרקט, בדומה למבוגרים בני 75, השימוש בסמארטפונים לפני השינה הוא הגורם העיקרי לבעיה, אך יש לבחון זאת עוד יותר.

 

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו