8 מדללי דם טבעיים ללב בריא

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

השום, הזנגביל, יין אדום, שורש סלק אדום, עגבניות, בצל, ענבים, ויטמין E, הם בעלי פוטנציאל להיות מדללי דם טבעיים והם יכולים למנוע את הצטברות כדוריות הדם האדומות, ובכך לצמצם את הסיכון להתקף לב או של שבץ מוחי.

8 מדללי דם טבעיים:

  • שורש סלק אדום
  • עגבניות
  • שום ובצל
  • ענבים
  • זנגביל
  • ויטמין E

אולי שמעתם ששליטה על לחץ דם ועל רמות הכולסטרול יכולים להוריד את הסיכון מפני התקף לב. תרופות לדילול הדם יכולות גם לסייע בצמצום היווצרותם של קרישי דם, המורכבים מטסיות הדם (חלקי תאי דם), תאי הדם האדומים, הפיברין (חלבון) ומתאי דם לבנים.

מדללי הדם עוצרים את התרכובות הללו מפני ההידבקות ביחד, או מפני הצטברותם של קרישי דם. אחרת, שעלולים לחסום את זרימת הדם ללב או למוח, ולגרום להתקף לב או לשבץ מוחי.

להלן 10 סוגי מדללי דם טבעיים שיכולים להגן על הלב בדרך הטובה ביותר.

שורש סלק אדום

שורש סלק אדום עשיר במקורות חנקתיים, הידועים כמשפרים את בריאות הלב. הם יכולים גם משמעותית לצמצם את היווצרות קרישי הדם. מחקר שבדק את הדם אצל מתנדבים בריאים 3 שעות לאחר צריכה של 500 מ"ל מיץ שורש סלק אדום, הצביע על עלייה ברמות החנקה ועל ירידה בהצטברות הטסיות בדם. הסלק נמצא גם ככזה שמוריד את לחץ הדם. למותר לציין, שהסלק יכול להגן על ליבכם ביותר מדרך אחת.

יין אדום

יין אדום נחשב כבעל השפעה הגנתית נגד טרשת העורקים ומחלת לב כלילית. מחקר מצא שהאתנול והתרכובות הביו אקטיביות, trans-resveratrol ו- quercetin, שנמצאות ביין אדום, מהווים פי שניים כמדללי דם. לכן, וצריכה מדי פעם של כוס יין אדום, לא יכולה להיות רעיון רע כלאחר הכל !

עגבניות

עגבניות ומוצרים מעגבניות כגון מיץ עגבניות ורוטב פסטה, נמצאו כמעכבים את הצטברות הטסיות בדם. המרכיבים הטבעיים כגון: caffeic , chlorogenic, ferulic וחומצת- p-coumaric, במוצרים הללו, עשויים להיות האחראים על כך.

ג'ינסנג

צמח תבלין זה משמש ברפואה הסינית המסורתית, בגלל היתרונות הבריאותיים הרבים שלו, החל מחיזוק המערכת החיסונית בגוף, ועד להקלה במתח. הג'ינסנג יכול גם לעבוד כמדלל דם טבעי. שורשי ג'ינסנג אדום מכילים סאפונין (מרכיב כימי שנמצא בכמה צמחים שיכולים להקציף כמו סבון) הנקראים ג'ינסנוסיד Rg1, שגם נמצא כמעכב הצטברויות של טסיות בדם.

שום ובצל

הגופרית מכילה תרכובות כגון אדנוזין, אליצין ופולי-סולפידים של פרפין בבצל ושום, שיכולים לפעול כמדללי דם. מחקר הצביע על כך שהאדנוזין יכול להיות החזק ביותר. הירקות הטעימים הללו שהם ממשפחת השושניים, יכולים גם לשמור על בריאות הלב שלכם, בכך שהם מורידים את לחץ הדם.

ענבים

לפלבונואידים שנמצאים בענבים, יש השפעה כמדללי דם. מחקר שנערך על קופים שהוזנו במיץ ענבים במשך שבעה ימים, הוכיח זאת. לדברי החוקרים, הפלבונואידים בענבים, כגון: kaempferol, quercetin ו- myricetin, אחראים כנראה על ההשפעות מדללות הדם שנצפו.
פלבונואידים אלה נמצאו כמעכבי הצטברות טסיות הדם במחקרי מעבדה. להתחיל את היום עם כוס טעימה של מיץ ענבים, יכול להיות המפתח להגנה על ליבכם.

ג'ינג'ר (זנגביל)

הן הג'ינג'ר והן התמציות הגולמיות שלו, יכולים לצמצם את היווצרות קרישי הדם. במחקר שנערך, החוקרים הגדילו בכוונה את הצטברות טסיות הדם אצל גברים בריאים, בכך שהזינו אותם ב-100 גרם של חמאה במשך שבוע ימים. אולם, כש-5 גרם של ג'ינג'ר יבש ניתן כתוספת לארוחה השמנה, הצטברות הטסיות נמנעה משמעותית. הג'ינג'ר פועל גם כמוריד כולסטרול וכסוכן אנטי דלקתי, שעושים לליבכם רק טוב.

ויטמין E

ויטמין E ידוע בערכיו מדללי הדם. כשהוא נלקח דרך הפה, הוא יכול להוריד את הצטברות הטסיות, בכך שהוא משפר את הרגישות לפרוסטגלנדין 1E, המונע טסיות בשל חומצת השומן. יש לזכור ש-22.4 IU, הוא המנה היומית המומלצת למבוגרים, ועד לרף העליון המוגבל של 1,100 IU/ ביום (לתוספים עם ויטמין E סינתטי) ו- 1,500 IU/ליום (לתוספים טבעיים של ויטמין E).
מינון יתר עלול להגביר את הסיכון למצבים חמורים כגון, שבץ עם דימום (המתערבב במוח). אם אתם רוצה להימנע מתוספים, אפשר לצרוך ויטמין E, באמצעות אכילת אגוזים כגון: שקדים ובוטנים. שמנים צמחיים, כגון נבט חיטה וחריע, גם הם מהווים מקורות עשירים. ירקות כגון ברוקולי ותרד, יכולים גם לספק ויטמין E.

הערת אזהרה

כשאתם נחתכים או נפצעים, הקרישה מונעת את הדימום ואובדן הדם. אם יש לכם תרופות מרשם לדילול הדם, אכילת מזונות שפועלת בצורה דומה, עלולה להגביר את השפעת התרופות. מומלץ להתייעץ עם הרופא לגבי זה. לבסוף, לא לשכוח שתזונה מאוזנת משחקת תפקיד חשוב בשמירה על בריאות הלב.

 

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו