9 דרכים טבעיות לטיפול בדיכאון קל, או מתון

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

דיכאון הוא מצב חמור המשפיע על הגוף, המוח ועל יכולת החשיבה. מצב כזה, עלול להפריע לאדם בחיי היום יום שלו, ולגרום לו לקשיים בתפקוד על בסיס יומי.

על פי ארגון הבריאות העולמי (WHO), הדיכאון הוא הגורם המוביל מבחינת הנכות ברחבי העולם, ומשפיע על 121 מיליון אנשים. דיכאון שאינו מטופל, עלול לגרום להתאבדות, וה-WHO מעריך שכ-850,000 אנשים ברחבי העולם, מתאבדים מדי שנה.

למרות שהדיכאון הוא דבר מאד נפוץ, הוא גם בר-טיפול, ואנשים המתמודדים מול מקרים פחות חמורים, טיפול טבעי עשוי להספיק עבורם, כדי לפתור את הסימפטומים של הדיכאון ולצמצם את הופעתם.

אם אתם סובלים מדיכאון קל עד מתון, להלן 9 דרכים טבעיות שיכולות לעזור לכם לטפל, או לנהל את הסימפטומים ללא תרופות.

1. פעילות גופנית.

פעילות גופנית היא דרך מצויינת להתמודדות מול דיכאון, מאחר והיא מגרה את ייצור האנדורפינים, שהם האחראים על תחושות הרווחה וההנאה. פעילות גופנית יכולה גם להפחית את המתחים ולהגביר את ההערכה עצמית, שבתמורה, מפחיתים את תסמיני החרדה והדיכאון.

כל פעילות גופנית שהיא יכולה לעזור. בין אם זה להתאמן בהליכה, בריצה, בשחייה, בדיווש על אופניים, לעשות יוגה, וכל צורה אחרת של כושר – פשוט להיות בתנועה. המפתח הוא שזה משהו שאפשר לעסוק בו באופן קבוע.

2. לאכול בריא

אין תזונת פלא שיכולה לרפא דיכאון, אך היא יכולה לספק לכם את האנרגיה שאתם זקוקים לה, כדי להתמודד מדי יום ולשמור על בריאותכם.

מחקר ראשוני שנערך, טוען שתזונה העשירה בחומצות שומן אומגה-3, יכולה להקל על הסימפטומים של הדיכאון. מזונות עשירים בחומצות שומן אומגה-3, כוללת דגים שמנים (טונה ,סלמון, מקרל), זרעי פשתן ואגוזי מלך

.
יתר על כן, אין לדלג על ארוחות, וזאת כדי להבטיח את יציבות הסוכר בדם, מה שמפחית את תנודות מצב הרוח.

3. שינה מספקת

לשינה יש השפעה רבה על הבריאות הנפשית. כשלא ישנים מספיק, הגוף משחרר את הורמון המתח, קורטיזול במידה רבה יותר, שעלול לגרום לעלייה בעצבנות., לקלקל את מצב הרוח ואת תחושות הדיכאון. לכן, וודאו שאתם ישנים מספיק מדי לילה.

אם יש לכם בעיות בשינה, נסו לקבוע רוטינת שינה, בכך שתלכו למיטה ותתעוררו באותו הזמן מדי יום – ואפילו בסופי השבוע. כמו כן, היפטרו מדברים שמפריעים לשנתכם בחדר השינה, כגון: טלוויזיה, לפטופ וטלפון סלולארי, מה שעלול לשבש את שנתכם.

4. מדיטציה

מדיטציה יכולה להועיל, כדי להפחית את המתחים, להרגיע את המוח ואפילו להפחית סימפטומים של דיכאון. זאת מאחר והשיטה הזאת יכולה לעורר את שחרור הסרוטונין, ההורמון הקשור לוויסות מצב הרוח.

מדיטציה יכולה גם לעזור ולהכין את המוח במצבי לחץ. למשל, תרגלו מדיטציה כמה רגעים לפני שאתם ניגשים לרופא, או במצב חברתי מסויים, וזה יעזור לכם לשנות את מצב הכור והגוף המגיב ללחץ, ולהעבירו למצב של רגיעה יחסית.

5. ריפוי מרגיע באמצעות אור שמש

וודאו שאתם נחשפים לשמש מיד יום בין 10-15 דקות.

6. נסו משהו חדש

הדיכאון משאיר תחושה של ריקנות, שבה מרגישים כאילו כלום לא ישתנה ותמיד תרגישו רע.

במקום לאפשר את כניסתם של התחושות הללו, צאו, ונסו משהו חדש. כשמנסים פעילות חדשה, חלים שינויים כימיים במוח ורמות הדופמין מתחזקות, רמות גבוהות יותר של דופמין קשורות למצב רוח מרומם ולעלייה במוטיבציה.

נסו ללמוד שפה חדשה, התנדבו לבית מחסה של בעלי חיים, קראו סוג שונה של ספר, או עשו משהו שאתם חושבים שתיהנו ממנו.

7. הגדירו לעצמכם מטרות

אנשים רבים הסובלים מדיכאון, מרגישים כאילו שאין להם למה לצפות. בדרך כלל, הם מרגישים כאילו והם לא יכולים להשיג משהו בצורה מוצלחת.

כדי להילחם בזה, מומחים ממליצים על הגדרת מטרות בסיסיות מסויימות וברות-השגה. התחילו בדברים קטנים, כגון הדחת כלים מדי מיום, ולאחר מכן התקדמו למטרות מורכבות וקשות יותר.

צעד אחר צעד, תוכלו להתחיל ולהרגיש טוב יותר בכך שהשגתם את כל אותן מטרות קטנות, במטרות היומיומיות. בסופו של דבר, תהיו מוכנים לחלוטין להוסיף יותר מטרות מאתגרות וחדשות לעצמכם.

8. נסו את צמח סיינט ג'ון

צמח הסט. ג'ון, הוא צמח מרפא המשמש במשך מאות בשנים כדי לטפל בדיכאון קל עד בינוני. המרכיבים הפעילים שלו, היפריסין והיפרפורין, ידועים כבעלי השפעות אנטי דיכאוניות. הכימיקלים הללו פועלים על המעבירים במערכת העצבים, המווסתים את המצב הרוח.

סקירה מערכתית שנערכה בשנת 2016, גילתה שצמח סט. ג'ון, היה יעיל יותר מאשר הפלצבו בטיפול בדיכאון. הסקר גילה גם שצמח סט. ג'ון, היה קשור למעט יותר של תופעות לוואי מאשר תרופות נוגדות דיכאון.

חשוב לציין כי הצמח סנט ג'ון עלול ליצור אינטראקציה שלילית עם תרופות מרשם, ולכן חשוב מאוד שהמטופלים יתייעצו עם רופא לפני השימוש בעשב התיבול הזה.

9. קבלת תמיכה חברתית

בידוד חברתי הוא אחד מהגורמים בסיכון לדיכאון. אם אתם חשים תקועים או מדוכאים, אל תהססו לדבר עם בני משפחתכם, או עם חברים, או הצטרפו לקבוצה חברתית. התנדבות היא דרך מצויינת לקבלת תמיכה חברתית ולעזור לאנשים אחרים, תוך סיוע לעצמכם.

תוכלו גם לשקול ולחפש אחר סיוע מתראפיסט, או ממתמחה בתחום. תראפיסט יכול להקשיב ולעזור לכם לעבד את התחושות בצורה טובה יותר. הוא או היא יכולים גם לעזור לכם ולפתח הרגלי אכילה טובים יותר ואסטרטגיות לניהול הדיכאון.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו