בכתבה זו נציין עשרה גורמים שונים אשר מעוררים חרדה באופן נסתר, ומומלץ להימנע מהם:
1. אלכוהול
עם השימוש, האלכוהול הופך לזרז חרדה – וזו הסכנה האמיתית להסתמך עליו כדי להקל על מחשבות ורגשות חרדתיים.
2. דיאטה לא נכונה
המוח שלנו הוא איבר "רעב" בכך שהוא דורש מרכיבים תזונתיים מסוימים – ברמות נאותות – כדי לתפקד כראוי. יתר על כן, המוח משתמש ביותר משאבים מכל הגוף שלנו (כלומר, אנרגיה).
תזונאים, דיאטנים ואנשי מקצוע בתחום הבריאות ממליצים למזער את צריכת המזון המעובד ולהגדיל את כמות המזון הטבעי שאנו אוכלים.
3. התנהגות אנטי-חברתית
אנו ממליצים לשמור על חיים חברתיים ככל הניתן, משום שכבר הוכח כי התבודדות עלולה לגרום לאובר-טינקינג (חשיבת יתר) – שזו היא הקדמה לפרק החרדה.
4. תשומות לב חושיות מסוימות
אורות, ריחות או קולות מסוימים יכולים (לפעמים, באופן בלתי מוסבר) להשפיע לרעה על מצב הרוח שלנו. בנוסף להיותם מטרד, הם גורמים לתגובת לחץ – וביתר דיוק, לתגובה של חרדה.
רעש, צלילים רמים במיוחד או מרעישים, יכולים להפעיל ולהגביר את הפעילות בתוך האמיגדלה – חלק מהמוח האחראי לתגובת ה"הילחם או ברח".
5. עבודה רבה מדי
הנחישות לדחוף את עצמנו וליצור חיים טובים יותר היא תכונה מכובדת. עם זאת, כאשר אנו מטילים על עצמנו יותר מדי עומס בעבודה, יש לכך השפעות שליליות על הנפש.
תרגול תשומת לב, מדיטציה או הכרת תודה יכולים לעזור לשמור על הדברים בפרספקטיבה.
6. חוסר שינה
שינה היא חיונית לתפקוד תקין של המוח. כאשר אנו שוללים מעצמנו שינה, מספר תוצאות בלתי צפויות יכולות לקרות. זה כולל, כמובן, השלכות פסיכולוגיות שליליות.
חוסר שינה מוביל לעתים קרובות לחוסר יכולת לישון, כמו גם נדודי שינה. בסופו של דבר, הבריאות הנפשית והפיזית שלנו מושפעים לרעה בעקבות כך.
7. סוכר נמוך בדם
כאמור, המוח הוא איבר רעב; הוא דורש אספקה קבועה של גלוקוז וחומרים מזינים אחרים כדי לתפקד כראוי. ללא רכיבים תזונתיים אלו, אנו נהיה רגישים לתסמינים דמויי סוכרת – רעידות, סחרחורת, חולשה וכו '.
יתר על כן, רמת סוכר נמוכה בדם יוצרת לחץ מיותר על המוח. כתוצאה מכך, המוח יתפוס את זה כאיום, דבר אשר יכול לגרום לחרדה.
8. חוסר יכולת לנהל לחץ
ללא יכולת נאותה לנהל מתח, אנחנו בקלות יכולים להפוך לחרדתיים – הן פנימית וחיצונית. הלחץ יוצר ומחריף מחשבות ורגשות של חרדה.
תרגול תשומת לב ונשימה עמוקה יכול לעזור בהתמודדות עם גורמים אלה.
9. דפוסי מחשבה שליליים
מחשבות שליליות מייצרות עוד מחשבות שליליות, ותוצאותיהן יכולות להיות הרסניות. חשוב מכך, לדפוסי חשיבה שליליים יש נטייה להחמיר בדרגה לאורך זמן, וכתוצאה מכך נקלעים לספירלה שלילית שקשה מאוד לצאת ממנה.
10. אובדן כיוון
אנשים שהייתה להם מטרה וחזון בחיים, וראו את החלום שלהם מתפורר לנגד עיניהם – נוטים לחוות רמות גבוהות של דיכאון, חרדה, ומצבים בריאותיים אחרים.
שוב, תשומת לב, מדיטציה ותרגול הכרת תודה יכולים לעזור לשים את הדברים בפרספקטיבה.