12 הרגלים מזיקים

12 הרגלים מזיקים שלא תמצאו אצל אנשים מצליחים

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

הצלחה אינה באמת הגדרה של החברה אלא הגדרה שלנו. אם אנחנו משיגים את המטרות שלנו זהו סימן שאנחנו מנהלים את הזמן נכון, שיש לנו הרגלים טובים ושאנחנו חדורי מטרה. בעולם שלנו קל מאד אנו מוסחים בקלות ועכשיו השאלה איך אנחנו יכולים להימנע מכך ולהתקדם לעבר המטרות שהצבנו לעצמנו.

לכולנו, בין אם אנחנו מצליחים ובין אם לא, יש את אותו משאב יקר. הזמן שלנו. כולנו מקבלים את אותו מספר שעות ביממה ועכשיו מה שנשאר לנו הוא להחליט איך ננצל אותו. הנה 12 הרגלים מזיקים שעוצרים אותנו מהשגת המטרות שלנו ושאנשים מצליחים נמנעים מהם.

 

1. הצבת גבולות

אנשים מצליחים יהיו לא רק בעלי מוסר עבודה גבוה אלא הם יודעים גם מהן המגבלות שלהם. הם יכולים להתחייב למשימות שונות אך הם תמיד יקפידו להציב גבוהות וינהלו את הזמן שלהם באופן שיאפשר להם להישאר מפוקסים.

 

2. הסחות דעת טכנולוגיות

קל מאד להיות מוסחים מכל הטכנולוגיה שמסביב אך אנשים מצליחים מאמצים את מה שאמרה גולדה מאיר: ״אני חייבת לשלוט בטכנולוגיה ולא להיות נשלטת על ידה״. אנשים פרודוקטיביים לא מבלים שעות בפייסבוק ולמעשה עם לא זמינים בטלפון כל הזמן ובטח שלא בשעות העבודה.

 

3. תכנון תוכניות

״אי תכנון הוא הדרך לכישלון״. ציטוט זה מקבל לפעמים יותר מדי תשומת לב אבל זה לא אומר שהוא לא נכון. תכנון מונע בזבוז אנרגיה ומחשבות כמו ״מה עלינו לעשות עכשיו״. תכנון נכון צריך להיות כזה שעובד עבורנו, עוזר לנו לדעת מהן המטלות שלנו ומפחית את הזמן שאנחנו מבזבזים על החלטה מה לעשות.

 

4. מיקוד ושוב מיקוד

אנשים מצליחים יודעים להיות ממוקדים במטרה. יותר מכך, הם יודעים לסדר לעצמם את סדר העדיפויות, באופן כללי ובכל יום נתון. אנשים ממוקדים יודעים כיצד עליהם לפעול, לתעדף משימות והם מנהלים את הזמן שלהם בהצלחה.

 

5. עבודה בשעות מאוחרות

מדי פעם אפשר לעבוד עד מאוחר אך כשזהו הרגל קבוע הפרודוקטיביות נוטה לרדת ובמיוחד אם אנחנו עובדים שעות רבות. אם אנחנו עובדים בשעות הערב במקום בבוקר, יכול להיות שאנחנו נהיה יעילים, אך אנשים מצליחים נוטים לנהל לעצמם שגרת בוקר יעילה ולא להשאיר עבודה לשעות הקטנות של הלילה.

 

6. משימות פתוחות

אנשים פרודוקטיביים נהדרים בכל מה שקשור לסיום משימות. הם לא משאירים דברים לאחר כך ולא משאירים דברים לא גמורים. בקיצור, מה שאפשר לעשות היום, כדאי לסיים היום.

 

7. הקשבה לדעות ורעיונות

חוסר הקשבה, זלזול בדעות ורעיונות חדשים, זהו הרגל רע מאד. לעתים זה קורה כי אנחנו חושבים שאנחנו באמת יודעים הכי טוב מכולם. בפועל, הקשבה פעילה מאפשרת לנו לצבור יותר ידע ומהר יותר מאנשים אחרים.

 

8. שיתוף פעולה

אנשים מצליחים נוטים לשתף פעולה עם אנשים אחרים. הם לא עושים את כל הדברים בעצמם ומבינים שיש כוח לפעילות משותפת על פני הליכה לבד. כך הם לא מחמיצים הזדמנויות, נחשפים לרעיונות חדשים וניזונים בכוחות מחודשים.

 

9. חדשנות

כל מי שחושב כי כבר יש לו את כל הידע הנדרש לפעול צריך לשקול זאת שוב. המוח שלנו עוצמתי ואנחנו חייבים להשתמש בו כל הזמן ובתבונה. מדענים גילו כי נוירופלסטיות, צמיחת רשתות עצביות בתוך המוח, היא עובדה והמגבלה היחידה שלנו היא ההחלטה שלנו אם להמשיך ללמוד ולצמוח או לא.

 

10. פגישות עם אחרים

זה לא נדיר שאנשים מצליחים נמצאים בתפקידי מפתח. אם נבדוק כמה מהאנשים המצליחים נגלה שהם לא קובעים סתם פגישות וכשהם מגיעים לפגישות הן מאד מאורגנות והזמן בהן מנוצל היטב.

 

11. ארגון

חיפוש אחר חפצים, קבצים וכל דבר אחר יכול להוביל לבזבוז זמן, אנרגיה ותסכול. אנשים מצליחים יהיו מאורגנים וימצאו את השיטה שתתאים להם ביום יום.

 

12. הפרעות

ברגע שאנחנו מאפשרים להפרעות להיכנס לחיינו אנחנו נפגעים פעמיים. פעם אחת אנחנו מנתקים את החשיבה שלנו ממה שחשוב ופעם שנייה אנחנו מבזבזים זמן. ברגע שאנחנו בפעולה אחת עלינו להיות ממוקדים בה ולהימנע מכל הפרעה.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
רורו
לפני 6 חודשים

לרשום את כותרת הכתבה בצורה חיובית
"12 ההרגלים שבריאים אצל אנשים מצליחים"
באור חיובי…

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.