בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חומץ תפוחים בריא למערכת העיקול

איך אנחנו יכולים לשפר את מערכת העיכול שלנו

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

מערכת העיכול שלנו משפיעה על חיי היום יום. היא משפיעה לא רק על התחושה שלנו בבטן אלא על מצב הרוח ועל הבריאות הכללית. לאורך השנים מערכת העיכול שלנו נחלשת אך אנחנו יכולים לשפר את התפקוד שלה וכל זאת בשינויים קטנים שלעתים כלל לא מורגשים.

שילוב פלפל שחור

פלפל שחור ממריץ את הקיבה ומגביר חומצה הידרוכלורית אשר נחוצה לעיכול החלבונית ומרכיבי מזון אחרים בקיבה. הוספת פלפל שחור למזון שלנו יכולה גם למנוע היווצרות של גזים במעיים.

הימנעות ממים לפני הארוחה

על אף שרבים ממליצים לשתות מים כדי להעניק תחושת שובע מהירה ההמלצה היא להימנע משתיית מים חצי שעה לפני האכילה. במקרה של שתייה במהלך הארוחה ההמלצה היא להקפיד על לגימות קטנות.

פעילות גופנית

אין כל ספק כי פעילות גופנית תורמת לבריאות שלנו וכדאי לדעת שהיא גם יכולה לשפר את תפקוד מערכת העיכול. גם פעילות ״קלה״ כמו הליכה יכולה להיות משמעותית למערכת.

שילוב שומנים טובים

רצוי לשלב בתזונה שומנים טובים כמו שמן קוקוס, שמן אבוקדו וזית. לצד זאת כדאי להוריד ככל האפשר את כל השומנים הלא טובים.

צריכת פרוביוטיקה

שילוב פרוביוטיקה בתזונה כולל יוגורט, ומי קוקוס מכילים חיידקים הדומים למיקרואורגניזמים שנמצאים בגוף שלנו ושחשובים כל כך לתהליכי העיכול.

סיבים תזונתיים

הסיבים התזונתיים מסייעים לעיכול ויוצרים תחושת שובע מהירה יותר. אפשר לצרוך סיבים תזונתיים כחלק מהתזונה הרגילה שלנו תוך שילוב מלפפון, גזר, תות, אגס, תפוז ועוד שלל פירות וירקות.

סיבים בלתי מסיסים

מזונות המכילים סיבים בלתי מסיסים אינם סופגים מים ומשפרים את תנועת המזון במערכת העיכול. מזונות אלו יכולים לכלול אגוזים, זרעים, צ׳יה, חיטה מלאה, ודגנים מלאים.

תוספת ג׳ינג׳ר

ג׳ינג׳ר יכול לטפל בבעיות עיכול שונות תודות לכך שהוא מרפה את שרירי המעיים. הג׳ינג׳ר מקל על היווצרות גזים במעיים, על התכווצויות ואפשר לשלב אותו במזונות רבים וכן להכין תה ג׳ניג׳ר.

דגש על ארוחות קטנות

אנשים אשר חווים ריפלוקס חומצי או תחושת אי נעימות לאחר ארוחה גדולה או אפילו בשלוש ארוחות ביום צריכים להעדיף ארוחות קטנות יותר פעמים ביום. מערכת העיכול מרגישה טוב יותר עם כמויות קטנות בכל פעם.

כתבות שבריא לדעת
דרכים להוריד לחץ דם

14 דרכים להורדת לחץ דם שרוב האנשים שכחו אותן

סיכונים של אכילה מהירה

5 סיכונים בריאותיים של אכילה מהירה מדי

לוח זמנים קבוע

לא תמיד קל לנו לשמור על שגרה אבל במיוחד אם אנחנו מרגישים אי נוחות בקיבה כדאי מאד שנקפיד על ארוחות בזמנים קבועים. אכילות פתאומיות עשויות להוביל לשיבוש במחזור העיכול.

הפחתת שומנים ומזון מעובד

שומנים כולל מזון מטוגן מכבידים על מערכת העיכול ופוגעים בה. כך גם מזון מעובד אשר לא פעם גם הוא עשיר בשומנים ותבלינים עוצמתיים אשר עלולים להוביל לריפלוקס ולפגוע במערכת העיכול.

הימנעות מקפאין

מומלץ ככל האפשר להימנע מקפאין אשר מגביר את החומציות בקיבה. חומציות גבוהה עשויה להוביל לריפלוקס וכיב קיבה.

תוספי מגנזיום

נמצא קשר בין מגנזיום לבין שיפור מערכת העיכול. אפשרות אחת היא לאכול מאכלים עשירים במגנזיום כמו בננה ואפשרות שנייה היא לקחת את המגנזיום כתוסף תזונה.

התנסות בדיאטה דלת גלוטן

במיוחד עבור אלו מאיתנו שמרגישים אי נעימות בכל הנוגע למערכת העיכול הוצאת גלוטן מהתפריט יכולה לעתים לעזור. כדי לוודא האם הגלוטן הוא מקור בעייתי או לא כדאי לנסות את הדיאטה למשך מספר שבועות ולראות האם יש שיפור או לא.

חומץ תפוחים

חומץ תפוחים יכול להיות תוספת יום יומית אשר תשפיע לטובה על מערכת העיכול. לשם כך יש להוסיף כפית חומץ לכוס מים ולשתות לפני הארוחה.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

10 דרכים להרגיש טוב יותר (בתוך 15 דקות או פחות)

7 תרופות טבעיות להקלה בעצירות

היתרונות הבריאותיים של הקיווי

17 יתרונות מוכחים של אכילת קיווי

6 סיבות אפשריות לכך שהזיעה שלכם מריחה ממש רע

באותו נושא