בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
הרגלים שפוגעים בכליות

8 הרגלים מגונים שפוגעים בכליות… שכדאי להימנע מהם מיד!

הכליות הן אחד האיברים החשובים ביותר בגוף האדם. הכליות מבצעות תפקידים חשובים בגוף האדם, מה שאומר שאנחנו צריכים לטפל בהן היטב. האם ידעתם כי הכליות מסננות בערך 120-150 ליטרים של דם, מייצרות 1-2 ליטרים של שתן, מסננות פסולת ונוזלים עודפים מחוץ לגוף? כפי שאמרנו, הכליות מבצעות תפקידים חיוניים רבים בגוף האדם, כגון:
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

מניעת הצטברות פסולת בגוף, שומרות על רמות אלקטרוליטים יציבות, ומפרישות לתוך הגוף הורמונים שונים, מייצרות תאי דם, וכן שומרות על עצמות חזקות.
8 הרגלים רעים שיכולים לפגוע בכליות שאתם עושים כל יום ! יש לשנות את ההרגלים האלה באופן מיידי ! והנה מה שצריך לעשות כדי להגן על הכליות:

אי ריקון שלפוחית השתן

ובכן, כאשר הטבע קורא, אז צריך להקשיב. החזקת השתן בשלפוחית השתן הוא רעיון רע מאוד. אם נעשה זאת על בסיס קבוע, זה יכול להגביר את  הלחץ של השתן בכליות שיכול לגרום לכישלון או לחוסר שליטה.

אי שתיית מים

הכליות שלנו צריכות לקבל מים על מנת שתוכלנה לבצע את התפקידים שלהן. אם אנחנו לא שותים מספיק, הרעלים יכולים להצטבר בדם, מכיוון שאין  מספיק נוזלים כדי לנקז אותם דרך הכליות. הקרן הלאומית לכליות מציעה לשתות לפחות 12 כוסות מים ליום. דרך קלה כדי לראות אם אתם שותים מספיק היא לבדוק את צבע השתן.
מלח
המלח הוא חשוב לגוף, אבל יש צורך להגביל את השימוש במלח. צריכת יתר עלולה להעלות את לחץ הדם ועל ידי כך לאמץ את הכליות יתר על המידה. יש לצרוך מדי יום לא יותר מ 5. 8 גרם מלח, אז תקלילו עם המלחייה.

שימוש קבוע במשככי כאבים

לעתים קרובות מדי אנו לוקחים תרופות ומהר מדי, במינונים גדולים מדי ולא בדרך הנכונה. זה כל כך קל ופשוט לבלוע כדור נגד כאבים כשיש כאבים. אבל!!
תחשבו פעמיים לפני בליעת כדור נגד כאבים. לכל התרופות יש תופעות לוואי, וגורמות נזק כבד לכליות. טוב, אחרי שאמרנו את זה, יש כמה תרופות שצריך לקחת. שימו לב לנקודה הבאה.

תזונה עשירה בפרוטאין

החלבון טוב לבריאות, אבל צריכת יתר של בשר אדום ומזונות המבוססים על חלבונים אחרים יכולה להגביר את הסיכון לפיתוח מחלות הקשורות לכליות. מחקר שנערך לאחרונה על ידי קבוצה של מומחים באוניברסיטת הרווארד, גילה כי יותר מדי חלבון בתזונה יכול לפגוע בכליות. תוצר הלוואי של עיכול חלבון הוא אמוניה – רעלן שהכליות צריכות לנטרל חלבון נוסף פירושו מאמץ יתר על הכליות, אשר לאורך זמן, יכול להוביל לירידה בתפקוד.

יותר מדי אלכוהול

הרעלים הנמצאים באלכוהול פוגעים לא רק בכבד אלא גם בכליות. לדברי כ Kidney Health Australia ו American Kidney Fund, דרך אחת ולהמנע ממחלת כליות היא לשתות אלכוהול במתינות.

צריכת יתר של קפאין

לעתים קרובות אנו שותים יותר קפאין מאשר אנחנו חושבים שאנחנו שותים. הקפאין כלול במשקאות קלים רבים,משקאות מוגזים, ולפני שאתה יודעים לחץ הדם עולה לגבהים והכליות שלך מתחילות להתלונן.

התעלמות מזיהומים

התעלמות מזיהומים כמו הצטננות, שפעת, שיעול, דלקת הלוע, דלקת שקדים ואחרים יכולה גם לגרום נזק עצום לכליות.   לאנשים שיש להם מחלת כליות יש לרוב היסטוריה של חוסר מנוחה כשהם חולים.
יתר על כן, אנשים עם מחלת כליות רגישים יותר לשינויים במזג אוויר ונוטים לחלות לעיתים קרובות.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

6 התנהגויות שיוצרות אנשים אגואיסטים

סיבות להוסיף חומוס לתזונה

8 היתרונות הבריאותיים של החומוס שאף אחד לא סיפר לכם

איך לאמן את המוח שלכם להפסיק לדאוג

הליכה קלה לאומת ריצה

ריצה מהירה (ספרינט) לעומת ג'וגינג (ריצה קלה): מה בריא יותר ?

באותו נושא