1. עצירות
כשאנחנו לא שותים מספיק מים אנחנו עלולים לסבול מעצירות. חוסר פעילות, שינויים בתזונה, מחלות ואפילו מתח יכולים להוביל להחמרת הבעיה. לרוב העצירות חולפת מעצמה אך פעילות גופנית יחד עם שתיית מים יכולה לעזור מאד לטיפול מהיר. במקרה שאין הטבה יש לפנות לרופא.
2. בעיות מפרקים
המים מהווים חלק גדול מסחוס המפרק שתפקידו לעזור לספוג זעזועים ולהפוך את תנועת העצם מול העצם לחלקה. מים יכולים לסייע למצבי מפרקים שונים, הם עוזרים לשטוף רעלים מהגוף ומעניקים לנו תחושה כללית טובה יותר.
3. השפעת ההזעה
במקרה של הזעה אנחנו מאבדים יותר מים. כמובן, מדובר בפעולה בריאה וטובה כיוון שההזעה אחראית לקירור הגוף אך אם אנחנו לא שותים מספיק אנחנו עלולים למצוא את עצמנו מאבדים נוזלים. לכן, חשוב להקפיד על שתייה לכל אורך השנה, בימים חמים ולהוסיף עוד שתייה לפני ובמהלך אימון גופני.
4. התייבשות
כאשר אנחנו לא שותים מספיק מים אנחנו עלולים להגיע למצב של התייבשות. במקרה של הזעה הסיכון גבוה עוד יותר כאשר מעבר לאיבוד הנוזלים אנחנו עלולים גם לאבד נתרן ואשלגן שנחוץ לגוף שלנו. כשזה קורה ישנה תחושה של צמא מוגבר, כמות השתן פוחתת ויכולה להיות תחושה של יובש בפה. תחושה של סחרחורת ובלבול יכולה להופיע גם כן.
5. פגיעה בכליות
הכליות שלנו צריכות מים כדי להסיר את הפסולת ממערכת הדם. כשאנחנו לא שותים מספיק מים והכליות לא מקבלות את הנוזלים הנדרשים להן חומצות יכולות להצטבר בגוף. הדבר יכול להוביל לסתימת כליות בחלבונים הנקראים מיוגלובין. לאורך זמן התייבשויות יכולות להוביל להצטברות אבנים בכליות ודלקות בדרכי השתן.
6. קושי בפעילות גופנית
התייבשות יכולה להוביל לעייפות ובמיוחד בפעילות גופנים. כאשר אנחנו פעילים אנחנו מזיעים ואנחנו לא רק מאבדים נוזלים אלא גם מינרלים כמו נתרן ואשלגן. כאשר אנחנו מיובשים קשה לנו להפעיל את השרירים ואת הלב ולכן יותר שתייה יכולה להתבטא בביצועים טובים יותר.
7.חוסר יכולת להתרכז
חלק יופתעו לגלות אבל כשאנחנו לא שותים מספיק מים אנחנו עלולים להתקשות בפעולות יום יומיות הדורשות מאיתנו ריכוז. זה יכול לקרות לנו אפילו בחוסר קטן של נוזלים ובמיוחד בקרב אנשים ששותים פחות מארבע כוסות מים ביום.
8. השפעה על ירידה במשקל
ישנו קשר בין חוסר בשתיית נוזלים לבין תהליכי ירידה במשקל. הידרציה נכונה יכולה לעזור לנו בתהליך השלת קילוגרמים כשמים יכולים להחליף קלוריות ריקות וממותקות שאנשים רבים צורכים במהלך היום. המים מאיצים גם את חילוף החומרים ותופסים מקום בקיבה כך שהם תורמים לתחושת המלאות.
9. פעילות הלב משתנה
הלב שלנו לא חייב לעבוד כל כך קשה אבל כשאנחנו חוסכים בנוזלים, כלי הדם שלנו מושפעים מכך. חוסר בשתייה יכול להוביל למצב בו כלי הדם הופכים להיות ״קפיציים״ יותר כשהדבר דומה לתגובה לעישון סיגריה. חוסר נוזלים מוביל גם להפחתת כמות הדם ומכאן להפחתת לחץ הדם והעלאת קצב הלב. הדבר משתנה במהירות ברגע שאנחנו שותים מים.
מכאן משתמע שעודף לחץ דם מצריך זהירות בשתיה ?
נכון חשוב מאוד לשתות מים
אניסובלת מבעיות עצירות
לא האמנתי עד כמה זה חמור ונזקים עצומים לגוף