זה מה שיכול לקרות לגוף כשצורכים יותר מדי מלח

זה מה שיכול לקרות לגוף כשצורכים יותר מדי מלח

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

הגוף זקוק לנתרן כדי להיות בריא. אבל אכילת יתר עלולה להזיק יותר מאשר להועיל! 90% מהאנשים צורכים יותר מהנדרש, כשרוב הנתרן מגיע ממזונות מעובדים כגון ארוחות קפואות וארוחות באריזות.

בסופו של דבר, צריכת מלח גבוהה עלולה לגרום לסיבוכים רציניים.  להלן 10 הסיכונים הבריאותיים שעלולים להיגרם כתוצאה מכך.

10 סיכונים בריאותיים בגלל צריכת יתר של מלח

1. יתר לחץ דם

כשצורכים יותר מדי נתרן, הגוף מנסה לדלל אותו על ידי המים בגוף, מה שגורם להפעלת לחץ על כלי הדם ולגרום ליתר לחץ דם או ללחץ דם גבוה. בסופו של דבר כלי הדם נחלשים, מה שמקשה על זרימת הדם. זהו גם הגורם העיקרי לכך שעלולים לסבול מכמה מחלות כרוניות. כמצופה, הפחתת צריכת המלח יכולה להוריד את לחץ הדם תוך כמה שבועות בלבד.

2. מחלות לב

יתר לחץ דם עלול לגרום למחלות לב, כשזה למעשה הגורם האחראי במחצית מהמקרים.  מחלת לב זה מונח עליון המכסה כמה סוגים של בעיות. עם הזמן, זה עלול לגרום לסיבוכים קטלניים, אבל הפחתה בצריכת המלח יכולה להפחית את הסיכון לבעיות כאלה.

3. התקף לב

כשלחץ הדם עולה, הדם לא מגיע ללב. כתוצאה מכך, חלק מהשריר מת ועלול להיגרם התקף לב. אמנם רוב האנשים שורדים התקף לב, אבל אחד מאמצעי הטיפול הוא שיפור בגובה לחץ הדם, ואת זה אפשר להשיג על ידי צריכה מופחתת של נתרן.

4. שבץ מוחי

יתר לחץ דם עלול לחסום גם את זרימת הדם למוח, ולגרום לשבץ מוחי. זה גורם למוות של התאים ואובדן תפקוד המוח. למעשה, 2/3 מהמקרים נגרמים בגלל יתר לחץ דם.  ניתן להפחית את הסיכון לכך באמצעות צריכת מלח בריאה, ובמיוחד אצל קשישים.

5.  אי ספיקת לב

יתר לחץ דם עלול גם לגרום לירידה בתפקוד הלב, כלומר, אי ספיקת לב. זה עלול להיגרם גם לאחר שהלב ניזוק מהתקף לב. למרות שזה בלתי הפיך, הגבלת צריכת הנתרן יכולה לשפר את הסימפטומים. אם כבר קיימת אי ספיקת לב, צריכת מלח מוגזמת לטווח ארוך, עלולה רק להחמיר את זה.

6. אוסטאופורוזיס

צריכת מלח גבוהה מעודדת את הפרשת הסידן דרך השתן. העצמות מנסות לפצות על כך באמצעות שטיפת הסידן. זה גורם לעצמות להיחלש, מה שמגביר את הסיכון לאוסטאופורוזיס. כתוצאה מכך, נפילות ושברים הם שכיחים יותר. עם זאת, הורדת צריכת הנתרן יכולה למעשה לשפר את מסת העצם.

7. בעיות בכליות

כשהעצמות משחררות סידן לדם, זה עלול להתפתח לאבנים בכליות. זוהי מסה קשה שנוצרת מגבישים בשתן ומלווה בכאבים חזקים. צריכה של יותר מדי מלח עלולה להחמיר גם בעיות קיימות בכליות. הסיבה לכך היא שהכליות אחראיות על ויסות הנוזל, מה שעלול להשתבש בגלל צריכת מלח גבוהה.

8. סרטן

עודף מלח עלול לפגוע ברירית הקיבה ולגרום לנגעים. עם הזמן, הנגעים הללו עלולים להפוך לסרטן. קיים גם סיכון מוגבר להתפתחות של סרטן האף והגרון. אפילו סרטן השד נקשר לצריכת מלח גבוהה.

9. עלייה במשקל

כשהגוף צובר מים, זה גורם לעלייה במשקל. כמו כן, צריכתו של מזון מעובד עתיר נתרן, פירושה צריכה גבוהה של קלוריות וסוכר. זה עלול לתרום לעלייה במשקל ולהשמנה, שמהווים גורם מרכזי לסרטן.

10. דמנציה וסקולרית

אחד מכל שלושה חולי שבץ יפתח דמנציה וסקולרית, זהו אובדן תפקוד מוחי שפוגע בזיכרון, בשפה ובהתנהגות. זה אינו מהווה גורם ישיר לצריכת מלח גבוהה, אך ניתן למנוע זאת על ידי הפחתת הסיכון לשבץ באמצעות הפחתת הצריכה.

הבחירה הטובה ביותר היא לשאוף לצריכה של פחות מ-2,300 מיליגרם מלח ליום. מומלץ לבחור במזונות אמיתיים ומלאים במידת האפשר. אם רוצים יותר טעם באוכל, מומלץ להשתמש בעשבי תיבול טריים ובתבלינים. הגוף יודה לכם.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.