5 מרכיבים שיעזרו לכם לבנות מערכת חיסונית חזקה מתמיד

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

מערכת החיסון היא מערכת אשר מגנה על גופנו מפני השפעות חיצוניות מזיקות (חיידקים, וירוסים וטפילים).

תזונה לקויה וחדגונית יכולה להחליש את החסינות. חשוב לצרוך את כל הויטמינים הדרושים והמינרלים לגוף, אשר יעשו את העבודה שלהם כמו שצריך.

אם אי פעם תהיתם מהם היסודות החשובים ביותר עבור חסינות, קראו את הטקסט הבא.

אבץ

אם החסינות שלכם חלשה יתכן כי יש לכם חוסר באבץ. מינרל זה הוא אחד מהחומרים המזינים החשובים ביותר לתפקוד תקין של מערכת החיסון.
הוכח כי על ידי לקיחת מזון עשיר באבץ, אנחנו יכולים לקצר את משך הצטננות, אם נזכור לקחת אותו תוך 24 שעות לפני התפתחות המחלה.
מזונות עשירים באבץ הם גרעיני דלעת, שומשום, אגוזים.

ויטמין C

ויטמין C הוא חומר מזין אשר ממלא תפקיד חשוב במערכת החיסונית. זה ידוע כי במהלך זיהומים, הגוף במהירות משתמש באספקה ​​של ויטמין C. זה ידוע גם כי לויקוציטים (תאי דם של מערכת החיסון) מכילים כמויות גדולות של ויטמין זה.

ויטמין D

הוא נקרא "ויטמין השמש" משום שהוא מיוצר בעור כאשר אתם נחשפים לאור השמש. ויטמין D היא אולי אחת הסיבות האפשריות לכך שהשפעת שכיחה יותר בחורף מאשר בקיץ.
המקורות של ויטמין זה הם נדירים. הוא נמצא בכמויות קטנות בדגים,  וחלמון ביצה. הדרך הקלה ביותר כדי לבנות מחדש את הויטמין היא להחשף לשמש.

פעילויות פיזיות

פעילות גופנית מתונה מגבירה את ההתנגדות של זיהומים חיידקיים וויראליים. תחת פעילות גופנית מתונה אנחנו יכולים לכלול פעילויות כמו רכיבה על אופניים, הליכה או ללכת לחדר הכושר שלוש פעמים בשבוע. אם בדרך כלל אתם לא זזים הרבה, חשוב להתחיל עם צעדים קטנים בגלל שמאמץ פיזי קשה מדי יכול להחליש את המערכת החיסונית.

פרוביוטיקה

פרוביוטיקה הם "חיידקים טובים" שחיים במעיים שלנו. הם נמצאים במזונות מותססים כמו יוגורט וכרוב כבוש. יש להם השפעה חיובית על המערכת החיסונית שלנו על ידי הפחתת הסיכון של זיהום בדרכי הנשימה ואלרגיות למיניהן. ילדים אשר לוקחים בקביעות פרוביוטיקה הם עמידים יותר בפני הצטננות ושפעת.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.