בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

7 סימנים של עייפות נפשית, ומה אפשר לעשות לגבי זה

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

כולם עייפים פיזית ולכן אנחנו מכירים את סימני העייפות. עייפות נפשית דומה, אבל בגלל שהמוח שולט על הגוף שלנו, עייפות נפשית היא רצינית יותר. במאמר זה נסקור את הסימנים של עייפות נפשית, כמו גם כמה דרכים שיש כדי להילחם בה.

1. מרגישים יותר מדי גירויים

מרגישים המומים? זה כנראה בגלל הקלט הסנסורי. קולות, ריחות, מראות, פעילות נפשית, תנועה גופנית, הקשבה לאחרים; לפעמים כל זה יכול להיות יותר מדי.

כאשר יש יותר מדי קלט נתונים אשר מגיע מכל החושים, המוח שלנו יכול להתחיל להראות סימנים של מתח ועייפות נפשית. ייתכן שתבחינו שביקשתם מאנשים לחזור על עצמם שוב ושוב.

נסו לסגור את כל המכשירים הרועשים שאתם יכולים לשלוט בהם, כמו מאוורר, מוסיקה, טלוויזיה, זמזום האורות וכו'. הגבילו ריבוי משימות ככל האפשר.

2. הרגשת "דאון" \ דכדוך

לא זוכרים את הפעם האחרונה שהלכתם לחופשה? מחקר שפורסם בכתב העת "Environment and Behavior" הראה כי קיימות שתי אסטרטגיות שיכולות לעזור לנהל ביעילות רבה יותר עייפות נפשית; הימנעות מדברים שגורמים לעייפות נפשית.

אסטרטגיה אחת כוללת הימנעות מעלויות מיותרות במונחים של הוצאה של תשומת לב מכוונת. במילים אחרות, להגביל כמה חשיבה אתם צריכים לעשות. אם אתם יכולים, העבירו כמה משימות לאנשים שאתם בוטחים בהם או שתדחו החלטות אם הן לא דחופות.

האסטרטגיה השניה כוללת שיפור ההשפעה של ההזדמנויות המשקמות. היא מציעה כי סביבה משקמת, כמו יום ספא, יעזור לרענן את המוח שלכם, כך שתוכלו לחשוב בבהירות שוב. באמת, אפילו כמה דקות בחוץ בשמש זה כל מה שאתם צריכים כדי להיות מסוגלים להמשיך.

3. מחסום מנטלי

כתבות שבריא לדעת

אלה המזונות עתירי הנתרן שעלולים להעלות את לחץ הדם

דרכים לשמור על הכליות

10 דרכים לשמור על בריאות הכליות

מחסום נפשי הוא כאשר אתם כבר כל כך סחוטים נפשית, ואתם לא יכולים להמשיך לחשוב. אתם פשוט מפסיקים לחשוב עד שאתם נחים מספיק והמוח שלכם מתאושש מספיק כדי להמשיך.

חוקרים בגיליון של פסיכולוגיה שלומדים על עייפות מנטלית מצאו שחסימה מנטאלית של מעשים היא אמצעי הגנה אוטומטי המונע מאדם לעבוד ברציפות. במילים אחרות, אי אפשר להמשיך להשתמש במוח כי הוא פשוט יפסיק לעבוד בשבילכם כאשר הוא יהיה באמת עייף.

4. הרגשת דיכאון \ חרדה \ כעס

דיכאון או חרדה יכולים להיות סימפטומים של עייפות נפשית. להיות עייף נפשית יכול להרגיש הרבה כמו להיות מדוכא כי רמת האנרגיה הנפשית היא נמוכה. אתם עלולים להרגיש חרדה, למשל, שהדברים לא ישתפרו.

אם המצב שגורם לעייפות הנפשית שלכם הוא משהו שאינכם יכולים לשלוט בו, אתם יכולים לחוש רגשות כעס כלפי האדם שאתם רואים כסיבה לסבל שלכם.

5. סימפטומים פיזיים

כאבי ראש, אי נוחות בבטן, שלשולים, עצירות, אובדן תיאבון, נדודי שינה, ועצבנות הם כל הסימפטומים הפיזיים שייתכן ותיתקלו בהם במצב של עייפות נפשית.

6. אתם שוכחים מעט, אבל דברים חשובים

שכחה וזכרון הם סימן לעייפות נפשית. המוח שלכם מעבד כל כך הרבה מידע בבת אחת, אבל הוא גם לא יכול ליצור זיכרונות בו זמנית. בסוף, כאשר אתם ישנים, המוח שלכם ייצור זיכרונות.

בינתיים, יהיה לכם קשה לזכור, כמו גם להיות מסוגלים להתמקד בכל דבר במשך תקופה ארוכה של זמן.

7. אם מישהו ישאל אתכם עוד שאלה אחת, אתם עלולים להתפוצץ

לענות על שאלות ולקבל החלטות כל היום יכול לגרום לנו להתמלא במטענים. אנשים פשוט יצטרכו להסתדר בלעדיכם כי אתה משתחלים בגלל עייפות נפשית.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות, תזונה

מאכלים שכדאי להימנע מהם על בטן ריקה, ומאכלים מומלצים על בטן ריקה

אנחנו שותים את זה יום יום , ואפילו לא ידענו שזה גורם לסרטן השד

4 דרכים פשוטות שיכולות לעזור ולהקל על כאבי ירכיים

שבעת היתרונות הבריאותיים של בצל

באותו נושא