בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
סיבות לא לאכול באמצע הלילה

5 סיבות לכך שאתם צריכים להפסיק לאכול מאוחר בלילה

אם אתם אוכלים בשעות הלילה המאוחרות ההמלצה שלנו היא שתפסיקו לעשות זאת. נכון, לפעמים כל מה שאנחנו רוצים הוא לפתוח בארוחה יחד עם תוכנית הטלוויזיה האהובה עלינו ולפעמים אנחנו צריכים לעבוד עד לשעות הקטנות והאוכל הוא מה שמחזיק אותנו ערים.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

אין זה משנה מה הסיבה לכך שאנחנו אוכלים בשעות הלילה, ההמלצה היא להימנע מכך ולזכור כי אכילה נכונה היא מתכון לאורח חיים בריא. אכילה בריאה משפרת את חילוף החומרים, מובילה לניצול מקסימלי של אנרגיית המזון ומפחיתה את הסכנות הקשורות בהשמנה. אם ההקדמה לא מספיקה לנו כדי לשנות הרגלים, הנה חמשת הסיבות לכך שאנחנו צריכים להפסיק לאכול בלילה.

עלייה במשקל

אכילה בשעות הלילה המאוחרות מגבירה את הסכנה לעלייה במשקל. בשעות הלילה אנחנו פחות שמים לב למה שאנחנו אוכלים והסיכוי לצרוך מזונות שומניים וממותקים עולה. כמו כן אנחנו יכולים למצוא את עצמנו אוכלים יותר מכפי שאנחנו אמורים וזאת בשל עייפות וחוסר תשומת לב התוצאה היא אגירת קלוריות עודפות וכמובן, עלייה במשקל.

הפרעות אכילה

כשאנחנו אוכלים בשעות הלילה אנחנו פעמים רבות עושים בחירות גרועות. העייפות מובילה אותנו פעמים רבות לתחושה של חשקים למזונות לא בריאים ועתירי קלוריות. כאשר אנחנו עושים בחירות לקויות אנחנו עלולים גם לפתח הפרעות אכילה שמובילות לבעיות בריאות שונות. הפרעות אכילה יכולות להתבטא בדרכים שונות כולל אכילה מרובה לאורך היום או הימנעות ממזון במהלך היום ואכילה רבה בשעות הלילה.

פגיעה בשינה

האדם המבוגר זקוק ל-7 עד 9 שעות שינה בלילה. בנוסף לכך השינה צריכה להיות רצופה, ללא הפרעות ואיכותית מבחינת התחושה שהיא מספקת לנו. שינה לא טובה עלולה לפגוע באורח החיים ובבריאות שלנו וישנו קשר ישיר לאכילה לילית. כאשר אנחנו אוכלים בשעות הלילה אנחנו מרגישים כבדות וזו משפיעה על תחושת העייפות ועל הקושי להירדם (כי הגוף פעיל ועסוק בתהליך העיכול).

השפעה על ההיריון

במהלך ההיריון תחושת הרעב משתנה ובצדק. תחושות של השתוקקות למאכלים מסוימים יכולות לעלות לכל אורך ההיריון וכך גם רצון עז לאכילה בשעות שונות. כמובן, אין להימנע ממזון בזמן ההיריון וזה בהחלט לא הזמן לחשוב על דיאטת דלת קלוריות אך חשוב לדעת כי אכילת לילה משפיעה על ההיריון. בדיקות שנעשו מצאו כי אכילה בשעות הלילה המאוחרות עשויה להשפיע על ה-BMI של האישה ושל התינוק. גם בהיריון ההמלצה היא לאכול מזון טרי ובריא לאורך היום ולהימנע מנשנושי לילה.

פגיעה בחילוף החומרים

חילוף החומרים שלנו נמוך יותר בשעות הלילה וזאת כיוון שאנחנו לא פעילים ולא זזים. הגוף שלנו נכנס ל״מוד״ של רגיעה וכשאנחנו אוכלים בשעות הלילה אנחנו עלולים להחמיר את המצב המטבולי שבכל מקרה נמוך. התוצאה עלולה להיות קושי בעיכול המזון במהירות המספקת. כאשר אנחנו אוכלים בלילה הגוף שלנו לא מסוגל לקבל את החומרים המזינים הנדרשים לנו והתוצאה עשויה להיות גם עלייה בפגיעות למחלות. לעומת זאת אכילה בריאה בשעות מתאימות עשויה לעזור לנו בהתמודדות עם מחלות לא רצויות.

בשורה התחתונה

הימנעות מאכילה בשעות הלילה יכולה להיות אחת הפעולות הטובות ביותר שאנחנו יכולים לעשות למען עצמנו. אנחנו יכולים להפחית סכנות למחלות שונות שחלקן קשורות בהשמנה וחלקן בתהליך העיכול והשינה שלנו. שינוי קטן בשעות האכילה יכול להשפיע עלינו משמעותית ברמת הבריאות הגופנית והנפשית.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
רינה
לפני 4 חודשים

כתבה מצויינת. אתם עוזרים לנו לשמור על הבריאות. תודה.

אסתרינה
לפני 4 חודשים

ידוע לי ועדיין קורה

מגי
לפני 4 חודשים

הגוף בלילי מנוח לכן האוכל לא מתעכל טוב חילף החומרים גרוע והצטברות המזון גורמת להשמנה ואף לרקבון המזון

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

אבטיח עוזר לרדת במשקל
בריאות, דיאטה

נמצאים בדיאטת הרזייה? נסו את הפירות הללו הכוללים מעט הקלוריות

10 דרכים להיות מאושרים עוד לפני שתצאו מהמיטה

דרכים להוציא את החיידקים מהבית

5 טיפים לשמירה על בית נקי מחיידקים בחורף

7 דברים שאף אחד לא סיפר לכם על דיכאון

באותו נושא