מזונות שטובים לבריאות הנפשית

זה אפשרי: ככה תשפרו את הבריאות הנפשית באמצעות תזונה

המוח שלנו מושפע בין היתר ממה שאנחנו אוכלים. אנחנו יכולים לחזק את הבריאות הנפשית שלנו באמצעות תזונה טובה יותר. התמקדות במרכיבים הנכונים יכולים להשפיע עלינו לטובה כשאת התוצאות נוכל לראות תוך זמן קצר.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

המוח שלנו מושפע בין היתר ממה שאנחנו אוכלים. אנחנו יכולים לחזק את הבריאות הנפשית שלנו באמצעות תזונה טובה יותר. התמקדות במרכיבים הנכונים יכולים להשפיע עלינו לטובה כשאת התוצאות נוכל לראות תוך זמן קצר.

אכילה נכונה יכולה להשפיע על התפקוד הקוגניטיבי שלנו, על הזיכרון, לווסת את מצב הרוח ולהשפיע על הבריאות הנפשית ועל בריאות המוח הכללית. ישנם מזונות אשר יכולים להועיל לתפקוד המוחי וישנם כאלה שעשויים לפגוע בו ובבריאות הנפשית שלנו.

מזונות מעובדים מאד אשר מלאים במרכיבים מלאכותיים וחסרי ערך תזונתי, יוצרים דלקות ומהווים את אחד הגורמים העיקריים למצבים נפשיים כמו דיכאון וחרדה.

המזונות שהכי עוזרים לנו

מהצד השני מזונות המכילים מיקרונוטריינטים רבי עוצמה כמו נוגדי חמצון, מינרלים וויטמינים, יכולים לעזור להוריד את הדלקת ולהילחם בנזקים שנגרמים על ידי רדיקלים חופשיים. הם יכולים לשפר את הבריאות הנפשית ואלו כוללים:

  • חומצות שומן אומגה 3 – חומצות שומן חיוניות אשר נמצאות בדגים שומניים כמו סלמון, אגוזי מלך, זרעי פשתן וזרעי צ׳יה. אומגה 3 קשורה להתפתחות ותפקוד המוח והיא משפיעה על הביצועים הקוגניטיביים, דיכאון וחרדה.
  • נוגדי חמצון – מזונות עשירים בנוגדי חמצון כולל פירות יער, קקאו, פירות וירקות צבעוניים, יכולים לסייע בהגנה על המוח מפני מתח חמצוני ודלקתיות. נוגדי החמצון יכולים לשמור על הבריאות הנפשית שלנו בשל השפרה נוירו-פרוקטיבית.
  • ויטמינים מקבוצה B – ויטמינים ובהם 12B, 6B יכולים לסייע לתפקוד תקין של המוח. הם מהווים תפקיד בסינתזה של נוירוטרנסמיטורים ומסייעים לווסת את מצב הרוח והתהליכים הקוגניטיביים. מקורות טובים לוויטמין יהיו עלים ירוקים, קטניות, דגנים מלאים ומוצרים מהחי כמו דגים, עופות וביצים.
  • פחמימות מורכבות – המוח שלנו מסתמך על הגלוקוז כמקור לאנרגיה עיקרי. דגנים מלאים, קטניות וירקות עמילניים מספקים גלוקוז למוח ובחירה בפחמימות בריאות יכולה לעזור לשמור על רמות סוכר יציבות, לספק מזון למוח ולסייע לבריאות הנפשית.

הרגלי אכילה שעלולים לפגוע בבריאות הנפש

הרגלי אכילה בריאים יכולים לסייע לבריאות הפיזית והנפשית שלנו. לעומת זאת מזונות מעובדים, שמכילים שומן טראנס וצריכת יתר של סוכר מזוקק, יכולים להגביר את הסיכון לא רק הפיזי אלא גם להוביל למגוון מצבים נפשיים כולל דיכאון וחרדה. בחירות תזונתיות לקויות עשויות להשפיע באופן משמעותי על הרווחה הנפשית.

מחסור ברכיבים תזונתיים ובהם ויטמינים ומינרליים וחומצות שומן מסוג אומגה 3 יכול להוביל לחוסר איזון בכימיה של המוח. חוסר האיזון תורם להפרעות במצב הרוח כולל דיכאון וחרדה כאשר למשל חוסר באבץ, מגנזיום, חומצות שומן אומגה 3 וחוסר בוויטמינים מקבוצת B נמצאו כקשורים לסיכון מוגבר לדיכאון.

אכילת מזונות עשירים בסוכרים ופחמימות מזוקקות יכולה גם כן להוביל להשפיע על מצב הרוח והאנרגיה וזאת בשל תנודות קיצוניות ברמות הסוכר בדם. מזונות אלו עלולים גם להוביל לסוכרת מסוג 2 ולהגביר את הסיכון לפתח דיכאון וחרדה.

מזון מעובד ושומני טראנס יכולים גם להוביל לדלקתיות כשזו נמצאה קשורה למצבים נפשיים בשל שיבוש התפקוד התקין של הנוירוטרנסמיטורים והשפעה על מבנה ותפקוד המוח. תזונה דלה בסיבים ועשירה במזון מעובד יכולה להשפיע גם על פעילות המעיים, להוביל לחוסר איזון של חיידקי המעי ולפגוע בוויסות מצב הרוח וההתנהגות שלנו.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אפרת
לפני 1 חודש

חשוב מאוד בימים אלה במיוחד לשמור על הבריאות הנפשית.
תודה על כתבה עניינית ומעניינת

אליאב זהבה
לפני 1 חודש

,כל הכבוד על הכתבה מאוד מעניין צריך יותר לפרט לא כל אחד מבין ברפואה

יהודית
לפני 1 חודש

מנסיון שלי זה ממש נכון. כל בוקר אני עושה לעצמי קצת דייסת קווקר לזה אני מוסיםה זרעי ציה ופשתן טחונים, אגוזים, שקדים, דלעת וצמוקים, ללא סוכר טעים ובריא

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

דברים שמגבירים את המצב רוח
נפש

זה לא עולה לנו: הנה 7 מגבירי מצב רוח חינמיים לחלוטין

טיול בטבע משנה את החיים

מחקרים מגלים: טיול בטבע מפחית מתח ומגביר את החסינות

חוקרים חושפים את שורש הסיבה של התמכרות (וכיצד להתגבר על זה)

11 הגורמים הנפוצים ביותר לאסטמה אלרגית

באותו נושא