הרגלים לבריאות הנפש

8 הרגלים יומיומיים לחיזוק בריאות הנפש

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

הבריאות הנפשית שלנו חשובה לא פחות מהבריאות הפיזית. הבריאות הנפשית משפיעה על אספקטים רבים בחיינו אך היא לא תמיד מקבלת, מאיתנו או מהסביבה, את תשומת הלב הראויה. הנה שמונה הרגלים יומיומיים שכולנו יכולים לאמץ ושישפיעו לטובה על בריאות הנפש שלנו.

שינה טובה

שינה טובה הכרחית לבריאות הנפשית וגם הפיזית. מחקר משנת 2021 מצא כי אנשים שישנו בממוצע פחות מ-6 שעות בלילה היו בסבירות גבוהה פי 2.5 לדווח על מצוקה נפשית לעומת אלו שישנו בממוצע 6 שעות ומעלה. גם איכות השינה חשובה וכדי להגיע אליה יש לאמץ את הטיפים הבאים:

  • הימנעות מקפאין לאחר השעה 15:00
  • הרגלי שינה קבועים באותן השעות
  • צמצום פעילות שאינה קשורה לשינה בחדר השינה
  • טמפרטורה מווסתת בחדר השינה

צמצום השימוש במדיה החברתית

זה לא סוד שהמדיה החברתית משפיעה על החיים שלנו ולמעשה זה בדיוק מה שהיא מנסה לעשות. שימוש ממושך במדיה החברתית מתקשר לתופעות כמו חרדה, דיכאון ופגיעה בערך העצמי. כדי לצמצם את ההשפעה יש להוציא את הסלולרי מחדר השינה, לכבות התראות, לצמצם אפליקציות חברתיות וליצור חברויות בעולם הפיזי.

יצירת חברויות חדשות

חיזוק מערכות היחסים בעולם האמיתי יכול להשפיע לטובה על הבריאות הנפשית. אנחנו יצורים חברתיים ואנחנו צריכים להקיף את עצמנו באנשים שנרגיש איתם בנוח. זה לא תמיד פשוט לעשות זאת אך השקעה בחברויות, חיזוק קשרים עם אנשים בסביבה שלנו ושמירה על תקשורת יכולה להיות בעלת השפעה חיובית על חיינו.

פעילות גופנית

פעילות גופנית משפיעה רבות על הבריאות הנפשית כולל על השינה, הפחתת תסמיני דיכאון והפחתת חרדה. פעילות גופנית לא חייבת להיות אקטיבית מאד ואפילו לא כל יום. אפילו הליכה שלוש פעמים בשבוע יכולה לסייע, קימה מהכיסא כל שעה למתיחות, יוגה וכל פעילות אחרת. כמו כן אפשר להצטרף לפעילות בקבוצה, מה שיכול לסייע גם ליצירת חברויות.

בחינת התזונה

מזונות עשירים משפיעים לחיוב על התזונה ולעומתם מזונות דלים בערכים תזונתיים עלולים להשפיע עליה לרעה. פירות יער, בננות, שעועית, דגנים מלאים, דגים שומניים, הם חלק מהמזונות שיכולים להשפיע לטובה על הבריאות הנפשית שלנו. כמו כן חשוב לשלב מים במהלך היום, לצמצם את צריכת האלכוהול, הסוכרים והקפאין.

ללמוד לשחרר

לפעמים הכי חשוב הוא לדעת מתי לשחרר, מתי נכון לוותר לעצמנו ולאחרים ומתי באמת נכון להילחם. מדי פעם כדאי לעשות דברים למען עצמנו, בלי לעשות חשבון לאחרים ולבדוק כי אנחנו באמת משרתים אותנו. תרגיל שיכול לעזור לנו הוא יצירת יומן בו נכתוב לעצמנו הבטחה יומית שאנחנו יכולים לעמוד בה. הבטחה שכזו יכולה להיות לעזר רב ולהעצים אותנו לאחר שעמדנו בה.

יציאה לשמש

השמש יכולה לעזור לנו להרגיש יותר טוב. היא מהווה מקור מצוין לוויטמין D אשר חוסר בו קשור לחרדה ודאגה והיא משחררת אותנו מיד, גם בחשיפה של דקות ספורות. לאלו אשר נמצאים כל היום במשרד מומלץ ליזום הפסקות כדי לצאת החוצה ולהתאוורר וכן להעדיף משרד עם חלון ולדאוג מדי פעם להציץ החוצה כדי להרוויח את התחושה של המרחב הפתוח.

קבלת תמיכה מקצועית

אין כל סיבה שלא לקבל תמיכה מקצועית. במקרה של זיהוי חרדה, דיכאון ומצב נפשי רעוע, אצלנו ואצל אחרים, כדאי מאד ליצור קשר עם איש מקצוע מומחה בתחום. היום גם קופות החולים יכולות לסייע בהפניה לגורם מתאים וכמו כן ישנם גופים אשר עוזרים, חלקם בהתנדבות וחלקם בתשלום וזאת למען הבריאות הנפשית שלנו.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
סוזי פקר
לפני 1 שנה

הכל נכון רק שלא ניתן ליישם הכל

שושנה
לפני 1 שנה

תודה לאימפרוביזציה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות, תזונה

5 סימנים של מנת יתר של קפאין, מס' 3 קרה לכולנו

10 דרכים בהן חשיבה חיובית משנה את החיים שלכם

מאכלים עם חלבון

מחפשים חלבון? הנה רשימת הפירות שמכילים הכי הרבה חלבון

טיפים לירידה במשקל

טיפים לירידה במשקל שאפשר להתחיל להשתמש בהם מיד

באותו נושא