תרגילים לחיים ארוכים

עד 120: הנה התרגילים שיעזרו לכם להגיע לחיים ארוכים

אחד הגורמים החשובים ביותר לאריכות ימים ולשמירה על הבריאות עד גיל מאוחר הוא פעילות גופנית. פעילות שכזו יכולה להיות בצורה של אימון אירובי ובצורה של חיזוק השרירים כשאלו יכולים להקטין את הסיכון להתפתחות מחלות כרוניות.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

פעילות גופנית יכולה לשפר את לחץ הדם, את זרימת הדם, נסיגת הפלאק ולשפר את הכושר הכללי. יחד כל אלה מורידים את הסיכון למחלות לב וכלי דם. פעילות גופנית נמצאה גם כמפחיתה דלקתיות בגוף ומכאן את הסיכון לסוגי סרטן מסוימים. ברור כי ישנו ערך רב לתנועה אך התרגילים הבאים הם מומלצים במיוחד.

הליכה

הליכה יכולה להיות תרגול מצוין כאשר כל דקת הליכה שוות ערך לכ-100 צעדים. אפשר גם לרכב על אופניים, להתאמן על המכשיר האליפטי, לעבוד בגינה, לשחק פינג פונג ולהתרוצץ עם הנכדים. כל אלה יכולים להיות אימונים מצוינים אשר מגבירים את קצב הלב ומפחיתים את הסיכון לתמותה.

אימון התנגדות

ההמלצה היא לבצע אימוני התנגדות לפחות פעמיים או שלוש פעמים בשבוע. אימונים אלו מחזקים את שרירי הליבה ומונעים כאבי גב. אימון יכול להיות גם כ-20 דקות ויש להתאים אותו לרמה האישית, לגיל ולמצב הבריאותי.

קפיצות

קפיצה על משטח קשה יכולה להיות פעולה חשובה אשר מגבירה את זרימת הלימפה ומסייעת להגביר את צפיפות העצם ובריאות דיסק עמוד השדרה. ההמלצה היא לבצע לפחות 40 קפיצות מדי יום על משטח ישר וקשה כשניתן לבצע אותן באמצעות חבל קפיצה ובמקום (ג׳אמפינג ג׳אק).

ריצה

במחקר שנעשה נמצא כי פעילות אינטנסיבית נמרצת של עד שתי דקות שנעשית לפחות פעמיים ביום, הורידה את הסיכון למחלות לב ב-35%. מדובר על ריצה ״מתפרצת״ ומהירה מאד במשך שתי דקות כשזו צריכה להגביר את מהירות קצב הלב. פעילות זו מצוינת במיוחד לאנשים שאין להם זמן לעסוק בפעילות גופנית או שמחפשים פעילות ליום מנוחה.

פעילויות בית

ישנה חשיבות רבה לפעילות הגופנית, גם אם היא מתבצעת לזמן קצר וגם אם נדמה שהעצימות שלה לא גבוהה במיוחד. פעילויות בית כמו גינון וניקיון הן פעולות מאמצות שכשהן מתבצעות על בסיס יומיומי יכולות להיות שוות ערך לאימון גופני מתון.

חשיבות הפעילות הגופנית

ישנה חשיבות רבה לפעילות גופנית כשזו יכולה לתרום לאריכות ימים ולבריאות טובה יותר. עם זאת לא כולם מאמצים אורח חיים פעיל וחלק חוששים מהתחלת פעילות בגיל מבוגר. ישנם מספר כללים שכדאי לאמץ כדי להצליח לעמוד בקצב:

  1. לבחור בפעילות מהנה. פעילות גופנית לא אמורה להרגיש כמו סבל. כל אחד יכול להתחבר לפעילות כלשהי והחוכמה היא למצוא אחת שאפשר להתמיד בה לאורך זמן.
  2. פעילות עוצמתית. אלו שלא רוצים לבצע פעילות ממושכת יכולים להתמקד בפעילות עוצמתית קצרה אשר יכולה להיות מהנה אך להימשך דקות ספורות מספר פעמים ביום.
  3. להבין את חשיבות הפעילות. חשוב להבין כי אחד הדברים הטובים ביותר שאנחנו יכולים לעשות למען הבריאות ואריכות הימים הוא להיות פעילים, בין אם מדובר בהליכה, גינון או אימון אינטנסיבי.
  4. שמירה על איזון. יש לזכור כי כל אחד מתחיל ברמת כושר שונה ולכן יש להקפיד על איזון באימון, בין דחיפה קדימה לבין שמירה על היכולות והמגבלות האישיות.
  5. לא חייבים לצאת מהבית. אפשר להתאמן גם בבית, בפארק ולהשתמש במשקל הגוף להתנגדות. למשל גומיות יכולות להיות מצוינות לאימונים שונים, הן לא תופסות מקום ואפשר לבצע באמצעותן תרגילים רבים.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
רבקה
לפני 21 ימים

מהמם

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

10 הרגלים מסוכנים שפוגעים בתפקוד המוחי, מס' 1 נפוץ מאוד

דרכים להתגבר על נדודי שינה

מדעני השינה מסבירים: 5 דרכים להתגבר על נדודי שינה!

תסמינים למחסור בויטמין 6B: האם אתם בסיכון ?

הרגלים שהורסים את העור

8 הרגלים רעים שהורסים לנו את העור (מבלי שאנחנו מודעים לכך)

באותו נושא