בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
בריא לנמנם

מחקר גילה: נמנום שומר על בריאות המוח

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

אלו מאיתנו אשר אוהבים לנמנם, שרואים בשנת הצוהריים כחובה ואלו שפשוט נרדמים באמצע היום, יכולים מעכשיו להסביר שהם שומרים על בריאות המוח. ההרגל המענג של הנמנום מציע לנו יתרונות רבים ולא, לא מדובר בעצלנות אלא בדאגה לתפקוד התקין שלנו.

מחקר מאוניברסיטת לונדון מצא כי תנומות קצרות קשורות להגדלת נפח המוח. לכן, לסיאסטה לה יכולה להיות השפעה על הסיכון לפתח דמנציה, על יכולת התפקוד הקוגניטיבי בגילאים מבוגרים וכי למרות שנבחנה ההשפעה של התנומה לאחר גיל 40 ברור כי גם צעירים יכולים להרוויח ממנה.

מהו נמנום וכיצד הוא משפיע עלינו

בעולם המודרני, תנומת יום אשר נקראת לא פעם גם ״תנומת כוח״ הופכת לפופולארית יותר ויותר. השינה מאפשרת לנו להשיג הפוגה קצרה מדרישות היום יום ומציעה לנו להיטען מחדש. שינה קצרה במהלך היום משחקת תפקיד משמעותי בתרבויות רבות ברחבי העולם והיא מתפשטת לעוד מדינות.

אנחנו יכולים לראות כי העולם המערבי מאמץ את רעיון התנועה וזאת בשל התרבות המהירה והעבודה המלחיצה שאנחנו חווים היום. תנומה קצרה עוזרת לנו לעצור את היום, להרגיע את המוח והיא מגבירה את הפרודוקטיביות והיצירתיות. השינה יכולה להפחית מתחים הקשורים בעבודה ובמשימות הרבות שאנחנו חווים במהלך היום.

השינה משפיעה על המוח באופן עמוק. היא עוזרת להסיר חומרי פסולת מתאי המוח, מסייעת לוויסות חילוף החומרים ומגבירה את הפלסטיות של המוח.

השינה משפרת את הזיכרון, את המערכת החיסונית וללא שינה איכותית הגוף והנפש נפגעים כשהדבר יכול להתבטא במחלות לב, סוכרת, השמנת יתר, התפתחות דיכאון וחרדה.

מחקר המקשר בין נמנום ובין בריאות המוח

חוקרים מלונדון ומאוניברסיטת הרפובליקה באורוגוואי ביצעו מחקר הבדק את יתרונות הנמנום. המחקר בחן את הקשר בין בריאות המוח לבין תנומות יום קצרות בקרב מבוגרים בגילאי 40 עד 69. התוצאות העלו כי התנומות עשויות להוביל לתפקוד קוגניטיבי טוב יותר ולהפחתת הסיכון לדמנציה. המחקר מצביע על כך שנפח המוח הכולל היה גדול יותר בקרב אלו שנמנמו וכי הנמנום האט את ההזדקנות בשנתיים וחצי עד שש שנים וצי.

המחקר מאשר תוצאות ממחקרים שנעשו בעבר ושהצביעו על כך שמנוחות קצרות יכולות להגביר את הביצועים הקוגניטיביים במבחנים. עם זאת, המחקר המדובר לא גילה הבדלים בפעילות כמו עיבוד חזותי, זמן תגובה ובנפח ההיפוקמפוס. מחקרים בתחום הנמנום מראים כי הוא משפיע על תפקודי המוח כמו זיכרון והיכולת לשמור על ערנות בקרב מבוגרים.

התנומות יכולות לשפר את התפקוד הקוגניטיבי על ידי התחדשות האנרגיה של המוח וסילוק פסולת מהתאים. הנמנום משפר את הזיכרון בטווח הקצר, מנקה את עומס המידע ומעניק את האפשרות להיטען מחדש. בקרב מבוגרים נמצא כי התנומה מסייעת גם בתמיכה בזיכרון לטווח הארוך. מחקרים מצביעים על כך ששינה איכותית יכולה לסייע גם בהפחתת מחלות ניווניות כמו אלצהיימר, דמנציה וכי תנומות קצרות יכולות לסייע לאנשים עם פרקינסון בהפחתת העייפות המאפיינת את המחלה.

נמנום יעיל

על פי רוב המומחים נמנום יעיל יכול להיות מושג בשינה של חצי שעה עד שעה. התנומה אמורה לעזור לנו להרגיש שחידשנו את הכוחות שלנו ושאנחנו מוכנים לחזור לעבודה. רובנו נוכל להשיג את היתרונות הרבים של הנמנום בשינה של חצי שעה בלבד ולעתים אף פחות.

כתבות שבריא לדעת
סיכונים של אכילה מהירה

5 סיכונים בריאותיים של אכילה מהירה מדי

סימנים של דופמין נמוך

שימו לב: אלו התסמינים הנפוצים ביותר לדופמין נמוך

צעירים יכולים להרגיש שהם מחדשים את כוחותיהם בשינה של 30 דקות ולעתים אף פחות. מבוגרים רבים יכולים להרגיש שהם זקוקים לנמנום ארוך יותר כדי להשיג את כל היתרונות שמושגים בשינה לאורך היום.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
דוד קורן
לפני 5 חודשים

אחלה כתבה ! מלמד ומועיל

אסתרינה שלוש
לפני 5 חודשים

נוכחת לדעת שהנמנום עוזר לי לזכור פרטים ולארגן מחדש את החשיבה.

אבי בקשי
לפני 5 חודשים

מרגיש התרעננות אחרי תנומה קצרה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

אקופרסורה: הקלה על המתח דרך נקודות לחץ

9 דרכים יעילות לניקוי רעלנים מהגוף שלנו

טיפים לשינה טובה בלילה

10 טיפים לשינה טובה בלילה

עשרת היתרונות הבריאותיים המובילים של הדלעת

באותו נושא