בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
דרכים לשמור על בריאות החניכיים

6 דרכים לשמור על בריאות החניכיים

גם אלו מאיתנו שנהנים משיניים ללא חורים לא בהכרח נהנים מחניכיים בריאות. לא תמיד החניכיים שלנו צריכות לכאוב כדי שהדבר יצביע על כך שיש לנו בעיה מסוימת. ככל שהדבר מגיע לבריאות הפה שלנו, המדד יהיה הרבה יותר מאשר שיניים ישרות או חיוך בהיר. אנחנו צריכים לטפל בכל חלל הפה ולא לשכוח את החניכיים.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

מהי מחלת חניכיים?

מחלת חניכיים מתחילה להיווצר כאשר רובד מצטבר מתחת ולאורך קו החניכיים. הרובד הוא חומר שמזכיר סרט דביק והוא מלא בחיידקים. הצטברות של הרובד יכולה להוביל לזיהום אשר מוביל לפגיעה בחניכיים ובעצם ומכאן ישירות למחלות חניכיים ושעששת. הרובד יכול להוביל לדלקת חניכיים שהיא השלב המוקדם של מחלת חניכיים.

דלקת חניכיים יכולה להוביל לחניכיים אדומות, נפוחות, לדימומים ולכאב. כדאי לדעת כי כל עוד העצם והרקמה מחזיקות את השיניים במקום הן לא יפגעו ובשלב זה הנזק הוא הפיך וניתן לטפל בדלקת. התקדמות של הדלקת עשויה להוביל לפגיעה בסיבי העצם התומכים, מה שמשפיע על הנשיכה ולעתים יש צורך להסיר שיניים כתוצאה מכך. זיהוי מוקדם יכול להוביל לטיפול מתאים כשהסימנים יכולים להיות:

  • טעם או ריח רע באופן קבוע
  • שיניים קבועות המופרדות או רופפות
  • דימומים בחניכיים
  • חניכיים נפוחות, אדומות או רכו
  • חניכיים שהתרחקו מהשיניים

מחלת חניכיים ניתנת למניעה ולטיפול בשלבים המוקדמים שלה. אלו הן הדרכים לשמור על בריאות החניכיים:

1. שימוש בחוט דנטלי

שימוש בחוט דנטלי לפחות אחת ליום עוזר להסיר את הרובד והמזון שלא יורד באמצעות מברשת השיניים. אין זה משנה מתי אנחנו משתמשים בחוט דנטלי כל עוד אנחנו משתמשים בו מדי יום.

2. הקפדה על ניקוי שיניים מקצועי

ביקור במרפאת השיניים יכול להוביל לזיהוי מוקדם של מחלת חניכיים. ביקור במרפאה לפחות אחת לשנה מאפשרת לזהות פגיעה, לטפל בסימפטומים וכמובן במהלך הביקור יתבצע ניקוי מקצועי להסרת אבנית. יש להתייעץ עם רופא השיניים ולקבוע כל כמה זמן להגיע לטיפול.

3. הפסקת עישון

ישנן כל כך הרבה סיבות להפסיק לעשן כשאחת מהן היא כמובן הפגיעה בשיניים ובחניכיים. העישון קשור להופעת מחלת חניכיים וכיוון שהוא מחליש את המערכת החיסונית הוא גם מקשה על התמודדות עם דלקות חניכיים. כדאי לדעת כי העישון פוגע בחניכיים גם לאחר טיפול במחלה ולא רק גורם להיווצרותה.

4. צחצוח שיניים פעמיים ביום

רצוי לצחצח שיניים לאחר כל ארוחה וזאת כדי להסיר את האוכל והרובד הכלואים בין השיניים והחניכיים. יש להקפיד לנקות גם את הלשון כיוון שהיא יכולה להכיל חיידקים. מבחינת מברשת השיניים יש לשים לב שהיא תהיה בעלת זיפים רכים ותתאים לחלל הפה. יש לשקול שימוש במברשת חשמלית שיכולה להוריד יותר רובד לעומת צחצוח ידני. נקודה חשובה נוספת היא להקפיד על החלפת מברשת אחת לשלושה חודשים .

5. שימוש במשחת שיניים עם פלואוריד

ישנן כל כך הרבה משחות שיניים וכל אחת מציעה הבטחה אחרת כולל הבטחה להפחתת דלקות חניכיים, רענון הנשימה והלבנת השיניים. כדי לבחור את המשחה המתאימה ביותר יש לחפש אחר זו שמכילה פלואור כאשר ניתן להתייעץ עם רופא השיניים בנוגע לבחירת המשחה שתתאים לנו באופן ספציפי.

6. שימוש במי פה

לא חובה לקבל מרשם רופא כדי לקנות מי פה. אפשר לקנות כל מוצר המיועד לשטיפת פה טיפולית וזאת כדי לסייע בהפחתת הרובד, למנוע ולהפחית דלקות חניכיים. שטיפת הפה עוזרת להסיר חלקיקי מזון ופסולת מהפה ועל אף שהיא לא תחליף לחוט דנטלי או צחצוח שיניים, היא מסייעת להפחית את הדלקתיות.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

מדענים גילו זה הצמח שמרפא ונלחם בדמנציה ומגביר זיכרון עד 75%

10 דרכים בהן הגוף מזהיר אתכם על הבריאות שלכם

תרגילים למוח : איך לשפר את הזיכרון שלנו !

אתם תישארו עם פה פעור אחרי שתראו מה אפשר לרפא עם בצל !

באותו נושא