דבש
דבש הוא אחת מהתרופות הידועות והנפוצות לכאבי גרון. הוא יעיל באותה מידה כמו דקסטרומתרופן, הוא מדכא את השיעול ומכיל רכיבים פעילים אותם אפשר למצוא במוצרים כמו רוביטוסין ודלסים. בשנת 2021 נעשתה בחינה של הדבש על זיהומים חריפים בדרכי הנשימה העליונות והחוקרים מצאו כי הדבש יעיל יותר בכל הנוגע להקלה על סימפטומים וזאת בהשוואה לטיפולים אחרים כולל אנטיביוטיקה והאנטיהיסטמין דיפנהידרמין.
נקודה חשובה יחידה – בשל הסיכון לבוטוליזם יש להימנע ממתן דבש לתינוקות וילדים מתחת לגיל שנה.
גרגור מים מלוחים
גרגור מי מלח חמימים יכול לעזור בכל הנוגע להרגעה של הגרון ופירוק הפרשות. הכנת תמיסת מי מלח טבעית תתבצע על ידי הוספת חצי כפית מלח לכוס מים חמימים. יש לגרגר את המים כשהפעולה עוזרת להפחית נפיחות, לשמור על גרון צלול ובמקרים מסוימים גם להפחית את החיידקים.
גרגור סודה לשתייה
לאלו שלא רוצים לבחור בגרגור מים מלוחים, גם סודה לשתייה יכולה לעבוד כשיש לערבב בכוס מים חמימים רבע כפית סודה לשתייה ושמינית כפית מלח. רצוי לגרגר שלוש עד ארבע פעמים ביום שלאחר כל פעולה יש לשטוף את הפה במים רגילים.
תה קמומיל
הקמומיל הוא המרגיע הטבעי והוא משמש לפעולות שונות כולל הרגעת כאבי גרון. הוא בכל תכונות אנטי דלקתיות ונוגד חמצון. מחקר משנת 2023 הצביע על כך שאבקת קמומיל יכולה להקל על דלקות עיניים, אף וגרון. ניתן לשתות תה קמומיל ללא מגבלה כשהשתייה עשויה לעורר את המערכת החיסונית ולעזור לגוף להתמודד עם זיהומים.
מנטה
מעבר לכך שהמנטה יכולה לרענן את הנשימה היא גם בעלת תכונות אנטי דלקתיות, אנטיבקטריאליות ואנטי ויראליות. מרכיב המנטול שבה מסייע לדילול ריר ולהרגעת כאבי גרון ושיעול. ניתן להכין תה מנטה מעלים יבשים, טריים ומתיון.
חילבה
מדובר בעשב הזמין בצורות שונות כולל זרעים, שמן וחליטה. אפשר לאכול זרעי חילבה, למרוח שמן חילבה על הגרון ולשתות תה חילבה. כל אלה יכולים להקל על כאבים, להפחית חיידקים שמובילים לגירוי או היווצרות דלקת ולסייע במקרה של התפתחות פטריות.
שורש שוש
הכנת חליטת תה משורש ליקוריץ (שוש) יכולה להיות יעילה ביותר בכל הנוגע לכאבי גרון. מחקר משנת 2019 מצא כי מתוך מספר חליטות צמחים, תה שורש שוש הוא היעיל ביותר בעיכוב שגשוג חיידקי סטרפקוקוס הגורמים לדלקות גרון.
הערה שחשוב לשים לב אליה היא שייתכן כי שורש שוש אינו בטוח עבור נשים בהריון ונשים מניקות.
שום
השום בעל תכונות אנטיבקטריאליות. הוא מכיל תרכובת אליצין אשר מסייעת בהדיפת זיהומים ויראליים. מאמר משנת 2018 קבע כי נטילת תוספי שום מדי יום יכולה לעזור במניעת וטיפול זיהומים בדרכי הנשימה העליונות. זיהומים אלו עשויים לגרום גם לכאבי גרון. כמובן, ניתן להוסיף גם שום טרי לתזונה.
אדים
אוויר יבש יכול ליצור גירוי בגרון ויצירת לחות יכולה לסייע בכך. אפשר לשים בחדר מכשיר אדים אשר מוסיף לחות ואפשר לשאוף אדים על ידי מזיגת מים רותחים לקערה, להתעטף במגבת, להניח את הראש באזור הקערה כשהוא מכוסה ופשוט לנשום את האדים דרך הפה או האף למשך 10 עד 15 דקות.
ממש טוב לקבל את המידע שכולנו יודעים, אךאף פעם לא זוכרים כשצריך!! היה מאלף, תודה רבה