הגדלת צריכת המגנזיום
תזונה מאוזנת יכולה להבטיח את צרכי הוויטמינים והמינרליים הנדרשים לנו. עם זאת אלו שסובלים מעייפות יכולים למצוא שתוספת מגנזיום משנה את המצב. המגנזיום נחוץ עבור יותר מ-300 תגובות ביוכימיות בגוף ובתוך כך פירוק גלוקוז לאנרגיה. לכן, אם הרמות שלו יורדות אנחנו עשויים להרגיש עייפות. הדרך לצרוך יותר מגנזיום יכולה להיות דרך חופן שקדים, אגוזים, אכילת דגנים מלאים ודגים.
הליכה קלה
אולי זה נשמע שעלינו לעשות בדיוק את הפעילות ההפוכה אך דווקא כשאנחנו מותשים הליכה יכולה להיות טובה עבורנו. פעילות גופנית מגבירה את האנרגיה ואנחנו לא חייבים לנסוע לחדר הכושר כדי ליהנות מהיעילות שלה. מספיק לבצע הליכה קלה סביב הבניין למשך עשר דקות כדי להרגיש את ההבדל. ניתן לאמץ את ההרגל בכל יום בשעות בהן אנחנו נוטים להיות עייפים יותר.
נמנום
עומס מידע על המוח יכול להוביל לתחושת עייפות. תנומה של עד 60 דקות, אשר נקראת גם ״תנומת כוח״ יכולה להפוך את ההשפעות המטרידות של עומס המידע ועשויה לעזור לשמור על המידע שאספנו (כיוון שהיא מרגיעה את העומס).
לא לדלג על ארוחת בוקר ולא על אף ארוחה אחרת
מחקרים מסוימים מצאו שאנשים שאכלו ארוחת בוקר דיווחו על מצב רוח טוב יותר לעומת אלו שלא אכלו ארוחת בוקר. כמו כן הייתה להם יותר אנרגיה ואחת התיאוריות אומרת כי שבירת הצום לאחר השינה יכולה להעניק ״דלק״ לכל היום. מחקרים אחרים מצאו קשר בין דילוג ארוחות לבין עייפות כללית גדולה יותר בסוף היום.
הפחתת מתח והתמודדות עם כעס
אחד מגוזלי האנרגיה הגדולים ביותר הוא המתח. זה לא חדש לנו ורבים מאיתנו יכולים להרגיש מותשים לאחר יום מתוח ועם משימות שדורשות התייחסות רגשית. המתח הוא תוצאה של חרדה וזו לוקחת הרבה מהאנרגיה שלנו. כמו דאגה או פחד, מתח יכול להשאיר אותנו תשושים נפשית ופיזית וזאת גם אם אנחנו ״מבלים״ את כל היום במיטה.
יותר מים, פחות אלכוהול
קל לבלבל בין סימני רעב וצמא כשצמא יכול להוביל גם לעייפות. לפעמים התייבשות קלה יכולה להוביל לעייפות ותחושת נמנום ויש לכך פתרון פשוט מאד והוא לשתות כוס מים. זה משמעותי להגברת האנרגיה לאחר פעילות גופנית ולכל אורך היום. במקביל ההמלצה היא להפחית את צריכת האלכוהול בשעות הערב כיוון שהוא פוגע באיכות השינה.
תזונה עשירה בדגנים מלאים וצמצום הסוכר
כשאנחנו אוכלים אוכל מתוק הסוכר בדם עולה במהירות ואנחנו מרגישים פרץ של אנרגיה. הבעיה היא שאותה עלייה מסתיימת בירידה מהירה של הסוכר שנותנת תחושה של עייפות גדולה. המפתח הוא שמירה על איזון הסוכר בדם באופן קבוע.
אכילת חטיף בריאות
בזמן עייפות אפשרות אחת שיכולה לעזור לנו להרגיש יותר טוב היא אכילת חטיף בריאות. אם הוא מכיל חלבון, מעט שומן בריא וסיבים כמו חמאת בוטנים על קרקר חיטה מלאה או יוגורט עם חופן אגוזים, החטיף יכול להשפיע על רמות האנרגיה שלנו גבוהות.
בדיקת בלוטת התריס
במקרה של עייפות כרונית אחד הדברים שכדאי לעשות הוא לגשת לבדיקה רפואית ובין היתר לבחון את תפקוד בלוטת התריס. נשים ובמיוחד לאחר לידה או לקראת גיל המעבר נמצאות בקבוצת סיכון גבוהה יותר לתפקוד נמוך של בלוטת התריס ובדיקת דם יכולה לבדוק אם זה המצב.
מאוד אוהבת לקרוא את הוואטס אפ שלכם אבל יש המון דברים שכבר מזמן לא רלוונטים לפי המדע ולפי עולם הרפואה הטבעית והפונקציונלית…
כמו כן המון פעמים חסרה הגהה לטקסט .
אבל תבורכו והמשיכו לרענן ולהתרענן
כתבה מענינית וכל כך נכון