בריא לדעת
Search
Close this search box.
סיבות לעליה במשקל

אוכלים בריא ועדיין עולים במשקל? אלה 8 הסיבות לכך

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

כל כך הרבה אנשים נלחמים במשקל ועדיין, לא פעם גם המלחמה הכי גדולה פשוט לא עובדת. אם גם אתם שיניתם את התזונה, אוכלים בריא, אך לא רואים תוצאה במשקל, את הכתבה הזו תרצו לקרוא. אלו 8 הסיבות לכך שאתם לא מרזים למרות ההשקעה שלכם.

עודף מתח

עודף מתח מייצר קורטיזול אשר מונע את הירידה במשקל. על פי איגוד הפסיכולוגים האמריקאי, מתח הוא אחד הגורמים המשמעותיים למשברים בריאותיים ובהם השמנת יתר ודיכאון. הנוסחה ״פשוטה״: ברגע שהמתח עולה, הגוף משחרר קורטיזול אשר מוביל לחוסר איזון הורמונלי ולעלייה במשקל. את התוצאה נראה בעיקר במצבור שומנים במותניים, בטן, פנים וצוואר אך יתכן שגם ברגלים ובידיים.

מה אפשר לעשות בנידון? מדיטציה, אימונים קבועים שעוזרים לשחרר את הסטרס ושינה טובה יותר כולם יכולים לסייע להפחתת המתח והעלייה במשקל.

גיל

ככל שהגיל עולה כך חילוף החומרים נוטה לרדת ואיתו מגיעה עלייה במשקל או קושי רב לרדת. מעבר לכך שקשה לרדת במשקל, הגיל יכול להביא איתו כאבים שונים, עייפות מוגברת וכמובן סימנים חיצוניים כמו שיער מאפיר וקמטים.

מה אפשר לעשות בנידון? אמנם אין אפשרות להחזיר את הזמן לאחור אך מומלץ להקפיד על תזונה טובה ואימון סדיר ככל האפשר כולל אימון לפיתוח השרירים ולא רק אימון קרדיו.

תרופות מרשם

פעמים רבות תרופות מרשם עוצרות את הירידה במשקל ואפילו מובילות לעלייה. הדבר נראה בעיקר אצל אנשים שנוטלים תרופות נגד דיכאון, אנטי פסיכוטיות, לחץ דם, ויסות דופק וסוכרת, גלולות למניעת היריון וטיפולים הורמונליים.

מה אפשר לעשות בנידון? במקרה של עלייה במשקל כתוצאה של נטילת תרופות או קושי לרזות יש להתייעץ עם הרופא לבחינת חלופות ובמקביל לשאוף לנהל אורח חיים בריא ככל הניתן.

מחסור בשינה

מיעוט בשעות שינה ושינה לא טובה יכולות להוביל להשמנה ולקושי לרזות גם לאחר שינוי התזונה. חוסר בשינה יכול להוביל לעצבנות, מתח ולאכילה אימפולסיבית. כל אלו כמובן מקשים על תהליך ההרזיה, גם כשהתזונה בריאה.

מה אפשר לעשות בנידון? מעבר לכך שיש להקפיד על שינה בזמן ולהבין מהי מסגרת השינה האופטימלית, כדאי לאמץ טכניקות להרגעה, להוציא את המכשירים הניידים מחדר השינה ולהתייעץ עם הרופא במידת הצורך.

בעיות בכבד

בעיות בכבד יכולות להוביל לעלייה במשקל ומשקל עודף עלול להוביל לבעיות כבד. תסמינים של בעיות כבד יכולים לכלול לחץ דם גבוה, עלייה בסוכר בדם, התפתחות אלרגיות, כאבי מפרקים וכולסטרול גבוה.

כתבות שבריא לדעת
היתרונות הבריאותיים של הריצה

רוצו על זה: היתרונות הבריאותיים של הריצה

בעיות בבלוטת התריס

9 מוצרי מזון שיש להימנע מהם אם סובלים מתת פעילות בלוטת התריס

מה אפשר לעשות בנידון? במקרה של ניסיון לרזות שלא עובד מומלץ תמיד להתייעץ עם רופא ולשקול גם בדיקות כבד. במקביל להמשיך לאמץ אורח חיים בריא בתזונה ובתנועה.

תת פעילות בלוטת התריס

בלוטת התריס משחררת הורמונים אשר מסייעים לחילוף החומרים וכשזו נמצאת בתת פעילות אותם הורמונים לא משתחררים והתוצאה היא עלייה במשקל. עוד תופעות שיכולות להתרחש יהיו עצירות, עייפות, נשירת שיער, דופק נמוך, דיכאון ומראה של פנים נפוחות.

מה אפשר לעשות בנידון? ניתן לבצע בדיקת דם פשוטה לבחינה האם יש בעיה עם בלוטת התריס. במידה וכן, ניתן לאזן זאת עם תרופות ובאמצעים טבעיים.

שינויים הורמונליים

חוסר איזון הורמונלי מוביל לשינויים במצבי הרוח, מעלה את התשוקה למתוק ומכאן לעלייה במשקל. חוסר האיזון יכול להשפיע על נשים וגברים ויקשה לרדת במשקל גם לאחר אימוץ תזונה בריאה ואפילו אימונים יומיומיים.

מה אפשר לעשות בנידון? במקרה של שינויים במצבי הרוח ואצל נשים מחזור לא סדיר, שיעור עודף וקשיי פוריות, יש לבצע בדיקה אצל הרופא ולהחליט על אופן הטיפול.

תורשה

לרוב אנחנו יכולים לבצע שינויים בחיים שלנו אך לעתים התורשה מקשה עלינו להשיג את המטרות שלנו. נזהה את המקור התורשתי בקלות כשבני המשפחה גם כן נוטים להשמנה ומתקשים למצוא את הדרך שלהם לרזות.

מה אפשר לעשות בנידון? במקרה של השמנה תורשתית חשוב להבין כי יכול שהדרך תהיה מאתגרת אך היא לא בלתי אפשרית. יש להתייעץ עם מומחים ולמצוא את השיטה האחת שאכן תסייע להצלחה במשימה.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
יורם גלילי
לפני 9 חודשים

נכון מאד הכתבה הזו!

ישראח
לפני 6 חודשים

מה לעשות בנדון, קצת עברית תיקנית לפני בלבולי מח

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

אם אתם מגהקים באופן מוגזם … כך תפתרו את הבעיה!

אלה הסימנים לעייפות הכליה. אם אתם חווים אותם כדאי שתיגשו לרופא!

מה בריא יותר לגברים – להשתין בעמידה או בישיבה?

כולם אמרו לכם ששמן קוקוס טוב לעור. הנה מה שלא סיפרו לכם…

באותו נושא