מה קורה לגוף כשמפסיקים לשתות אלכוהול

הנה מה שקורה לגוף שלנו כשאנחנו מפסיקים לשתות אלכוהול למשך 30 יום

למרות שהיתרונות יכולים להשתנות בין אחד לאחר, הפסקה של אלכוהול יכולה לעשות טוב לגוף. הפסקה של 30 יום משתיית אלכוהול יכולה לספק מספר יתרונות בריאותיים כולל הפחתת הסיכון לסרטן ולמחלות לב. צריכת אלכוהול מוגברת יכולה להיקשר להתפתחות סרטן ראש, צוואר, וושט, כבד, המעי הגס ופי הטבעת.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

30 יום של הפסקת אלכוהול יכולים להשפיע עלינו בדרכים שונות אך חשוב לציין כי כל אחד יגיב להפסקה בצורה שונה.

תיקון נזקי כבד

שחמת הכבד היא הצטלקות של הכבד שיכולה להתרחש במקרה של שתיית אלכוהול לאורך זמן. זה לא קורה באופן מידי ובהיעדר אלכוהול הכבד יכול להתמקד בפעילות אחרת שלו כולל פירוק רעלים שמיוצרים על ידי הגוף. בין היתר הוא מבצע חילוף חומרים של שומנים ומפרק הורמונים שדורשים פירוק. הפסקה משתיית אלכוהול למשך שלושים יום יכולה להיות חשובה ולאפשר לכבד לתקן נזקים שנגרמו לו עם שנים של שתייה.

הפחתת סיכון למחלות לב

אלכוהול עובד חילוף חומרים על ידי הכבד באמצעות אנזים הנקרא דהידרוגנאז. שתייה בכמויות גבוהות מובילה לכך שהאנזים נהיה רווי וחילוף החומרים מתבצע על ידי אנזים אחר. כאשר חילוף החומרים משתנה הגוף מייצר רדיקלים חופשיים הידועים כמחמצנים את הכולסטרול הרע כשהתוצאה היא התמקמות שלו על עורכי הצוואר ויצירת חסימה. הדבר מתרחש בשתייה מרובה והפסקת אלכוהול למשך תקופה יכולה להפחית את הסיכונים הבריאותיים.

הפחתת סיכון להתפתחות סרטן

האלכוהול נמצא ברשימת החומרים המסרטנים כשישנו קשר בין עודף שתייה לאורך זמן לבין הסיכון למחלת הסרטן. נתונים משנת 2013 מצביעים על כך כי 3.5% ממקרי המוות מסרטן בארה״ב היו קשורים לאלכוהול כשסוגי הסרטן הקשורים בכך הם סרטן המעי הגס, ראש וצוואר, כבד, הוושט וסרטן השד.

השפעה על ירידה במשקל

צריכה מופרזת של אלכוהול עשויה להוביל לעלייה במשקל ועבור אנשים מסוימים הפסקת השתייה יכולה להוביל לירידה במשקל. האלכוהול עשיר בקלוריות אך חשוב להבין כי לא כל הפסקה תוביל לירידה במשקל כשהתוצאות תלויות בכמות השתייה הראשונית וכן בתזונה. שתייני אלכוהול כבדים יכולים לחוות ירידה במשקל ולא רק אלא גם שינוי משמעותי בשומן בקיבה ושיפור בטריגליצרידים.

הגברת התפקוד המוחי

לא במקרה אלכוהול אסור למכירה מתחת לגיל מסוים. שתיית אלכוהול עלולה להוביל לאובדן זיכרון ולהפרעות בהתפתחות המוח. עבור צעירים ואנשים עם בעיות התמכרות לאלכוהול במשפחה ישנה משמעות גבוהה עוד יותר להפסקת צריכתו. עצירת השתייה למשך שלושים יום יכולה להציג שינוי משמעותי בכל הקשור לתפקוד הקוגניטיבי ולפעילויות היום יומיות.

שיפור השינה

רבים חושבים כי צריכת אלכוהול יכולה לעזור להם להירדם ולהישאר ישנים לאורך שעות אך ההפך הוא הנכון. מחקרים מצביעים על כך ששתיית כמויות גדולות של אלכוהול לפני השינה מובילה להרחקת שעת השינה וכן לפגיעה באיכות השינה במהלך הלילה. אלו אשר תלויים באלכוהול יכולים לסבול מהפרעות שינה כרוניות, שינה נמוכה בגלים האיטיים ותנועת עיניים מהירה. כל אלה יכולים להשתנות בגמילה.

תסמיני גמילה מאלכוהול

על פי American Family Physician כמחצית מהאנשים הסובלים משתיית אלכוהול מוגשמת מפתחים תסמני גמילה ברגע שהם מפסיקים או מצמצמים את צריכת האלכוהול. גם כשהכוונה היא לבחון את השינוי כדאי להכיר את תסמיני הגמילה ולדעת כי הם יעברו לאחר תקופה קצרה:

  • כאבי ראש
  • לחץ דם מוגבר
  • היפר-רפלקסיה (תגובת רפלקס מוגברת של השרירים)
  • הפרעות במערכת העיכול
  • בחילות והקאות
  • חרדה ונדודי שינה
  • רעידות והזיות
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.