5 דרכים יעילות כדי לשפר את בריאות הנפש

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

בריאות נפשית טובה היא חלק חשוב מהבריאות הכללית שלנו. בריאות הנפש חשובה בכל שלב בחיים, מילדות ועד גיל ההתבגרות. לדברי ארגון הבריאות העולמי (WHO), "בריאות הנפש היא מצב של רווחה, שבו כל אדם מבין את הפוטנציאל שלו, ויכול להתמודד עם הלחצים הנורמליים של החיים, יכול לעבוד באופן פרודוקטיבי ופורה, והוא מסוגל לעשות תרומה לקהילה שלו "

למרבה הצער, בריאות הנפש היא היבט אשר נו נוטים להתעלם ממנו בחיי היומיום שלנו. בעיות בריאות הנפש הן למעשה נפוצות מאוד, אפילו ילדים צעירים מציגים סימני אזהרה מוקדמים של בעיות בריאות הנפש. על פי מחקר מדעי, כ -25% מכלל המבוגרים בארה"ב סובלים ממחלת נפש ובדרך כלל, 50% מהמבוגרים בארה"ב יפתחו לפחות מחלת נפש אחת במהלך חייהם.

בריאות הנפש חשובה לא פחות מהבריאות הגופנית במקום העבודה ובמסגרת החברתית. להגמיש את השרירים הרגשיים שלכם זה חיוני כדי להישאר בריאים בחיי היומיום. טיפול טוב לבריאות הנפש יכול לשפר את מצב הרוח שלכם, הביטחון עצמי, וגם להוסיף השפעה חיובית על ההנאה הכללית שלכם מהחיים.

אז, הנה 5 דרכים יעילות לשפר את בריאות הנפש שלכם.

5 דרכים יעילות כדי לשפר את בריאות הנפש

1. לפנות זמן איכות לעצמכם

אנחנו חיים בעולם עסוק מאוד. יש לנו טונות של התחייבויות. לוח זמנים קדחתני זה גורם ללחץ מתמיד על בריאותנו הנפשית (והגופנית) ולעתים קרובות אנו מתלוננים על כך שלא קיבלנו מספיק זמן לעצמנו.

לכן, לשיפור הבריאות הנפשית, היא חייבת:

הימנעו מביקורת עצמית.
תכננו מטרות מציאותיות בחייכם.
תמיד תנסו למצוא קצת זמן איכות לעצמכם.
תפתחו תחביב

2.תאמצו אורח חיים בריא

טיפול פיזי בעצמכם יכול לשפר את בריאות הנפש שלכם. הקפידו לאמץ אורח חיים בריא הכולל:

ארוחת בוקר בריאה, מזינה ומאוזנת עם שפע של פירות, ירקות ודגנים מלאים. תזונה בריאה תסייע לשמור על המערכת החיסונית שלכם.
לביצוע פעילות גופנית בקביעות יש יתרונות רבים על הבריאות הפיזית שלנו, כמו גם הנפשית. זה מגביר את רמת הסרטונין והאנדרופינים שלנו ומסייע בהפחתת דיכאון, חרדה, ומתח. זה גם עוזר בשיפור מצב הרוח.
שינה מספיקה. הרבה מחלות נפש קשורות לעיתים קרובות עם מניעת שינה. מומלץ לשמור על הטמפרטורה האידיאלית של החדר, ליצור שגרת שינה מרגיעה כגון לקרוא ספר טוב, לעשות אמבטיה, ולהרהר במשך כמה דקות.

3. תרגול הכרת תודה

"יש לי אופניים אבל אני רוצה מכונית", "המשכורת שלו הרבה יותר גבוהה משלי", "אני רוצה לקנות בית גדול", וכו '… אלה כמה דוגמאות של משאלות נפוצות. תמיד יש לנו שאיפות גבוהות יותר וציפיות אינסופיות מהחיים. זה בסדר שיהיו לנו תוכניות, תשוקות, ושאיפות אבל גם שביעות רצון עצמית חשובה באותה מידה. החיים הרבה יותר טובים כאשר אנו מכירים בצד הבהיר שלהם. ביטוי ותרגול הכרת תודה תמיד מסייעים בשיפור רווחה נפשית. רובנו שוכחים לעתים קרובות להיות אסירי תודה על הברכות השונות שאלוהים נתן לנו.

למדו טכניקות להקלה על לחץ

לדברי המכון הלאומי לבריאות, כל אחד מרגיש לחוץ מעת לעת. כל סוג של ביקוש או מתח כגון עבודה, בית הספר, מחויבויות אישיות ומקצועיות, שינויים משמעותיים בחיים, או אירועים טראומטיים יכולים להיות מלחיצים. וזה הלחץ שמשפיע על בריאות הנפש שלנו. יחד עם בריאות נפשית ירודה, המשך הלחץ עשוי לתרום לבעיות בריאותיות חמורות יותר כגון לחץ דם גבוה, מחלות לב וכו '… למרבה הצער, אנחנו לא יכולים לשנות את הנסיבות אבל אנחנו יכולים להכין את עצמנו טוב יותר לטיפול באותם רגעים קשים. הנה רשימה של כמה אסטרטגיות ידועות להקלה על מתח:

תבצעו פעילות גופנית קבועה, אפילו 30 דקות של הליכה ביום יכולים לעזור לכם להפחית את הלחץ ולהגביר את מצב הרוח.

בדקו תוכניות להקלה על מתח כגון טאי-צ'י, מדיטציה, יוגה ותרגילי נשימה עדינה.

עשו טיול בטבע, לטבע יש כוח ריפוי מדהים. להיות קרוב לטבע היא הדרך הקלה ביותר להרגע.

תדברו עם המשפחה, חברים, ותישארו מחוברים לאנשים שמבינים את הרגשות שלכם.

5. לא להתבייש לבקש עזרה

לדבר על הבעיות שלכם בקול יכול להיות מאוד מועיל. בדיוק כמו שאתם רואים רופא למחלה גופנית, כך גם צריך במחלה נפשית. אם הדברים מעמיסים עליכם יותר מדי ואתם מרגישים שאתם לא יכולים להתמודד, אל תהססו לקחת עזרה מקצועית. אנשים שמקבלים טיפול הולם יכולים להתאושש ולחיות חיים מאושרים ומספקים.

טיפים נוספים

הקיפו את עצמכם באנשים חיוביים.

נדבו את הזמן והאנרגיה שלכם כדי לעזור למישהו אחר.

תשמרו על גישה אופטימית כלפי החיים.

קחו זמן לצחוק, צחוק הוא התרופה הטובה ביותר. זה מפחית כאבים שגרתיים, כאב, רמת החרדה.

תבלו קצת זמן בשמש כדי לקבל מספיק ויטמין D.

תיהנו מאמבטיה או ספא מרגיעים כדי להקל על הלחץ.

הימנעו מאלכוהול, עישון, או סמים אחרים.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.