הליכה מורידה את הסיכון לסוכרת

ביצוע פעולה זו מדי יום יכול להפחית את הסיכון לסוכרת ב-74%

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

סוכרת, במיוחד סוג 2, היא יותר מסתם נתון עולמי עולה עם הערכה של אחד מכל 10 ישראלים אשר חולה בסוכרת.

מחלה זו משפיעה על איכות החיים של הפרט, מה שמוביל לסיבוכים פוטנציאליים כגון מחלות לב וכלי דם, נזק עצבי, מחלת כליות, בעיות עיניים והשפעות פסיכולוגיות, כמו דיכאון.

היא משפיעה באופן משמעותי על מערכות הבריאות באמצעות עלויות רפואיות ישירות ועלויות עקיפות של ניהול סיבוכים הקשורים לסוכרת.

לפיכך, חלק גדול מקהילת שירותי הבריאות מסכימה שהמאבק בסוכרת הוא נושא חשוב הדורש התייחסות דחופה ואסטרטגיות חדשניות.

למרבה המזל, נתונים ממחקר חדש עם תקווה עשויים לתת תקווה למי שנמצא בסיכון לסוכרת או נמצא במצב טרום סוכרתי.

לפי ממצאי יוני 2023 שפורסמו בכתב העת היוקרתי  British Journal of Sports Medicine , שתי פעילויות אופטימיות במיוחד עשויות להוריד באופן דרסטי את הסיכון לפתח סוכרת אם תפנו מעט זמן לעבור עליהן כל יום.

ממצאים מהמחקר

המחקר מצא קשר חזק בין רמות גבוהות יותר של פעילות גופנית – במיוחד פעילות גופנית בעצימות בינונית עד נמרצת כמו ריקוד או הליכה מהירה – לבין סיכוי מופחת לפתח סוכרת מסוג 2.

החוקרים גילו מתאם ישיר בין כמות הפעילות המתונה עד נמרצת שבוצעה לבין הסבירות לפתח סוכרת מסוג 2, גם כאשר בוחנים נטיות גנטיות.

במילים פשוטות, ככל שאדם עסוק יותר בפעילות מסוג זה, כך הסיכון ללקות במחלה יורד…גם כשהיא קיימת במשפחתו.

צוות המחקר השווה קבוצות של משתתפים בהתבסס על רמות הפעילות שלהם ומצא שאלו שהיו פעילים יותר היו בעלי סיכון נמוך יותר, או יחס סיכון, לפתח סוכרת.

כתבות שבריא לדעת
מחסור בסידן

הגוף מאותת: הסימנים שיכולים להופיע כשחסר לנו סידן

פיברומיאלגיה

כאבים בכל הגוף ובמפרקים? כך תזהו אם ייתכן שמדובר בפיברומיאלגיה

יחס סיכון, כדי להבהיר, הוא כלי שחוקרים משתמשים בו כדי להשוות את הסבירות לאירוע מסוים (במקרה זה, התפתחות סוכרת) בקבוצה אחת לעומת אחרת.

המחקר קיבץ את המשתתפים לפי כמות הפעילות שבוצעה מדי יום.

קבוצה אחת עסקה בפעילות במשך 5.3 עד 25.9 דקות, קבוצה אחרת במשך 26.0 עד 68.4 דקות, וקבוצה שלישית במשך יותר מ-68.4 דקות.

החוקרים מצאו יחסי סיכון של 0.63, 0.41 ו-0.26 נמוך להפליא – כלומר אלו שעשו את הפעילות הגופנית המתונה עד הנמרצת ביותר הראו את הסיכון הנמוך ביותר.

כדי לשים זאת בפרספקטיבה, ביצוע של יותר מ-68.4 דקות של פעילות גופנית מתונה עד נמרצת ביום היה קשור לסיכון נמוך ב-74% לפתח סוכרת מסוג 2 בהשוואה לאלה שעשו פחות מ-5.2 דקות ביום.

המחברת הבכירה של המחקר, פרופסור מלודי דינג מאוניברסיטת סידני, התייחסה לנושא הסיכון הגנטי , שהוא מעבר לשליטה אישית: "אנשים אינם מסוגלים לשלוט בסיכון הגנטי ובהיסטוריה המשפחתית שלהם", אמרה ד"ר דינג.

"אבל הממצא הזה מספק חדשות מבטיחות וחיוביות שבאמצעות אורח חיים פעיל, אפשר להדוף חלק גדול מהסיכון המוגזם לסוכרת מסוג 2".

מחקר זה מצביע על כך שהדרך לחיים בריאים יותר נראית פשוטה כמו הליכה רגלית.

בתור צורות של פעילות גופנית מתונה עד נמרצת, הליכה וריקוד הם לא רק מהנים אלא גם מועילים מאוד לבריאות.

ריקוד יכול לשמש כאימון לכל הגוף, לשלב קבוצות שרירים שונות ולשפר את בריאות הלב וכלי הדם, גמישות ושיווי משקל.

מצד שני, הליכה מהירה היא פעילות בעלת השפעה נמוכה שמגבירה את בריאות הלב, הוכחה קלינית כמעלה את מצב הרוח, וניתן לשלב אותה בקלות בשגרת היומיום, בין היתר.

שתי הפעילויות יכולות לסייע בניהול משקל הגוף, לשפר את הרגישות לאינסולין ולשפר את הבריאות המטבולית הכללית, ולהפחית את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2.

המאבק בסוכרת עשוי שלא לדרוש התערבויות גרנדיוזיות אלא שינויים קטנים ומהנים באורח החיים.

ריקוד או שילוב של הליכות נמרצות בשגרת היומיום שלכם יכולים להוריד משמעותית את הסיכון שלכם לפתח סוכרת מסוג 2.

זכרו, לא מדובר רק בהכרת היתרונות הבריאותיים הללו אלא בשילובם בחייכם.

אחרי הכל, מול סטטיסטיקות בריאות מדאיגות, בחירה מושכלת ומודעת לגבי הרגלי החיים שלנו היא קריטית מתמיד.


תגובות לכתבה

8 תגובות

  1. נטורופת

    איכזבתם. שיווק תרופות לא מתאים במקום שינוי אורח חיים לתזונה מהצומח בלבד!

    השב
  2. יורם רוסניאק

    זה נכון אבל בקיץ קשה חוץ מבריכה

    השב
  3. שולה סונסול

    מידע מועיל מאד.

    השב
  4. רותי

    יש מחקרים ומומחים שטוענים שהליכה מתונה עדיפה על הליכה נימרצת במיוחד בגיל השלישי.

    השב
  5. דרור

    פעילות גופנית תמיד מבורכת בכל כך הרבה היבטים. משמח לשמוע שיש לכך השלכות גם על הסוכרת .
    תהיו פעילים – תרגישו טוב – תהיו בריאים.

    השב
  6. א.נ.מ.ש.אשדוד

    לגבי בדיקת הרוק להרזיה, זה עולה מאוד יקר, ולא תמיד עוזר גם כשניצמדים להוראות, אז תחשבו פעמיים אם כדאי להוציא סכום כסף כזה, פעילות גופנית, לאכול בריא,פחות ממה שרגילים לא אחרי שבע, לישון שלוש שעות אחרי הארוחה, להרבות בשתיית מים במשך היום , ולחיותתאת הרגע בהנאה ובשימחה, פחות דאגות כי יש מי שדואג לנו תמיד מלמעלה .

    השב
    1. עפר

      כמה כסף לוקחים על הבדיקה ?

      השב
  7. טל

    לא לאכול מתוק והכי חשוב לא להיות בסטרס. הסטרס מביא להפרשת יתר של אינסולין וזה גומר את האינסולין בלבלב. גם פעילות גופנית נמרצת מדי מעייפת את הלבלב.
    נסו להפחית סטרס ע"י נשימות, יוגה, ריקוד, מוזיקה מרגיעה, מפגש עם חברים, חופשות קצרות מדי פעם ולא רק פעם בשנה באוגוסט.

    השב

השאירו תגובה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

מזונות משביעים
תזונה

15 מזונות ממלאים ובריאים שמגבירים את תחושת השובע

14 סימני אזהרה שיש לכם סוכר בדם!

באיזה תדירות להתקלח

באיזו תדירות אנחנו באמת צריכים להתקלח

דברים אלה קורים לגוף שלכם כאשר אתם לא חשופים מספיק לשמש

באותו נושא